Article image

Κουρτίνες: Πώς θα κάνεις κάθε χώρο του σπιτιού σου ξεχωριστό

writer_name
10/08/2021
Πώς θα αναβαθμίσεις κάθε χώρο του σπιτιού σου με κουρτίνες που θα βρεις στο Laredoute.gr

Ανακαινίζεις το παλιό σου σαλόνι; Χρειάζεσαι μια αλλαγή και ανανέωση στο χώρο σου; Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία σε όλους τους χώρους και του σπιτιού είναι αναμφισβήτητα οι κουρτίνες, αφού είναι κάτι που μπορείς να αλλάξεις πολύ εύκολα. Ένα στοιχείο που μπορεί να αναβαθμίσει και να αλλάξει την διακόσμηση σε κάθε χώρο του σπιτιού, χωρίς να μπεις σε πιο δύσκολες διαδικασίες. Πώς θα κάνεις τον κάθε χώρο του σπιτιού σου ξεχωριστό; Αρχικά να πούμε πώς δεν είναι υποχρεωτικό όλες οι κουρτίνες να είναι ίδιες σε έναν χώρο, αφού αυτή η τάση είναι ξεπερασμένη.  Yπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που πρέπει να δώσεις έμφαση πριν αποφασίσεις σε ποιες κουρτίνες θα επενδύσεις. 

Η επιλογή σου θα πρέπει να ταιριάζει με το ύφος της διακόσμησης που έχει το δωμάτιο που θέλεις να «ντύσεις», να είναι κοντά στο οικονομικό σου budget και να είναι λειτουργική. Βρες τις κουρτίνες με τις κατάλληλες διαστάσεις, οι οποίες θα σε προστατεύουν όλες τις εποχές του χρόνου αλλά και από τα αδιάκριτα βλέμματα. 

λευκές κουρτίνες σαλονιού από laredoute.gr

 

Ακολούθησε αυτές τις απλές συμβουλές και ανακάλυψε τις ιδανικές κουρτίνες για τον χώρο σου στο www.laredoute.gr

Δώσε έμφαση στο χρώμα

κουρτίνες σαλονιού σε μπλέ αποχρώσεις από LAREDOUTE.GR

Το χρώμα της κουρτίνας εξαρτάται από το που θα τοποθετηθεί στο σπίτι, προκειμένου να εξυπηρετεί εκτός από τις αισθητικές και τις πρακτικές ανάγκες σου. Yπάρχουν πολλές επιλογές υφασμάτων, πολλές επιλογές από απλές μονόχρωμες ή και διαφορετικά σχέδια. Αν, για παράδειγμα, μένεις σε περιοχές που έχει πολύ ζέστη ή πολύ κρύο, καλό θα είναι να μην επιλέγεις κουρτίνες σαλονιού που είναι σκουρόχρωμες αλλά να ποντάρεις σε κουρτίνες με ανοιχτά χρώματα. Αν δεν θες να μπαίνει καθόλου φως στον χώρο τότε θα σου προτείναμε να επιλέξεις κουρτίνες σαλονιού διπλές και σκούρες αποχρώσεις. Αλλιώς, μπορείς να κάνεις έντονες χρωματικές αντιθέσεις που είναι και η νέα τάση παντού πλέον ή να πας στον πιο συμβατικό δρόμο με χρωματική ταύτιση και μονοχρωμία με τα ήδη υπάρχοντα στοιχεία του χώρου σου.

Πρόσεξε το μήκος στις κουρτίνες παραθύρου

Λευκές κουρτίνες σαλονιού από laredoute.gr

Το μήκος (ή ύψος) της κουρτίνας αφορά την απόσταση από την κορυφή του κουρτινόξυλου μέχρι το στρίφωμά της. Το που θα τοποθετήσεις το κουρτινόξυλο θα εξαρτηθεί από το ύψος του χώρου σου, αλλά εμείς θα σου προτείναμε να το βάλεις αρκετά ψηλά ώστε να δώσεις ύψος στον χώρο.

Οι ιδανικές κουρτίνες για το σαλόνι σου

κουρτίνες σαλονιού black out από laredoute.gr

Όταν λοιπόν ξεκινάς να φτιάξεις ένα σαλόνι, αγοράζεις πρώτα τα βασικά όπως είναι τα έπιπλα και τα τραπεζάκια και στη συνέχεια αποφασίζεις τι κουρτίνες χρειάζεσαι. Θα διαλέξεις ποιο χρώμα ταιριάζει με τα έπιπλα σου και το χρώμα στους τοίχους. Μπορείς αν θες να ρίξεις τους τόνους με κουρτίνες σε λευκή η μπεζ αποχρώσεις ή να ποντάρεις σε πιο έντονους συνδυασμούς για ένα μοντέρνο και μίνιμαλ αποτέλεσμα.

Αν από την άλλη θες ένα ρομαντικό αποτέλεσμα μπορείς να επενδύσεις σε κουρτίνες από τούλι και δαντέλα για να δώσεις μια ζεστή ατμόσφαιρα στον χώρο σου. Αυτές οι επιλογές είναι ιδανικές και στις προτείνουμε για εσένα που θες το σπίτι σου να είναι διαμπερές τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

Αναβάθμισε το υπνοδωμάτιο σου

φλοράλ κουρτίνες για υπνοδωμάτιο από LAREDOUTE.GR

Για το υπνοδωμάτιο σου μπορείς να ποντάρεις σε μονόχρωμες κουρτίνες ανάλογα με την χρωματική παλέτα που έχεις επιλέξει να κάνεις στην διακόσμηση. Αν όμως θες ένα πιο playful αποτέλεσμα θα σου προτείναμε να κοιτάξεις τις φλοράλ κουρτίνες αφού τα λουλούδια θα δώσουν ρετρό και χαρούμενα vibes στον χώρο σου. Αν από την άλλη θες να κρατήσεις μίνιμαλ διάθεση και στο υπνοδωμάτιο σου, οι λευκές κουρτίνες ή κουρτίνες εκρού που θα σου δώσουν το σωστό αποτέλεσμα. Αν ψάχνεις τις τέλειες παιδικές κουρτίνες για το υπνοδωμάτιο, στο laredoute.gr θα βρεις πολλές επιλογές για να δημιουργήσεις το αποτέλεσμα που θέλεις.

Τελειοποιήσε το μπάνιο σου

Το μπάνιο του σπιτιού σου είναι ένας χώρος που πρέπει να σου προσφέρει χαλάρωση. Μετά από μια κουραστική μέρα θα απολαύσεις ένα ξεκούραστο μπάνιο και θα αποχωρηστείς όλες τις δυσκολίες της ημέρας. Φτιάξε τον χώρο σου όμορφο και λειτουργικό. Θα σου προτείναμε αν έχεις παράθυρο στο μπάνιο να διαλέξεις ένα βαμβακερό ύφασμα που πλένεται εύκολα ή ένα ένα ρόμαν από μπαμπού για ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Για την κουζίνα

λευκές κουρτίνες για την κουζίνα από laredoute.gr

Μπορείς να επιλέξεις κοντές κουρτίνες κουζίνες για τα παράθυρα ή να επιλέξεις ρόμαν ή στόρια. Υπολόγισε επίσης πως αν έχεις ανοιγόμενο κούφωμα το ρόμαν ή το στόρι πρέπει να ανεβαίνει πάνω από το ύψος της πόρτας για να μπορεί να ανοίγει. Οι μεγάλες και μονοκόμματες κουρτίνες πάντα μεγαλώνουν και δίνουν αέρα στο χώρο. 



Περισσότερες όμορφες ιδέες γύρω από τα λευκά είδη, στο Pinterest account της LaRedoute

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα