Article image

Λευκά είδη και ανανέωση σπιτιού

writer_name
LaRedoute
09/07/2021

Μάθε πώς μια φαινομενικά μικρή αλλαγή στα λευκά είδη του σπιτιού μπορεί να ανανεώσει τη διακόσμηση σε κάθε δωμάτιο και χώρο!

Σκέφτηκες ποτέ πόσο σημαντική θέση έχουν τα λευκά είδη σε έναν χώρο και σε ποιον βαθμό είναι δυνατόν να τον μεταμορφώσουν; Πάμε να δούμε ποιες είναι οι τάσεις και πώς μπορούν να φέρουν αέρα ανανέωσης σε 4 διαφορετικούς χώρους:

λευκά είδη LaRedoute

1.Λευκά είδη για την κρεβατοκάμαρα: Η κρεβατοκάμαρα είναι ο χώρος που αποτελεί το “καταφύγιό” μας μετά από μια δύσκολη και απαιτητική μέρα, όπου μπορούμε να χαλαρώσουμε και να ξεκουραστούμε. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, τα λευκά είδη στο υπνοδωμάτιό μας είναι άκρως σημαντικά, τόσο από θέμα ποιότητας όσο και αισθητικής. 

Ξεκινώντας από την ποιότητα του ύπνου μας, ένα καλό στρώμα κρίνεται απαραίτητο, αν θέλουμε να έχουμε μία ήρεμη και ξεκούραστη βραδιά αλλά και ένα πρωινό γεμάτο ευεξία, χωρίς πόνους και πιασίματα. Ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός, υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από στρώματα ύπνου , που μπορούν να σου χαρίσουν… όνειρα γλυκά!

διπλό στρώμα LaRedoute

Άκρως σημαντικό, όμως, είναι και το κομμάτι της υγιεινής. Προστάτευσε το στρώμα και τα μαξιλάρια σου με τα κατάλληλα καλύμματα μαξιλαριών & στρωμάτων, αυξάνοντας την άνεση και την ζωή τους, προσφέροντας την απόλυτη υγιεινή στον ύπνο σου.

Περνώντας στο αισθητικό κομμάτι, τα σεντόνια μπορούν μεμιάς να αλλάξουν το στυλ του υπνοδωματίου και να του δώσουν χαρακτήρα. Στη La Redoute θα βρεις μια τεράστια ποικιλία από σεντόνια, σε κάθε χρώμα και σχέδιο. Λατρεύουμε τα φλοράλ σεντόνια, καθώς μπορούν να φέρουν φρεσκάδα και ζωηρά vibes στην κρεβατοκάμαρά μας, ειδικά την εποχή της άνοιξης και του καλοκαιριού. 

φλοράλ σεντόνια LaRedoute

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τις μαξιλαροθήκες, οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν ανατρεπτικούς συνδυασμούς μαζί με τα σεντόνια. Λατρεύουμε αυτές με τα exotic αλλά και έθνικ μοτίβα κυρίως για το καλοκαίρι, καθώς μπορούν να μετατρέψουν την κρεβατοκάμαρά μας σε τροπικό προορισμό! Για εκείνους που αγαπούν την πιο λιτή μα πάντα ενδιαφέρουσα αισθητική, τα γεωμετρικά σχέδια αλλά και τα quotes, κάνουν upgrade σε κάθε κρεβάτι!

Κι αν δε θέλειςνα αλλάξεις τα σεντόνια σου αλλά παρ’ όλα αυτά να δώσεις μια ανάσα ανανέωσης στον χώρο, ένα κάλυμμα κρεβατιού αλλά και μια παπλωματοθήκη (για τους χειμερινούς μήνες) μπορεί να κάνει την αλλαγή. Τα μονόχρωμα καλύμματα σου δίνουν τη δυνατότητα να “παίξεις” με εμπριμέ μαξιλάρια, κάνοντας πολλούς και ανατρεπτικούς συνδυασμούς!

Έχουμε αναφέρει ξανά πόσο μεγάλη τάση είναι τα κεφαλάρια. Τα μαξιλάρια κεφαλαριού διαθέτουν θηλιές και άρα μπορούν πολύ εύκολα να περαστούν στο πίσω μέρος του κρεβατιού σου, δίνοντάς του τελείως διαφορετικό χαρακτήρα, σαν να απέκτησες ένα νέο κρεβάτι!

2.Λευκά είδη για το σαλόνι: Σαλόνι ή αλλιώς ο πιο πολυσυχναστος χώρος ενός σπιτιού, όπου εκτός από τις οικογενειακές συναθροίσεις της οικογένειας, εκεί υποδεχόμαστε τους επισκέπτες μας, περνώντας όμορφες ημέρες και νύχτες με καλή παρέα. Επειδή, λοιπόν, το σαλόνι μας δίνει την πρώτη εντύπωση για τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού μας, φροντίζουμε να έχει το στιλ που θέλουμε να αντικατοπτρίζει συνολικά το σπίτι μας. Τι πιο εύκολο και απλό από το να στρώσουμε στον καναπέ που, ίσως, έχουμε βαρεθεί, ένα ριχτάρι; Όσο απλό είναι άλλο τόσο σημαντικό μπορεί να αποδειχθεί για την πολυπόθητη ανανέωση του σαλονιού μας. Τώρα το καλοκαίρι, προτιμούμε υλικά δροσερά, που “αναπνέουν”, όπως το καθαρό βαμβάκι ,το λινό και η γάζα

Σειρά έχουν τα διακοσμητικά μαξιλάρια, και τάση είναι “όσο πιο πολλά τόσο το καλύτερο”! Μη φοβάστε να μπλέξετε διαφορετικές υφές και μοτίβα, ενώ αν βαδίζεις σε πιο safe μονοπάτια, μπορείς να επιλέξεις μαξιλάρια στα ίδια χρώματα αλλά σε διαφορετικούς τόνους με τον καναπέ σου. Ultra hot το στυλ berber, η μακραμέ ύφανση και τα boho patterns!

Φυσικά, η ανανέωση ολοκληρώνεται με ένα καινούργιο χαλί. Τώρα το καλοκαίρι, τα χαλιά από γιούτα είναι η must επιλογή, για να ολοκληρώσεις το boho σκηνικό σου!

3.Λευκά είδη για το παιδικό δωμάτιο: Το παιδικό δωμάτιο είναι το “παλάτι” των παιδιών, ο χώρος που παίζουν, διαβάζουν και κάνουν όνειρα. Πόσο σημαντικό είναι, λοιπόν, να έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με όλα όσα αγαπάει; Ακόμα και τα λευκά είδη έχουν σημαντικό ρόλο στον χώρο των παιδιών και σίγουρα μπορούν να τους ανεβάσουν τη διάθεση! Στα παιδικά σεντόνια ζωντανεύουν οι αγαπημένοι τους ήρωες, ζώα της ζούγκλας και πλάσματα του βυθού, κινητοποιώντας ακόμη περισσότερο τη φαντασία των παιδιών και δημιουργώντας έναν χώρο που τους εμπνέει!

Ένα χαλί χαρίζει ακόμη περισσότερo coziness σε ένα παιδικό δωμάτιο, ενώ πάντα θα αποτελεί το ιδανικό σημείο για παιχνίδι. Τους καλοκαιρινούς μήνες, ένα χαλί από βαμβάκι είναι η ιδανική επιλογή!

4.Λευκά είδη για το μπάνιο: Ο χώρος του μπάνιου συνδέεται άμεσα με την ευεξία και την αναζωογόνησή μας, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η ανανέωση του μπάνιου μπορεί να γίνει με απλά βήματα, κυρίως αλλάζοντας τα λευκά είδη. Οι πετσέτες είναι το κατεξοχήν αξεσουάρ ενός μπάνιου, τόσο χρηστικό όσο και διακοσμητικό. Ανανεώνοντάς τις, λοιπόν, αλλάζουμε όλη την όψη του χώρου, αλλά και την ίδια την ιεροτελεστία του ντουζ. Επιλέξτε φωτεινά χρώματα, ναυτικές ρίγες και άλλα γεωμετρικά μοτίβα, καθώς και φιλικά προς την επιδερμίδα υλικά, όπως το οργανικό βαμβάκι. Φυσικά, το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τα μπουρνούζια. Τα λινά μπουρνούζια είναι η νέα τάση και εμείς τα λατρεύουμε, γιατί αγκαλιάζουν απαλά το σώμα μας! Οι αλλαγές ολοκληρώνονται με το χαλάκι του μπάνιου, αλλά και με μία bold κουρτίνα μπάνιου, που σκορπίζει χαρούμενα vibes στον χώρο!

πετσέτες από τη LaRedoute

κουρτίνα μπάνιου από τη LaRedoute

Περισσότερες όμορφες ιδέες γύρω από τα λευκά είδη, στο Pinterest account της LaRedoute!

 

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα