Article image

Πώς μπορεί η κατάλληλη διακόσμηση να αναβαθμίσει κάθε χώρο του σπιτιού σου;

writer_name
LaRedoute
14/09/2021
Έξυπνες ιδέες και tips για να διακοσμήσετε το σπίτι σας με τον πιο στιλάτο τρόπο!

Οι παράγοντες για τη διαμόρφωση μιας όμορφης κατοικίας είναι σίγουρα πολλοί και αδιαμφισβήτητα το κομμάτι της διακόσμησης σπιτιού κατέχει επάξια μία από τις πρώτες θέσεις.

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερο δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στο home deco, αφού ακόμα κι αν δεν μπορούμε να κάνουμε δραστικές αλλαγές στο σπίτι μας, μπορούμε να του δώσουμε μια νέα ταυτότητα μέσα από τις διακοσμητικές μας επιλογές.

Ποιες είναι, όμως, οι τελευταίες τάσεις και με ποιες μικρές προσθήκες μπορείς να ανανεώσεις τους δικούς σου χώρους; Η LaRedoute, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στις διακοσμητικές επιλογές, διαθέτει μία ευρεία γκάμα διακοσμητικών για κάθε χώρο του σπιτιού σου, δίνοντάς σου τις πιο stylish λύσεις!

διακόσμηση σπιτιού από τη La Redoute

Πάμε να δούμε μαζί τι μπορείς να επιλέξεις για κάθε σου χώρο:

Διακόσμηση σαλονιού: O χώρος στον οποίο περνάμε πολύ μεγάλο μέρος της ημέρας μας, και τον οποίο μοιραζόμαστε όχι μόνο με την οικογένειά μας αλλά και με φίλους, δε θα μπορούσε παρά να είναι αυτός που αντιπροσωπεύει στιλιστικά το σύνολο μιας κατοικίας. Ποιες μικρές παρεμβάσεις μπορείς να κάνεις για να δώσεις νέα διάσταση στον χώρο, ώστε να χαίρεσαι ακόμα πιο πολύ τις ώρες που περνάς σε αυτόν;

Mπορεί οι λάτρεις του μινιμαλισμού να θεωρούν must  τους άδειους τοίχους, όμως, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι η διακόσμηση τοίχου είναι ένα από τα βασικά στοιχεία, που χαρίζουν στιλ και άποψη σε έναν χώρο.

Τσέκαρε τις παρακάτω ιδέες για το πώς μπορείς να κάνεις σημαντικές αλλάγες στη διακόσμηση του σπιτιού σου.

Tips για διακόσμηση τοίχου:

Μirror mirror on the wall…: Ένας καθρέφτης είναι πάντα μια ασφαλής λύση, όταν θέλεις να διακοσμήσεις έναν τοίχο και δεν ξέρεις πώς. Φέτος, οι καθρέφτες από ρατάν και ψάθα είναι η απόλυτη τάση και ταιριάζουν άψογα μέσα σε χώρους που ασπάζονται το boho στιλ, αλλά και σε εξοχικές κατοικίες. Στην ίδια ακριβώς λογική κινούνται και οι  καθρέφτες σε στυλ μακραμέ, που από μόνοι τους αποτελούν μία όμορφη χειροποίητη πινελία σε κάθε χώρο. Κι αν αναρωτιέσαι ποιο σχήμα να προτιμήσεις, να σου πούμε κάπου εδώ ότι οι στρογγυλοί καθρέφτες είναι ό,τι πιο hot αυτή τη στιγμή. Ιδανικά μπορείτε να επιλέξετε έναν συνδυασμό σχημάτων, όπως έναν καθρέφτη σε σχήμα ρόμβου ή έναν εξάγωνο καθρέφτη,  δημιουργώντας μια άκρως εντυπωσιακή επιτοίχια σύνθεση. Ο έναστρος ουρανός μας εμπνέει πάντα και δε θα μπορούσε να μην επηρεάσει και το κομμάτι της διακόσμησης. Καθρέφτες σε σχήμα φεγγαριού και αστεριού, φέρνουν στον χώρο σου… υπεργαλαξιακά vibes! Φυσικά οι μεταλλικοί καθρέφτες παραμένουν all-time classic. Αν αγαπάς το industrial deco, έχουμε για εσένα την τέλεια επιλογή, έναν καθρέφτη βιομηχανικού σχεδιασμού, που θα κλέψει όλα τα βλέμματα!

διακοσμητικοί καθρέφτες από τη LaRedoute

It’s style o’clock: Τα ρολόγια αποτελούν μια διαχρονική επιλογή για την επιτοίχια διακόσμηση, αφού εκτός από πολύ πρακτικά είναι και άκρως εντυπωσιακά. Σαν άλλα έργα τέχνης, μπορούν να δώσουν απευθείας στυλ στον τοίχο σου, χάρις στον περίτεχνο σχεδιασμό τους και το μεγάλο τους μέγεθος. Τώρα δε θα έχεις δικαιολογία για να καθυστερείς στα ραντεβού σου…

 μεγάλο μεταλλικό ρολόι τοίχου από τη LaRedoute

 Rattan, my eternal love: Τι κι αν το φθινόπωρο έφτασε; Η ψάθα και το rattan φέρνουν λίγο ακόμα καλοκαίρι στο σπίτι σου, μέσα από μικρές αλλά «θαυματουργές» προσθήκες. Ένα ψάθινο διακοσμητικό τοίχου, όπως μια επιτοίχια βεντάλια, φέρνουν αέρα ανατολής στον χώρο σου και σε ταξιδεύουν σε ασιατικούς προορισμούς. Bohemian αέρα φέρνει και ένα χειροποίητο επιτοίχιο διακοσμητικό από γιούτα ή σε στυλ μακραμέ. Είπαμε… το καλοκαίρι διαρκεί μέσα μας για πάντα!

διακομσητική βεντάλια τοίχου από τη LaRedoute

Mother Africa: Tα ethnic στοιχεία και συγκεκριμένα τα διακοσμητικά αφρικανικής αισθητικής, φέρνουν τη Μαύρη Ήπειρο στο σπίτι σου. Επίλεξε μια αφρικανική μάσκα ή ένα διακοσμητικό αντικείμενο τοίχου από χάντρες, και «ταξίδεψε» σε μακρινούς, μυστηριακούς προορισμούς.

αφρικανική διακοσμητική μάσκα από τη La Redoute

Ιt’s all in your head: Μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν, τα διακοσμητικά κεφάλια ζώων, μπορούν σίγουρα να δώσουν ένταση και χαρακτήρα σε έναν χώρο. Κι αν δεν μπορείς να φανταστείς πώς μπορεί να βρεθεί ένα φλαμίνγκο ή ένα παγώνι στο δωμάτιό σου, ήρθε η ώρα να το δεις στην πράξη! Ένα λούτρινο κεφάλι λιονταριού ή ελέφαντα, ζωντανεύουν μοναδικές ιστορίες στο παιδικό δωμάτιο και κερδίζουν τις εντυπώσεις κάθε παιδιού!

διακοσμητικά κεφάλια ζώων για τον τοίχο από τη LaRedoute

Poster mania: Mια mainstream θεωρητικά επιλογή, οι αφίσες, έχουν αποκτήσει ξανά φανατικό κοινό, αφού έχουν ξεφύγει από τον κλασικό τους χαρακτήρα –αυτών που κρεμούσαμε στο εφηβικό μας δωμάτιο- έχοντας μετατραπεί σε έργα τέχνης. Τα αφαιρετικά μοτίβα και τα γεωμετρικά σχέδια έχουν μπει στη δική μας καρδιά και μόλις τώρα… και στη δική σου!

αφίσα τοίχου από τη La Redoute

Τips για διακόσμηση σαλονιού:

Basket case:  Καλάθια τριγύρω πολλά αλλά ποτέ ποτέ δεν είναι αρκετά, θα μπορούσε να είναι μια εναλλακτική  εκδοχή γνωστού τραγουδιού. Όντως η μεγάλη deco τάση της ανοιξιάτικης και καλοκαιρινής σεζόν συνεχίζει δυναμικά και το φθινόπωρο, κάνοντας «κατάληψη» σε κάθε γωνιά του σπιτιού σου. Μικρά, μεγάλα, ψηλά, στρογγυλά, παραλληλόγραμμα… Τα καλάθια από ψάθα ήταν και θα είναι ο μεγάλος νικητής των διακοσμητικών trends του 2021!

διακοσμητικά καλάθια από τη La Redoute

Pots & vases: Kασπώ και βάζα ή αλλιώς η αλάνθαστη λύση για κάθε άδεια γωνιά. Κι αν για τα κασπώ αφιερώσαμε ξεχωριστό άρθρο, τα βάζα έρχονται για να κυριαρχήσουν στη φετινή διακόσμηση, ως αναπόσπαστο κομμάτι του σπιτιού μας. Τα βάζα σε στυλ νταμιτζάνας, μας γυρνούν σε παλιότερες εποχές, μια ρετρό πινελιά που πρέπει να υιοθετήσεις κι εσύ στους χώρους του δικού σου σπιτιού. Αλλά και τα διακοσμητικά αγγεία από ψάθα συνεχίζουν το «ταξίδι» τους στον κόσμο του deco, μια τάση που λατρέψαμε το φετινό καλοκαίρι.

βάζο σε στυλ νταμιτζάνα από τη La Redoute

Turn the lights on: Ο φωτισμός σε ένα σπίτι αποτελεί ένα από τα βασικά συστατικά για τη δημιουργία ενός ήρεμου περιβάλλοντος και συνδέεται άμεσα με την ατμόσφαιρα που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Με μικρές αλλαγές και προσθήκες στα φωτιστικά μπορείς να αλλάξεις τόσο την όψη όσο και τη γενικότερη αίσθηση του χώρου σου: αντικατάστησε το παλιό καπέλο του φωτιστικού σου με ένα καπέλο από μπαμπού, πρόσθεσε μια μοντέρνα μεταλλική απλίκα ή τοποθέτησε πάνω στον μπουφέ σου ένα  επιτραπέζιο φωτιστικό  ιδιαίτερου design.

ψάθινο φωτιστικό οροφής από τη La Redoute

Magic trunk: Τι κι αν δεν κρύβουν μέσα τους αληθινό θησαυρό; Τα μπαούλα είναι η ιδανική λύση για αποθήκευση, ενώ παράλληλα αποτελούν από μόνα τους statement διακοσμητικά στοιχεία. Επίλεξε ένα μεταλλικό μπαούλο σε bold χρωματισμό για μία pop-up γωνιά ή ένα ψάθινο μπαούλο για ένα boho σκηνικό. Ό,τι κι αν επιλέξεις το σίγουρο είναι ότι μόλις βρήκες άπλετο αποθηκευτικό χώρο για όσα δε χωρούσαν στα ντουλάπια σου.

μεταλλικό μπαούλο από τη La Redoute

Sculpture collector: Ποιος είπε ότι πρέπει να είσαι συλλέκτης για να διαθέτεις στο σπίτι σου γλυπτά; Οι νέες τάσεις φέρνουν την υψηλή τέχνη στο σπίτι μας, μέσα από επιτραπέζια γλυπτά, που αναβαθμίζουν αισθητικά απευθείας  κάθε χώρο. Αγαπάμε αυτά που θυμίζουν προτομές.

μεταλλικό γλυπτό από χάλυβα από τη La Redoute

 Tips για διακόσμηση σαλονιού και διακόσμηση κρεβατοκάμαρας:

Oι δύο αυτοί χώροι του σπιτιού μας έχουν ένα κοινό: μπορούν εύκολα και γρήγορα να αναβαθμιστούν, αλλάζοντας τα λευκά είδη τους.

Έχοντας ήδη μπει στο φθινόπωρο, ένα καινούριο χαλί μπορεί να κάνει τη διαφορά, ένα κάλυμμα ή ένα κουβερλί είναι  ό,τι πρέπει για τις ψυχρές μέρες που καταφτάνουν. Μία αλλαγή στις κουρτίνες αποτελεί επίσης μία εύκολη λύση αλλά και η προσθήκη διακοσμητικών μαξιλαριών σε καναπέδες και κρεβάτια. Τέλος, μια ξεχωριστή αλλαγή που σίγουρα θα κεντρίσει τα βλέμματα είναι η προσθήκη μιας εντυπωσιακής ταπετσαρίας, που θα δώσει μεμιάς άλλη πνοή στο σαλόνι ή την κρεβατοκάμαρα.

κάλυμμα κρεβατοκάμαρας από τη La Redoute

xxl χαλί με used όψη από τη La Redoute

Για ακόμα περισσότερες ιδέες γύρω από τη διακόσμηση σπιτιού δες εδώ.

 

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα