Article image

Βρεφικά ρούχα και αξεσουάρ για στιλάτα μωράκια!

writer_name
LaRedoute
14/07/2021

Διάλεξε βρεφικά ρουχαλάκια & αξεσουάρ για το μωράκι σας, αγοράκι ή κοριτσάκι για εμφανίσεις με στιλ και άνεση, από τη La Redoute!

Oι καλοκαιρινές διακοπές έφτασαν και φυσικά η πρώτη έγνοια των γονιών δεν είναι η προετοιμασία της δικής τους βαλίτσας, αλλά κυρίως των παιδιών, ειδικά όταν μιλάμε για μωρουδιακές ηλικίες, που τα απαραίτητα δεν τελειώνουν ποτέ… 

Αν έχεις σκοπό να κάνεις πολυήμερες οικογενειακές διακοπές, πρέπει να είσαι σίγουρος/η ότι η βαλίτσα του μωρού σου περιέχει όλα όσα ενδέχεται να χρειαστείτε από ρούχα και αξεσουάρ και για όλες τις καιρικές συνθήκες, καθώς συχνά ο καιρός είναι απλά απρόβλεπτος. Δε θέλεις να βρεθείς στη δύσκολη θέση να φυσάει στο νησί, και να μην έχεις πάρει μαζί σου ένα ελαφρύ πανωφόρι ή φουτεράκι για το μωρό, αλλά και το αντίθετο αν σχεδιάζεις διακοπές σε κάποιο ορεινό μέρος, όπου μπορούν να παρουσιαστούν ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες. Τι καλύτερο λοιπόν από το να έχεις καλύψει όλη τη λίστα με τις πιθανές ανάγκες;

βρεφικά από τη LaRedoute

Ας ξεκινήσουμε μαζί να φτιάχνουμε τη λίστα με τα βρεφικά ρούχα και αξεσουάρ των διακοπών, για τους μικρούς summer fashionistas, ξεκινώντας από τις πολύ μικρές ηλικίες:

NEW BABY ON BOARD: Η λίστα με τα απαραίτητα για ένα νεογέννητο σίγουρα δεν είναι μικρή, περιλαμβάνει, όμως, όσα πραγματικά είναι αναγκαία, για το νέο μέλος της οικογένειας.

ΛΕΥΚΑ ΕΙΔΗ

Ας ξεκινήσουμε από τις πάνες αγκαλιάς, από τα πιο απαραίτητα αξεσουάρ για τη φροντίδα του μωρού. Πρόκειται για τεράγωνα απαλά βαμβακερά υφάσματα, με ελαφριά πλέξη, τα οποία έχουν πάρα πολλές και διαφορετικές χρήσεις, όπως ως πανάκια ρεψίματος, ως υπόστρωμα για την αλλαγή της πάνας, σαν μικρό σεντονάκι για τον ύπνο του σε οποιοδήποτε σημείο αλλά και σαν προστατευτικό στο καρότσι. Κάθε φορά που κάποιος κρατάει αγκαλιά το νεογέννητο, είναι απαραίτητο να ρίχνει στον ώμο του μία τέτοια πάνα, ώστε το μωράκι να είναι πάντα προστατευμένο από ρύπους. Oι πάνες αγκαλιάς της LaRedoute είναι κατασκευασμένες από βαμβάκι βιολογικής γεωργίας, για μια υπεύθυνη επιλογή και κατανάλωση, καθώς για την παραγωγή του δε χρησιμοποιούνται χημικά προϊόντα, φυτοφάρμακα, εντομοκτόνα και γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί, με αποτέλεσμα μικρότερος αντίκτυπο στη βιοποικιλότητα και την υγεία των καλλιεργητών. Επίσης, είναι κατασκευασμένες και από βαμβακερή γάζα με τη διεθνή πιστοποίηση Oeko-Tex, που εγγυάται την απουσία επιβλαβών ή ερεθιστικών ουσιών για το δέρμα του μωρού.

πάνες αγκαλιάς LaRedoute

Συνεχίζουμε με τις άκρως χρήσιμες και αποτελεσματικές σαλιάρες, χάρη στις οποίες γλιτώνεις τα συνεχή πλυντήρια, αφού εξασφαλίζουν ότι δε θα λερωθούν τα ρούχα του μωρού σου κατά τη διάρκεια των γευμάτων του. Επειδή, όμως, εκείνες θα λερωθούν, φρόντισε να εξασφαλίσεις στη βαλίτσα, έναν επαρκή αριθμό τους.

βρεφικές σαλιάρες LaRedoute

Κι επειδή μετά το φαγητό συνήθως ακολουθεί το άλλαγμα, και μπορεί να βρίσκεσαι τη δεδομένη στιγμή ακόμα και σε κάποια παραλία, ένα στρωματάκι-αλλαξιέρα σου «λύνει» τα χέρια, καθώς  διπλώνει και μπαίνει στην τσάντα για να το έχεις μαζί σου όποτε το χρειαστείς για την αλλαγή της πάνας του μωρού.

βρεφική αλλαξιέρα LaRedoute

Συνεχίζοντας με τα αναγκαία λευκά είδη για ένα νεογέννητο, ας περάσουμε στο κομμάτι του ύπνου. Η πάντα της κούνιας κρίνεται απαραίτητη όταν μιλάμε για την προστασία ενός νεογέννητου, καθώς τοποθετείται γύρω από το κρεβατάκι –ή ακόμα και παρκοκρέβατου στη συνθήκη των διακοπών. Αλλά και ο υπνόσακος –υπάρχουν και οι αντίστοιχοι καλοκαιρινοί- είναι πολύ βοηθητικός για τον ύπνο ενός μωρού. Ένας υπνόσακος από  οργανικό βαμβακερό περκάλι, θα κρατήσει το μωράκι σου ασφαλές χωρίς να το ζεσταίνει. Τέλειος για τις καλοκαιρινές νύχτες!

βρεφικός υπνόσακος LaRedoute

Επειδή, όμως, είπαμε ότι στις διακοπές μπορεί να βρεθείτε οπουδήποτε και πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας τα απαραίτητα, μία βρεφική τσάντα-αλλαξιέρα είναι αυτό που χρειάζεστε, για βόλτες δίχως έγνοιες!

τσάντα αλλαξιέρα LaRedoute

ΒΡΕΦΙΚΑ ΡΟΥΧΑ: Και τώρα περνάμε στο μεγαλύτερο μέρος της βρεφικής βαλίτσας, το οποίο αποτελείται από τα βρεφικά ρουχαλάκια, που περιλαμβάνουν μια μεγάλη γκάμα επιλογών, οι οποίες όπως είπαμε καλό θα ήταν να καλύπτουν κάθε ενδεχόμενη ανάγκη του μωρού σου. Τόσο τα βρεφικά ρούχα για αγόρια όσο και τα βρεφικά ρούχα για κορίτσια, έχουν ως κοινά στοιχεία τους την άνεση και τα δροσερά υφάσματα. Ειδικά, όταν μιλάμε για βρεφικές ηλικίες, μέσα στις οποίες περιλαμβάνεται και το διάστημα που το μωράκι σου μπορεί να κάνει τα πρώτα του βήματα, ο παράγοντας άνεση έρχεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων.

Τα κοντομάνικα αλλά και αμάνικα φορμάκια, τα οποία κουμπώνουν εύκολα στο κάτω μέρος, πρόκειται να αποδειχτούν σωτήρια, καθώς τα παιδιά λερώνονται πολλές φορές μέσα στη μέρα και άρα οι αλλαγές πρέπει να είναι εύκολες και γρήγορες. Τόσο τα μονόχρωμα, όσο και τα εμπριμέ, είναι ό,τι πιο άνετο τόσο για τη διάρκεια της ημέρας όσο και της νύχτας.

βρεφικά φορμάκια LaRedoute

Και περνάμε στα καλτσάκια, που κι αυτά με τη σειρά τους δε μοιάζουν ποτέ αρκετά. Το ότι είναι καλοκαίρι δε σημαίνει ότι το μωράκι σας θα είναι όλη μέρα ξυπόλυτο. Το βραδάκι πάντα χρειάζεται ένα ζευγάρι καλτσάκια!

Αν το παιδάκι είναι στην ηλικία των 2-3 ετών, στη φάση που ξεκινάει να βγάζει την πάνα και να πηγαίνει στην τουαλέτα, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι από τη βαλίτσα του δεν πρέπει να λείπουν τα μποξεράκια ή  σλιπάκια  (αγόρια) και τα βρακάκια (κορίτσι). Μέχρι να μάθει στη νέα αυτή καθημερινότητα, θα αλλάζει πάρα πολλά μέσα στη μέρα.

βρεφικά σλιπάκια LaRedoute

Καλοκαίρι και μαγιό πάνε μαζί, και όλοι οι μπόμπιρες ανυπομονούν για τις πρώτες βουτιές στη θάλασσα. Επίλεξε ένα μαγιουδάκι σε χαρούμενα χρώματα και σχέδια, και χάρισε στο μωράκι σου το πιο δροσερό και απολαυστικό καλοκαίρι! Μην ξεχάσεις τις σαγιονάρες!

βρεφικό μαγιό κορίτσι LaRedoute

Τα σορτσάκια-βερμούδες έχουν την τιμητική τους κάθε καλοκαίρι. Συνδύασέ τα με πανέμορφα T-shirts σε bold χρώματα και μοτίβα, για βρεφικά σύνολα που κλέβουν τις εντυπώσεις. Φυσικά, και τα ευκολοφόρετα βαμβακερά σετάκια θα σε βγάζουν πάντα από τη δύσκολη θέση. Άνετα και χαλαρά αποτελούν πάντα μια safe επιλογή για τα μικρά παιδιά. Για μία πιο καλή περίσταση υπάρχει και η επιλογή του πουκαμίσου. 

βρεφικό σετάκι LaRedoute

Τι πιο χαριτωμένο για τα κοριτσάκια από ένα φορεματάκι; Επίλεξε για το μωρό σου ανάμεσα σε πολλά σχέδια και κοψίματα. Το καλοκαίρι λατρεύουμε τα φλοράλ αλλά και τα ριγέ, τύπου μαρινιέρες!

βρεφικό φόρεμα LaRedoute

Κι επειδή όπως είπαμε συχνά τις καλοακιρινές νύχτες κάνει ψυχρούλα, ένα φούτερ ή ένα ελαφρύ ντένιμ μπουφανάκι είναι οι καταλληλότερες επιλογές. 

Αν θέλεις να χαρίσεις στο μωράκι σου έναν ήρεμο και χαλαρό ύπνο, επίλεξε τις κατάλληλες πυτζάμες. Μαλακές και δροσερές, από καθαρό βαμβάκι, επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνέει κατά τη διάρκεια της νύχτας, χωρίς να ιδρώνει αλλά ούτε και να κρυώνει.

βρεφικές πυτζάμες LaRedoute

Μια εμφάνιση ολοκληρώνεται με τα κατάλληλα παπούτσια. Τώρα το καλοκαίρι, τα σανδάλια είναι μία αγαπημένη και.. δροσερή επιλογή, όπως και τα πάντα αγαπημένα και ευκολοφόρετα σαμπό, ενώ τα sneakers είναι ένα all-season παπούτσι, από το πρωί ως το βραδάκι. 

βρεφικό σαμπό LaRedoute

Last but not least, τα αξεσουάρ! Ένα υφασμάτινο εμπριμέ καπελάκι για την παραλία -και όχι μόνο- αλλά και μία βαμβακερή κορδέλα, χαρίζουν στιλ σε οποιοδήποτε σύνολο. 

βρεφική κορδέλα LaRedoute

 

Eδώ θα βρείτε ακόμα περισσότερες μοναδικές βρεφικές επιλογές!

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα