Article image

Deco Trends 2021: Έπιπλα για ανανέωση κάθε χώρου

writer_name
LaRedoute
05/07/2021

Βρες ποια έπιπλα να επιλέξεις για κάθε χώρο του σπιτιού σου, και πώς να τα συνδυάσεις, φέρνοντας αέρα ανανέωσης και αίσθηση ανακαίνισης στο σπίτι σου!

Η  La Redoute σου προτείνει τα πιο ιδιαίτερα έπιπλα για την κρεβατοκάμαρα, το γραφείο, το παιδικό δωμάτιο και το καθιστικό. Το καλοκαίρι, εκτός από κατάλληλη εποχή για ανανέωση της ντουλάπας μας, είναι και μια ευκαιρία να δώσουμε νέα, φρέσκια πνοή στους χώρους μας, ακολουθώντας τις νέες τάσεις της σεζόν. 

Η πιο όμορφη και φωτεινή περίοδος του χρόνου φέρνει μαζί της όμορφες προτάσεις, που μπορούν να δώσουν χαρακτήρα σε κάθε χώρο του σπιτιού, με μικρές ή μεγαλύτερες προσθήκες, ανατρεπτικούς χρωματικούς και ενδιαφέροντες στιλιστικούς συνδυασμούς, με έπιπλα που απλά εντυπωσιάζουν! Ποιες είναι, όμως, οι φετινές τάσεις στη διακόσμηση και πώς μπορούμε να τις εφαρμόσουμε στους βασικούς χώρους του σπιτιού μας; Ας δούμε μαζί βήμα-βήμα πόσο εύκολα μπορείς να αλλάξεις το καθημερινό σου περιβάλλον!

Τα έπιπλα υπνοδωματίου που θα μεταμορφώσουν τον χώρο που κοιμάσαι και χαλαρώνεις.

Πόσο απλά μπορεί να αλλάξει η κρεβατοκάμαρά σου; Με μία μόνο προσθήκη! Ένα εντυπωσιακό κεφαλάρι, το οποίο μπορεί να μπει πίσω από το ήδη υπάρχον κρεβάτι σου. Aπό ύφασμα, ψάθα, ξύλο ακόμα και από καλάμι, μπορεί  να δώσει μεμιάς ένα πολύ ξεχωριστό στιλ στην κρεβατοκάμαρά σου, ανάλογα με τα γούστα σου: exotic, boho ή πιο minimal, το σίγουρο είναι πως θα βρείς αυτό που ταιριάζει στον δικό σου χώρο. Πολύ έξυπνη κίνηση είναι να επιλέξεις ένα κεφαλάρι με αποθηκευτικούς χώρους, αφού θα σου δώσει πολλές επιλογές, τόσο για αποθήκευση όσο και για διακόσμηση. 

Φυσικά, υπάρχει πάντα η επιλογή ενός ολοκαίνουργιου κρεβατιού, το οποίο θα σου χαρίσει όχι μόνο έναν ξεκούραστο ύπνο αλλά και νέο ύφος στον χώρο σου. Ένα κρεβάτι από  ξύλο δρυός, μίνιμαλ αισθητικής είναι μία all-time classic επιλογή, ενώ αν επιλέξεις ένα κρεβάτι με ουρανό σίγουρα θα έχεις ακολουθήσει μία από τις πιο hot deco τάσεις της σεζόν σε ό,τι αφορά το υπνοδωμάτιο. Για τους λάτρεις του vintage, ένα κρεβάτι με διάτρητο κεφαλάρι μοιάζει ιδανικό αλλά και ένα σιδερένιο κρεβάτι με μπάρες, μια τάση που μας γυρνά σε παλιότερες εποχές. Φυσικά, για εσένα που δίνεις ιδιαίτερη σημασία και στο πρακτικό κομμάτι, ένα κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο και μηχανισμό ανύψωσης, θα σου “λύσει” τα χέρια!

Tουαλέτες κρεβατοκάμαρας ή αλλιώς το πιο αγαπημένο έπιπλο για μία γυναίκα. Κομψή αλλά και άκρως πρακτική, μία τουαλέτα μπορεί να αποτελέσει μια πολύ χρήσιμη προσθήκη στο υπνοδωμάτιο, δίνοντας ρετρό αέρα στον χώρο. Επίλεξε μία με χρώμα και χρυσές λεπτομέρειες αν αγαπάς τα bold έπιπλα, ή μία σε μίνιμαλ γραμμή από ξύλο, για scandi vibes.

Ίσως, λιγάκι υποτιμημένα αλλά άκρως απαραίτητα και ικανά να δώσουν στιλ σε μια κρεβατοκάμαρα, τα κομοδίνα είναι μία από τις επόμενες αγορές σου, αν κάθε βράδυ αναζητάς να ακουμπήσεις κάπου το κινητό που φορτίζει ή οποιοδήποτε άλλο χρηστικό αντικείμενο, αλλά και αν θέλεις να ανανεώσεις την κρεβατοκάμαρά σου, χωρίς να κάνεις ριζικές αλλαγές. Ένα κομοδίνο εμπνευσμένο από τη δεκαετία του ‘50 σε bold χρωματισμό, μεταλλικό σε γεωμετρικό σχήμα για τους λάτρεις του contemporary design, από καθρέφτη για αέρα Hollywood, από μέταλλο industrial αισθητικής, από ξύλο και ψάθα για boho αέρα αλλά και πολλά ακόμη για κάθε γούστο, θα κάνουν τη διαφορά!

έπιπλα γραφείου που θα σου χαρίσουν μια ξεχωριστή home office εμπειρία.

Η πρόσφατη δυσάρεστη εμπειρία του εγκλεισμού έφερε μαζί της και κάποια θετικά, όπως για τους περισσότερους την επιλογή να εργαστούν από τον χώρο του σπιτιού τους, μια νέα πραγματικότητα που φαίνεται ότι ήρθε για να μείνει! Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποφάσισαν να δημιουργήσουν τον δικό τους χώρο γραφείου στο σπίτι, στον οποίο όχι μόνο εργάζονται αλλά και περνούν αρκετό χρόνο χαλαρώνοντας. Ας δούμε πώς μπορείς να διαμορφώσεις τον δικό σου ανάλογο χώρο, δίνοντας έμφαση στην αισθητική αλλά και στην απαραίτητη εργονομία. Οι νέες τάσεις ενώνουν δύο έπιπλα σε ένα και συγκεκριμένα το γραφείο με τη βιβλιοθήκη, συνδυάζοντας τις σύγχρονες γραμμές με τον μέγιστο ωφέλιμο χώρο και αποθήκευση. Έτσι, επιλέγοντας ένα γραφείο-βιβλιοθήκη μπορείς να διαμορφώσεις την ιδανική γωνιά εργασίας. Μία άλλη άκρως πρωτότυπη αλλά και χρηστική λύση, είναι τα επιτοίχια γραφεία, στερεωμένα σε μεταλλικό πλέγμα, τα οποία επίσης γλιτώνουν χώρο, αποτελώντας παράλληλα μία στιλάτη προσθήκη στον χώρο. Για εσένα που αγαπάς το boho-exotic στυλ, ένα γραφείο από ξύλο και ρατάν, θα φέρει τα ζητούμενα vibes στον χώρο σου, ενώ για τους minimal lovers ένα γραφείο από διαφανές γυαλί είναι η ιδανικότερη επιλογή. Ας μην ξεχνάμε, όμως, ότι η δουλειά γραφείου συνεπάγεται αρκετές ώρες καθιστής στάσης και, άρα, κρίνεται απαραίτητη η ύπαρξη μιας πολύ καλής καρέκλας. Μια περιστρεφόμενη καρέκλα σκανδιναβικού design ταιριάζει με τα περισσότερα γραφεία και αγκαλιάζει σωστά το σώμα για μία σωστή στάση. 

Πώς θα γίνει το σαλόνι σου ένας χώρος τόσο για χαλάρωση όσο και για φιλικές συγκεντρώσεις με αγαπημένα πρόσωπα;

Ο χώρος του καθιστικού ή αλλιώς το σαλόνι, ήταν και θα είναι το σημείο του σπιτιού, όπου η οικογένεια μπορεί να χαλαρώσει μετά από μια δύσκολη μέρα. Έχοντας αφήσει -σχεδόν- πίσω μας την περίοδο που μας στέρησε την επαφή με αγαπημένα μας πρόσωπα, οι κοινωνικές επαφές επιστρέφουν πίσω στο σπίτι…Η ξεκούραση ξεκινάει πάντα από τον σωστό καναπέ. Σε κάθε μέγεθος και στιλ, οι καναπέδες της La Redoute συνδυάζουν όλα όσα ζητάς: άνεση, ποιότητα, αντοχή και εξαιρετικό σχεδιασμό. Πάντα λατρεύουμε τους γωνιακούς καναπέδες λιτης αισθητικής για τον άπλετο χώρο που προσφέρουν αλλά και τους πιο κλασικούς βελούδινους τύπου Chesterfield, για τη ρετρό γοητεία τους. Τα ανάκλιντρα έχουν έρθει και πάλι στη μόδα, χαρίζοντας ρομαντική κομψότητα στο σαλόνι σου. Τέλος, οι καναπέδες κρεβάτια από φυσικά ακατέργαστα υλικά είναι ιδανικοί για χώρους ανεπιτήδευτου boho στυλ. 

Φυσικά, ένας όμορφος καναπές θέλει και την ανάλογη “παρέα”. Ένα προσεγμένο τραπεζάκι σαλονιού,  που εκτός από πολύ βοηθητικό μπορεί να γίνει και έπιπλο-πρωταγωνιστής στον χώρο σου, χάρη στην αισθητική του. Λατρεύουμε τις λιτές σκανδιναβικές γραμμές, αλλά και την πιο μοντέρνα προσέγγιση από μέταλλο, καθώς και το design που παραπέμπει στα 50s. έπιπλα τηλεόρασης παίζουν κι αυτά με τη σειρά τους διττό ρόλο στον χώρο του σαλονιού, αφού η αυτονόητη χρησιμότητά τους ακολουθείται από την αισθητική τους ιδιότητα. Ο μπουφές έρχεται να συμπληρώσει την ίδια φιλοσοφία, αποτελώντας ένα από τα πλέον χρήσιμα έπιπλα σε ένα καθιστικό, αλλά και την κατάλληλη θέση για να αναδειχθούν σημαντικά deco κομμάτια.

Last but not least μια άνετη πολυθρόνα είναι εξίσου χρήσιμη με έναν καναπέ και για πολλούς γίνεται η δική τους προσωπική “φωλιά” ανάπαυσης. Έχουμε ερωτευτεί την πολυθρόνα “Cornelius” σε σχεδιασμό του Emmanuel Gallina, με τις στρογγυλεμένες γραμμές και τα μαλακά μαξιλάρια αλλά και την πολυθρόνα “Raggi” -του ιδίου- χάρη στο μοναδικό της design. Φυσικά, μια δερμάτινη πολυθρόνα δεν παύει ποτέ να είναι μια all-time classic προσθήκη στον χώρο του καθιστικού. Aν θέλεις να δώσεις λίγο χρώμα στο σαλόνι σου, μια πολυθρόνα σε παστέλ απόχρωση με vintage ύφος είναι αυτό που αναζητάς. Kι αν πάντα ζήλευες την κουνιστή πολυθρόνα της γιαγιάς, ήρθε η ώρα να αποκτήσεις τη δική σου, σε μία εκσυγχρονισμένη εκδοχή. 

Παιδικό δωμάτιο: o “παράδεισος” ενός παιδιού χρειάζεται τα κατάλληλα έπιπλα!

Ξεκινώντας από το σημαντικότερο έπιπλο σε ένα παιδικό δωμάτιο, το κρεβάτι, οι λύσεις είναι πολλές και όλες άκρως ενδιαφέρουσες. Τα κρεβάτια-σπιτάκια είναι η απόλυτη τάση για αυτή τη σεζόν, καθώς και τα κρεβάτια-σκηνές, επιτρέποντας σε κάθε παιδί να πλάσει το δικό του μοναδικό σύμπαν. Αν πάλι μιλάμε για δύο παιδιά που μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο, η λύση της κουκέτας είναι η ιδανική, ενώ μία κουκέτα με καναπέ στο κάτω μέρος μπορεί να φιλοξενήσει και τους φίλους τους!

Παιδικό δωμάτιο χωρίς γραφείο δε γίνεται! Τα παιδιά χρειάζονται έναν χώρο, όπου μπορούν να δημιουργούν, να εκφράζονται και να μελετούν τα μαθήματά τους. Ένα λειτουργικό και ταυτόχρονα μοντέρνο γραφείο θα τους χαρίσει ατέλειωτες ώρες δημιουργικής απασχόλησης! Το σύνολο ολοκληρώνει μια ντουλάπα αλλά και μία συρταριέρα με άπλετους χώρους αποθήκευσης.

 Aκόμα περισσότερες φρέσκες ιδέες στον λογαριασμό της La Redoute στο Pinterest! Για μοναδικές προτάσεις επίπλων δες εδώ.

Be creative!

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα