Article image

Καλοκαιρινά σεντόνια, πως να είναι δροσερά και πως να τα φροντίζεις

writer_name
10/08/2021
Στο Laredoute.gr θα βρεις τα πιο ωραία καλοκαιρινά σεντόνια για να δημιουργήσεις την ιδανική ατμόσφαιρα στο υπνοδωμάτιό σου

Μετά από μια δύσκολη μέρα,μια κουραστική βόλτα ή τις διακοπές σου, σίγουρα θες να επιστρέψεις στο χώρο που νιώθεις ζεστασιά και γαλήνη. Να επιστρέψεις στο σπίτι σου! Εκεί όπου θα χαλαρώσεις, θα διώξεις όλες τις αρνητικές σκέψεις,θα ξεκουραστείς και θα γεμίσεις μπαταρίες για την επόμενη μέρα. Δεν σου αξίζει αυτός ο χώρος να είναι όμορφος και οργανωμένος σωστά έτσι ώστε να σου προσφέρει ηρεμία; 

διπλά σεντόνια με prints από Laredoute.gr

Για να καταφέρεις να έχεις αυτό το αποτέλεσμα πρέπει να δώσεις έμφαση στα λευκά είδη. Στα κομμάτια που χρησιμοποιείς καθημερινά, όπως είναι τα σεντόνια. Πώς θα επιλέξεις το ιδανικό σετ σεντόνια; Πώς θα αναβαθμίσεις το υπνοδωμάτιό σου; Πώς θα δημιουργήσεις το πιο όμορφο παιδικό δωμάτιο; Χρειάζεσαι σεντόνια μονά ή σεντόνια υπέρδιπλα;

Mην ανησυχείς γιατί εμείς θα σου λύσουμε όλες τις απορίες, θα σου δώσουμε tips για το πώς μπορείς να φροντίζεις τα σεντόνια σου, και εσύ το μόνο που έχεις είναι να απολαύσεις την ξεκούραση και τον ύπνο σου σε αυτά. Τώρα που είναι καλοκαίρι, είναι η ιδανική περίοδος να επενδύσεις σε καλοκαιρινά σεντόνια, που θα είναι δροσερά για τις πιο ζεστές μέρες που ακολουθούν.

διπλά σεντόνια από Laredoute.gr

Βρες τα ιδανικά σεντόνια από το Laredoute.gr και δημιούργησε την πιο ωραία ατμόσφαιρα στο υπνοδωμάτιο σου. Η μεγάλη συλλογή από χρώματα, prints και μεγέθη θα σε ικανοποιήσει και θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις την διακόσμηση που εσύ θες. Τα σεντόνια είναι μια εύκολη λύση για να δίνεις διαφορετικά vibes στην διακόσμηση του υπνοδωματίου σου, κάθε φορά που θες μια αλλαγή. Με την απλή αυτή διαδικασία μπορείς να έχεις μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Είσαι ρομαντική και αγαπάς τις παλ αποχρώσεις, αγαπάς τα έντονα χρώματα και ακολουθείς τις τάσεις ή είσαι φαν του μινιμαλισμού και σου αρέσουν τα λευκά σεντόνια; O προορισμός είναι ένας και εκεί θα βρεις αυτό ακριβώς που ψάχνεις: 

παιδικά σεντόνια από Laredoute.gr

Πώς θα επιλέξεις τα σωστά σεντόνια:

διπλά σεντόνια σε μπλε αποχρώσεις με prints από Laredoute.gr

Όταν επιλέγεις σεντόνια το πιο σημαντικό κομμάτι είναι να δώσεις έμφαση στο είδος του υφάσματος. Ενώ τα μείγματα πολύ-cotton δεν απαιτούν τόσο πολύ σιδέρωμα και είναι σεντόνια 100% φυσικών ινών, το σιδέρωμα συνήθως μπορεί να αποφευχθεί σε όλα τα σεντόνια αν τα τοποθετήσεις απευθείας στο κρεβάτι αμέσως μόλις τα βγάλεις από το στεγνωτήριο. 

  • Θα σου προτείναμε να μετρήσεις πρώτα το κρεβάτι και το μέγεθος του στρώματος, έτσι ώστε τα σεντόνια να είναι το ιδανικό μέγεθος. Μπορείς να διαλέξεις αν θέλεις να επενδύσεις σε σεντόνια με λάστιχο. Ιδανικά πρέπει να τα πλένεις σε χαμηλές θερμοκρασίες. Οι χαμηλές θερμοκρασίες στο πλύσιμο θα κάνουν τα σεντόνια να διατηρήσουν τα χρώματά τους και αν έχουν λάστιχα δεν θα ξεχειλώσουν.
  • Δώσε έμφαση στον τρόπο με τον οποίο θα τα απλώσεις, έτσι ώστε να είναι καλοδιπλωμένα. Αν ο χώρος που απλώνεις είναι περιορισμένος διπλώσε τα στα δύο ή στα τέσσερα ώστε όσο στεγνώνουν να μην χάνουν τη φόρμα τους και στραβώνουν. Με αυτό τον τρόπο θα γλυτώσεις χρόνο από το σιδέρωμα.
  • Μη χρησιμοποιείς μαλακτικό όταν τα πλένεις. Ο λόγος που δεν πρέπει να χρησιμοποιείς μαλακτικό είναι ότι τα χημικά που περιέχει, σπάνε τα νήματα των σεντονιών και προκαλλούν πρόωρο ξέφτισμα. Όταν τα πλένεις θα σου προτείναμε να χρησιμοποιείς τη μισή δόση απορρυπαντικού από αυτή που βάζεις συνήθως.
  • Σιδερώσε τα χωρίς να τα τραβάς. Αφού θα τα έχετε καλοδιπλώσει από πριν, το σιδέρωμα είναι ευκολότερο.
  •  Μην αφήνεις τα σεντόνια σου να στεγνώνουν τελείως στο στεγνωτήριο. Τα σεντόνια όταν το κάνεις αυτό χάνουν την απαλότητά τους. Άφησέ τα να στεγνώσουν μερικώς στο στεγνωτήρα και έπειτα κρέμασέ τα στην απλώστρα για να στεγνώσουν με τη βοήθεια του ήλιου.

Πώς να κρατήσεις δροσερά τα σεντόνια σου:

λευκά διπλά σεντόνια από Laredoute.gr

Τα σεντόνια που είναι φτιαγμένα από συνθετικά υλικά, “φυλακίζουν” την ζέστη και γι αυτό κάθε βράδυ δεν μπορούμε να κοιμηθούμε! Είναι σημαντικό, λοιπόν, να προτιμάς τα σεντόνια με 100% φυσικά υλικά, όπως το βαμβάκι. Επένδυσε σε βαμβακερά ή Βαμβακερά με πολυεστέρα που είναι πιο απορροφητικά αλλά και πιο δροσερά από τα υπόλοιπα. Ο ζεστός αέρας περνά μέσα από τις ίνες του υφάσματος και το αφήνει να αναπνέει, άρα θα είναι και δροσερά.

Δώσε έμφαση στην μαξιλαροθήκη σου. Έρχεται σε άμεση επαφή με το πρόσωπό σου για αυτό καλό είναι να  επιλέγεις βαμβακερή ή ακόμα από σατέν ύφασμα. Ένα άλλο μυστικό είναι να γυρνάς τακτικά πλευρά στο μαξιλάρι σου έτσι ώστε να το αισθάνεστε πιο δροσερό. 

 

Περισσότερες όμορφες ιδέες γύρω από τα λευκά είδη, στο Pinterest account της LaRedoute

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα