Article image

Κασπώ, το νέο deco trend

writer_name
LaRedoute
11/07/2021

Oι μικρές προσθήκες που μπορούν να δόσουν φρέσκο χρώμα, vibes ανανέωσης και στιλ σε κάθε χώρο!

Πώς μπορεί ένας χώρος να αποκτήσει ενδιαφέρον και χαρακτήρα χωρίς δραστικές αλλαγές αλλά μόνο με μικρές προσθήκες; Εδώ έρχονται να δώσουν τη λύση τα διακοσμητικά στοιχεία, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν νέα «σενάρια» σε κάθε χώρο.

Τα βάζα και τα κασπώ αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της φετινής σεζόν, και όχι μόνο μας δίνουν εύκολες λύσεις για να δώσουμε vibes ανανέωσης στο σπίτι μας, αλλά φέρνουν στους χώρους μας πράσινες γωνιές, για μία αύρα καλοκαιρινής φρεσκάδας.

Το πράσινο στοιχείο κάνει δυναμική είσοδο στους εσωτερικούς χώρους, ανεβάζοντας τη διάθεσή μας, αφού σύμφωνα με έρευνες η ψυχολογία μας συνδέεται άμεσα με την επαφή που έχουμε με τη φύση.  

κασπώ από τη LaRedoute

Υπάρχουν μάλιστα φυτά εσωτερικού χώρου που έχουν την ιδιότητα να απορροφούν τοξικές ουσίες από τον τον αέρα, καθαρίζοντας την ατμόσφαιρα στο δωμάτιό μας και βοηθώντας μας να αναπνεύσουμε καλύτερα. Αυτό, βάλ' το στα σύν!

Τι μας βοηθάει να δημιουργήσουμε όμορφες πράσινες γωνιές στον χώρο μας; Μα φυσικά τα κασπώ και βάζα εσωτερικού χώρου! Μικρά, μεγάλα, μονόχρωμα, πολύχρωμα, μίνιμαλ ή μάξιμαλ, τα κασπώ μπορούν να κάνουν deco upgrade σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού.

Η LaRedoute διαθέτει μια τεράστια ποικιλία σε κασπώ και βάζα, για κάθε γούστο και ανάγκη, συνδυάζοντας  χρηστικότητα και στιλ.

Πώς, όμως, θα εντάξεις αυτή τη νέα τάση στους δικούς σου χώρους; Εμείς έχουμε για εσένα τα κατάλληλα tips αλλά και χρήσιμες χρηστικές συμβουλές για να δώσεις «ζωή» στο σπίτι σου.

Δεν κουραστήκαμε να λέμε ότι η ψάθα είναι το απόλυτο trend του φετινού καλοκαιριού… στα πάντα! Φυσικά, τα ψάθινα κασπώ είναι κομμάτι της νέας αυτής λατρείας, αφού αναβαθμίζουν μεμιάς κάθε μικρή και μεγάλη γωνιά, τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους. Στα ψάθινα κασπώ ισχύει το «όσο μεγαλύτερο τόσο το καλύτερο». Επίλεξε ένα μεγάλο κασπώ από ψάθα σε γήινους χρωματισμούς και τοποθέτησε μέσα του pampas –μεγάλη τάση στα φυτά που δε χρειάζονται νερό. Από μόνο του αποτελεί μια εντυπωσιακή σύνθεση, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί είτε  μέσα είτε έξω, για μια bohemian διακοσμητική προσέγγιση. Αλλά και ένα βάζο μέσα σε ψάθινο καλάθι, αποτελεί μια εξίσου όμορφη επιλογή, για να διακοσμήσεις  μια ραφιέρα ή μια κονσόλα στον χώρο σου. Σε αυτό μπορείς να βάλεις και νερό, άρα οποιοδήποτε λουλούδι ή φυτό επιθυμείς.

ψάθινο κασπώ από τη LaRedoute

ψάθινα κασπό από τη LaRedoute

Τα κασπώ με πόδια ανήκουν στη λίστα με τα must των φετινών interior trends. Επίλεξε ένα κασπώ με πόδια από μπαμπού και δώσε μια natural νότα στον χώρο σου. Τα φυσικά-οργανικά υλικά είναι τα αγαπημένα μας, για τη δημιουργία ενός φρέσκου summer σκηνικού. Τοποθέτησέ το πάνω σε μία κονσόλα, όπου θα έχεις τοποθετήσει κι άλλα διακοσμητικά αντικείμενα exotic χαρακτήρα.

κασπώ με πόδια από μπαμπού

Αν πάλι αγαπάς το μίνιμαλ στιλ, σου προτείνουμε ένα μεταλλικό κασπώ με ψηλά πόδια –λατρεύουμε τα χρυσά και τα μαύρα- ενώ μπορείς να τα τοποθετήσεις σε δυάδες, διαφορετικού μεγέθους. 

κασπώ με ψηλά πόδια από τη LaRedoute

Τα ανάγλυφα κεραμικά αγγεία με όψη προσώπου είναι η επιτομή του boho-chic στιλ και απλά τα λατρεύουμε! Συνδύασε πολλά και διαφορετικά για ένα άκρως ενδιαφέρον και artistic αποτέλεσμα!

ανάγλυφο κασπώ πρόσωπο από τη LaRedoute

Τα γυάλινα βάζα-αγγεία που αναβιώνουν την αισθητική της παραδοσιακής νταμιτζάνας, φέρνουν vintage γοητεία σε όποια γωνιά κι αν τοποθετηθούν, ακόμα και σκέτα. Οι ιριδισμοί που δημιουργεί το γυαλί σε συνδυασμό με το ακανόνιστο σχήμα τους, τα κάνει να μοιάζουν με μοναδικά έργα τέχνης.

γυάλινο βάζο από τη LaRedoute

Όπως είπαμε τα φυσικά υλικά έχουν την τιμητική τους σε ό,τι αφορά στη διακόσμηση. Επίλεξε ένα κασπώ κατασκευασμένο από ιδιαίτερα υλικά και με πρωτότυπες διεργασίες, όπως ένα σκεύος από παπιέ μασιέβάζο από ξύλο μάνγκο, ή ένα δοχείο από χειροποίητο καμμένο ξύλο teak.

Οτιδήποτε αποτελεί έμπνευση για τη φαντασία μας το λατρεύουμε! Τοποθέτησε ένα βάζο με ιδιαίτερο σχεδιασμό, που παραπέμπει σε αρχαία ευρήματα ή στον ανεξερεύνητο κόσμο της θάλασσας. Το σίγουρο είναι ότι θα κεντρίσει όλα τα βλέμματα, σε οποιονδήποτε χώρο κι αν τοποθετηθεί.

Διακοσμητικό κεραμικό αντικείμενο από τη LaRedoute

Για μια πιο έθνικ διάθεση ένα βάζο με λεπτομέρειες από ρατάν είναι αυτό που χρειάζεσαι. Τοποθετημένο σε έναν χώρο με έπιπλα από ρατάν, «δένει» ιδανικά και ολοκληρώνει το σκηνικό.

έθνικ βάζο από τη LaRedoute

Για εσένα που αγαπάς το contemporary στιλ, υπάρχουν μοντέρνα κασπώ εσωτερικού χώρου, ακόμα και επιτοίχια κασπό με γεωμετρικό design, μέσα στα οποία μπορείς να τοποθετήσεις πολλά και διαφορετικά φυτά, όπως μικρά κακτάκια και παχύφυτα.

Μεταλλικό κασπό τοίχου από τη LaRedoute

4+1 φυτά εσωτερικού χώρου που μπορείς να στολίσεις με κασπώ και θα αναβαθμίσουν το χώρο σου.

1.Πόθος: από τα πιο εντυπωσιακά αναρριχώμενα φυτά εσωτερικού χώρου, ιδανικό φυτό για την κρεβατοκάμαρά σου, καθώς ευδοκιμεί ακόμη και σε μέρη με λίγο φωτισμό. Η καλύτερη επιλογή για κρεμαστά κασπώ, καθώς το φύλλωμά του πέφτει προς τα κάτω.

2. Φτέρη: ιδανικό φυτό για διακόσμηση σε κρεμαστά καλάθια και γλάστρες. Διαθέτει εξαιρετική καλλωπιστική αξία χάρη στα εντυπωσιακά μακρόστενα φύλλα της. Καθαρίζει τον αέρα στο σπίτι, καθώς φιλτράρει την ατμόσφαιρα από τοξικές ουσίες.

3.Σανσιβέρια: ένα εντυπωσιακό φυτό εσωτερικού που έχει την ιδιότητα να φιλτράρει την ατμόσφαιρα. Η σανσιβέρια είναι από τα πιο ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου, με πολύ μικρές απαιτήσεις φροντίδας. Πολυετές φυτό, που φτάνει σε ύψος συνήθως το ένα μέτρο, με χαρακτηριστικά στενόμακρα, μυτερά φύλλα με σαρκώδη υφή. Ονομάζεται και «φυτό φίδι».

 4.Χλωρόφυτο: Tο «φυτό αράχνη», το χαρακτηριστικό φυτό εσωτερικού χώρου με τα στενόμακρα δίχρωμα φύλλα. Ιδανικό για κρεμαστές γλάστρες, εμφανίζει μικρά άνθη. Αγαπάει τα φωτεινά σημεία μέσα στο σπίτι, και ευδοκιμεί σε περιβάλλον με επαρκή υγρασία.

4+1. Δράκαινα: Eντυπωσιακό φυτό εσωτερικού χώρου που καθαρίζει τον αέρα. Mπορεί να φτάσει σε ύψος τα 1-2 μέτρα, η δράκαινα ξεχωρίζει για τον κορμό της και τα μυτερά λογχοειδή φύλλα της. Iδανική για σαλόνια, επαγγελματικούς χωρούς, αλλά και υπνοδωμάτια. 

Eδώ θα βρεις ακόμα περισσότερους συνδυασμούς σε βάζα και κασπώ.

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα