Article image

Έπιπλα κήπου και εξωτερικού χώρου. Πώς να επιλέξεις τα κατάλληλα;

writer_name
LaRedoute
06/07/2021

 Ανακάλυψε το πώς να ανανεώσεις τους εξωτερικούς χώρους και τον κήπο σου, για μοναδικά αποτελέσματα διακόσμησης.

Βρισκόμαστε στην "καρδιά" του καλοκαιριού και τι πιο λογικό από την ανανέωση των εξωτερικών μας χώρων; Είτε ζούμε σε αστικό κέντρο και διαθέτουμε μπαλκόνι είτε σε μονοκατοικία με κήπο και βεράντες, υπάρχουν οι ανάλογες δυνατότητες για μικρές ή μεγάλες αλλαγές, που σίγουρα θα μας προσφέρουν έναν χώρο, στον οποίο θα μπορούμε να χαλαρώσουμε μόνοι ή με φίλους. Η πέριοδος του εγκλεισμού μας δίδαξε ότι το σπίτι μας είναι όντως το καταφύγιο του καθενός, στο οποίο μπορούμε τελικά να κάνουμε κάθε στιγμή μας μοναδική. Η ανάγκη μας για εξωστρέφεια έφερε το outdoor living στην κορυφή της λίστας των προτεραιοτήτων μας και κατά συνέπεια την αναδιαμόρφωση των εξωτερικών μας χώρων.  

εξωτερικός χώρος από τη LaRedoute

Ας δούμε, λοιπόν, πώς μπορείς να αποκτήσεις κι εσύ το κατάλληλο oudoor σκηνικό, για «διακοπές» στο ίδιο σου το σπίτι…

Ο ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΕΔΕΜ: Aν ανήκεις στους τυχερούς και διαθέτεις κήπο, τότε οι επιλογές για εσένα είναι πάρα πολλές. Ξεκινώντας από τη διαμόρφωση του χώρου, μπορείς με μικρές προσθήκες, όπως πράσινους βραχόκηπους και γωνιές με πετρώματα, να οριοθετήσεις το σημείο στο οποίο θα τοποθετηθεί το καθιστικό σου. Στη συνέχεια επιλέγεις τα έπιπλα κήπου της αρεσκείας σου, ανάλογα με το στιλ που θέλεις να εκφράσεις. Αν είσαι λάτρης του boho, τότε τα έπιπλα από rattan ή από πλεγμένη ρητίνη είναι για σένα τα ιδανικά. Mία ευρύχωρη τραπεζαρία κήπου είναι απαραίτητη αν αγαπάς τα υπαίθρια γεύματα και το barbeque με την οικογένεια και τους φίλους σου. Τι πιο όμορφο από ένα στιβαρό, ξύλινο τραπέζι περιτριγυρισμένο από ψάθινες καρέκλες; Μάλιστα τα νέα trends προστάζουν πολλές και διαφορετικές καρέκλες και πολυθρόνες, γύρω από ένα κοινό τραπέζι, ενώ ακόμα μία από τις αγαπημένες μας τάσεις είναι τα παγκάκια κήπου, τα οποία αντικαθιστούν τις καρέκλες, δίνοντας την αίσθηση ενός εναλλακτικού τραπεζιού πικ-νικ.  

τραπεζαρία εξωτερικού χώρου LaRedoute

Για πιο χαλαρές στιγμές, τα ολοκληρωμένα σετ επίπλων κήπου παίρνουν θέση στον κήπο σου για συναθροίσεις από το πρωί ως το βράδυ. Υπέροχη επιλογή τα έπιπλα τύπου Japandi, η νέα τάση που εμπνέεται από την ιαπωνική αισθητική και μας γοητεύει. Επίλεξε ένα χαμηλό τραπεζάκι μέσης αλλά και ένα βοηθητικό τραπεζάκι ανάλογης αισθητικής, τα οποία κυκλώνονται από άνετες πολυθρόνες.

έπιπλα βεράντας από τη LaRedoute

POOL STORIES: Αν το σπίτι ή το εξοχικό σου διαθέτει πισίνα, έφτασε η ώρα να δημιουργήσεις τον προσωπικό σου παράδεισο δροσιάς. Ένα περιποιημένο ξύλινο deck αποτελεί τη βάση για ένα σκηνικό που θυμίζει pool area πολυτελούς ξενοδοχείου και το κατάλληλο background για τις επιλογές των επίπλων. Χαλάρωσε ή κάνε την ηλιοθεραπέια σου στις άνετες ξαπλώστρες από ξύλο και ύφασμα, ενώ μην παραλείψεις να τοποθετήσεις και ένα δίχτυ για σκίαση, για εκέινες τις στιγμές της ημέρας, που δεν ενδείκνυνται για έκθεση στον ήλιο. 

ξαπλώστρες για την πισίνα LaRedoute

Η ΜΑΓΙΚΗ ΑΙΩΡΑ: Όταν ο νους τρέχει σε τροπικά νησιά και εξωτικά θέρετρα, μία από τις πρώτες εικόνες που σου έρχονται στο μυαλό είναι σίγουρα οι άνετες πλεχτές αιώρες στην άμμο, κάτω από τους ψηλούς φοίνικες. Τώρα, ήρθε η ώρα να ζήσεις αυτό το όνειρο στο ίδιο σου το σπίτι. Απλώς τοποθετείς μία άνετη αιώρα πλάι στην πισίνα, στον κήπο ή ακόμα και στο μπαλκόνι σου και είσαι έτοιμος/η για απολαυστικές στιγμές χαλάρωσης και ονειροπόλησης. Μία από τις μεγαλύτερες τάσεις τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους, είναι οι κρεμαστές πολυθρόνες, οι οποίες εκτός από το στιλ που χαρίζουν, αποτελούν ακόμα μια επιλογή που προσφέρει τη μέγιστη χαλάρωση.

αιώρα από τη LaRedoute

κρεμαστή πολυθρόνα LaRedoute

ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΗ ΣΙΕΣΤΑ: Λέγεται πως ένας λόγος που οι Μεξικανοί ανήκουν στους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους του κόσμου, είναι η καθιερωμένη τους σιέστα, δηλαδή ο σύντομος μεσημβρινός τους ύπνος, μετά το φαγητό. Πώς μπορεί να γίνει κομμάτι και της δικής σου καλοκαιρινής καθημερινότητας; Μα, φυσικά με έναν καναπέ-κρεβάτι, τοποθετημένο στον εξωτερικό σου χώρο. Επίλεξε έναν από φυσικά υλικά, όπως rattan ή καλάμι, για ένα total Mexican σκηνικό.

καθιστικό εξωτερικού χώρου LaRedoute

 

ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ: Eπειδή δε διαθέτουμε όλοι μας κήπους και μεγάλες βεράντες, δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν ζεστό και φιλόξενο εξωτερικό χώρο στο μικρό μας μπαλκόνι. Τα πολυλειτουργικά έπιπλα και η φιλοσοφία του modularity είναι αναπόσπαστο κομμάτι της νέας γενιάς.Τα πολυλειτουργικά έπιπλα και η φιλοσοφία του modularity είναι αναπόσπαστο κομμάτι της νέας γενιάς. Καθιστικοί αποθηκευτικοί χώροι, αρθρωτά έπιπλα αλλά και αναδιπλούμενες κατασκευές, «κερδίζουν» τον πολύτιμο χώρο και συνθέτουν όμορφα outdoor σκηνικά.

σετ εξωτερικού χώρου LaRedoute

μπαούλο-καθιστικό LaRedoute

HOME FOREST: Εξωτερικοί χώροι και φύση πάνε μαζί! Η ανάγκη του ανθρώπου για το πράσινο, το οποίο, δυστυχώς, στερείται μέσα στο αστικό τοπίο, «γέννησε» τρόπους για να εντάξουμε τις πράσινες γωνιές στους χώρους μας, δημιουργώντας ακόμη και μίνι κήπους στα μπαλκόνια, σαν εναλλακτικά βιολογικά μποστάνια. Μπορείς με πολλούς τρόπους να εντάξεις  τη φύση και στο δικό σου σπίτι, με έξυπνες κατασκευές, όπως μία κονσόλα-ζαρντινιέρα, η οποία συνδυάζει διαφορετικές  χρήσεις, πρωτότυπα κασπό, αλλά και μεταλλικούς φυτευτές. Σε ό,τι αφορά τα green trends, ισχύει ο κανόνας «όσα περισσότερα τόσο το καλύτερο», συνδυάζοντας φυτά διαφορετικού είδους και μεγέθους.

μεταλλικός φυτευτής LaRedoute

ΣΙΝΕΜΑ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ: Αν διαθέτεις ταράτσα, έχουμε δημιουργήσει για εσένα το πιο ατμοσφαιρικό σκηνικό, για όμορφες έναστρες βραδιές! Δε χρειάζεσαι πολλά για να οργανώσεις μια βραδιά για κινηματογραφόφιλους: μερικά στρώματα δαπέδου ή πουφ, ένα τρόλλευ με ποτά και σνακς, ένα επιδαπέδιο φωτιστικό αλλά και μικρότερα λαμπιόνια για τον πιο ρομαντικό φωτισμό, και φυσικά έναν προτζέκτορα.

.

Για ακόμα περισσότερες outdoor ιδέες, επισκέψου το Pinterest account της LaRedoute! 

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα