Article image

Πώς να επιλέξεις το κατάλληλο παλτό για σένα;

writer_name
LaRedoute
25/11/2021

Μάθε πώς το παλτό, γυναικείο ή ανδρικό, μπορεί να γίνει το κομμάτι «κλειδί» της χειμερινής σου ντουλάπας, με τις μοναδικές προτάσεις της La Redoute! 

Κι ενώ ο χειμώνας έχει μπει πια για τα καλά, με τις θερμοκρασίες να χαμηλώνουν ολοένα και περισσότερο, αναζητούμε ρούχα που εκτός από στιλ μας προσφέρουν και την απαιτούμενη ζεστασιά. Το ρούχο-κλειδί της χειμερινής ντουλάπας μας ήταν και θα είναι πάντα το παλτό, το κομμάτι που μπορεί να αναβαθμίσει μεμιάς ένα απλό look.Το ερώτημα είναι ποιο παλτό είναι αυτό που μπορεί να μας βγάλει “ασπροπρόσωπους” αυτόν τον χειμώνα, προσφέροντας την απόλυτη ισορροπία στο δίπολο ζεστασιά-στιλ.

Μακρύ παλτό από ανακυκλωμένο μαλλί La Redoute

Αν, λοιπόν, βρίσκεσαι κι εσύ σε σκέψεις για το ποιο παλτό είναι το ιδανικό για τη δική σου ντουλάπα, η La Redoute για μία ακόμα φορά σου έχει τη λύση, μέσα από μοναδικές προτάσεις για το πιο περιζήτητο χειμερινό ρούχο.

Ας δούμε μερικές επιλογές από παλτό γυναικεία και παλτό ανδρικά, που σίγουρα θα λατρέψεις!

Το καρό παλτό: To καρό είναι η απόλυτη τάση αυτόν τον χειμώνα και δε θα μπορούσε να μην κυριαρχήσει και στα παλτό, χαρίζοντας ένα από τα πιο αγαπημένα και διαχρονικά κομμάτια. Το καρό παλτό μπορεί να δώσει χαρακτήρα σε κάθε σου σύνολο, κυρίως μονοχρωματικό αλλά και σε ανατρεπτικούς συνδυασμούς με άλλα patterns. Από μικρά μέχρι και πιο μεγάλης έκτασης μοτίβα,το καρό παλτό, γυναικείο αλλά και αντρικό, χαρίζει κομψές εμφανίσεις για κάθε ώρα της ημέρας.

Μίντι καρό παλτό με κουμπιά La Redoute

Ημίπαλτο με πέτο γιακά και καρό μοτίβο La Redoute

Το καμηλό παλτό: All-time classic όσα χρόνια κι αν περάσουν κι όσους κύκλους κι αν κάνει η μόδα. Το καμηλό παλτό θα είναι πάντα η πιο classy και ταυτόχρονα safe επιλογή, για σύνολα που «φωνάζουν» κομψότητα και αυτοπεποίθηση. Επίλεξε ένα καμηλό παλτό σε over sized γραμμή για ανεπιτήδευτο coolness στα πρωινά σου σύνολα, αλλά και ένα μεσάτο με πιο αυστηρό κόψιμο για πιο formal εμφανίσεις.

Μακρύ παλτό με κουμπιά από μάλλινη τσόχα La Redoute

Ημίπαλτο με πέτο γιακά La Redoute

Το μοντγκόμερι: Πήρε το όνομά του από τον ομώνυμο στρατάρχη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίος κατάφερε να αφήσει άθελά του μια σπουδαία στιλιστική κληρονομιά. Ο ίδιος φορούσε εμμονικά σχεδόν ένα συγκεκριμένο παλτό με μεγάλα μυτερά κουμπιά, το οποίο μέχρι σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο κλασικά κομμάτια τόσο της γυναικείας όσο και της αντρικής γκαρνταρόμπας. Συνδεδεμένο με το classic oxford style, μπορεί να σoυ χαρίσει ακαταμάχητη intellectual γοητεία από το πρωί ως το βράδυ.

Μοντγκόμερι από μάλλινη τσόχα La Redoute

Το ναυτικό παλτό: Ένα ακόμα παλτό που έμεινε διαχρονικά κλασικό και απαράλλαχτο στα τόσα χρόνια είναι το ναυτικό παλτό ή αλλιώς Pea Coat, το κοντοκομμένο παλτό με τον τεράστιο γιακά και το διπλό κουμπί, που οι ναυτικοί φορούσαν από το 1800. Συνδυασμένο καταλλήλως μπορεί να αποτελέσει βάση για πολλά και διαφορετικά στιλ. Εμείς αγαπάμε την preppy πλευρά του, με τα ανάλογα αξεσουάρ.

Ναυτικό τζάκετ από μάλλινη τσόχα La Redoute

Τζάκετ σε ναυτικό στυλ με μαλλί στη σύνθεση La Redoute

Το γούνινο παλτό: Από τις πιο ζεστές και εντυπωσιακές επιλογές, που μεμιάς κάνουν upgrade σε κάθε outfit. Το γούνινο παλτό -πάντα από συνθετική γούνα- θα σε συντροφεύσει καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα και θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη τις πιο κρύες μέρες και νύχτες, δίνοντάς σου το απαραίτητο touch of elegance σε κάθε σου βήμα.

Μαντό από συνθετική γούνα La Redoute

Το μπουκλέ παλτό: Τα μπουκλέ υφάσματα αποτελούν μία από τις πιο ισχυρές τάσεις της χειμερινής σεζόν, τόσο σε ό,τι αφορά στα είδη σπιτιού όσο και στα ρούχα.  Το μπουκλέ παλτό ή teddy coat είναι χουχουλιάρικο στην όψη αλλά και στην αφή, και σίγουρα πολύ ζεστό για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Συνήθως επιλέγουμε την over sized εκδοχή του, για χαλαρά, cool και comfy σύνολα.

Μακρύ παλτό με κουμπιά από συνθετική γούνα La Redoute

Το λευκό παλτό: Αν υπάρχει μία χρωματική επιλογή που παραπέμπει απευθείας στις χιονισμένες ημέρες του χειμώνα σίγουρα είναι το λευκό. Αν αγαπάς το μίνιμαλ στιλ ακόμα και στα ρούχα, το λευκό παλτό είναι αυτό που χρειάζεσαι για εύκολους και ήσυχους συνδυασμούς με τη γήινη παλέτα, με μαύρο και με γκρι. Το λευκό παλτό έχει την ιδιότητα να δείχνει ακριβό και κομψό, ενώ είναι ιδανικό και για chic βραδινές εμφανίσεις.

λευκό Παλτό με μεγάλο γιακά La Redoute

To γκρι παλτό: Ακόμα μία safe επιλογή είναι το γκρι παλτό, σε όλη τη γκάμα των τόνων του, από το γκρι μελανζέ μέχρι και το σκούρο ανθρακί. Μπορεί να συνδυαστεί άνετα και με πολύχρωμα σύνολα, «κατεβάζοντας» την έντασή τους και δίνοντάς τους μια πιο elegant διάθεση.

Μακρύ παλτό ψαροκόκκαλο με πέτο γιακά La Redoute

γκρι Τζάκετ με όρθιο γιακά La Redoute

Ποιο παλτό να διαλέξεις ανάλογα με τον σωματότυπό σου;

Για εσένα που έχεις σωματότυπο «αχλάδι»: Eάν έχεις λεπτή μέση και πιο φαρδιά περιφέρεια, καλό θα ήταν να εστιάσεις στον κορμό, επιλέγοντας παλτό που είναι πιο φαρδιά στο κάτω μέρος τους ή με κουμπιά σε όλο το μήκος τους.

Για εσένα που έχεις σωματότυπο «μήλο»: Eπίλεξε ένα παλτό που ακολουθεί τη γραμμή του σώματός σου, δηλαδή να στενεύει στην περιοχή της μέσης, διατηρώντας μια συμμετρία στο πάνω και κάτω μέρος του. Επίσης, ένα παλτό με ζώνη μπορεί να αναδείξει τη στενή σου μέση και άρα να σε κολακεύσει πολύ.

Για εσένα που έχεις πλούσιο στήθος: Eδώ ισχύει ό,τι ακριβώς και με τις μπλούζες. Η V λαιμόκοψη είναι ιδανική ώστε να αναδειχθεί όμορφα η περιοχή του στήθους, ενώ σίγουρα πρέπει να αποφύγεις τα πολύ χοντρά υφάσματα, γιατί αναμφισβήτητα προσθέτουν παραπάνω όγκο.

Για εσένα που έχεις σωματότυπο σωλήνα: Aν είσαι πολύ αδύνατη τόσο στο πάνω όσο και στο κάτω μέρος του σώματός σου, καλό θα ήταν να προτιμήσεις  ένα παλτό με φαρδύ πέτο για να δώσει όγκο στην περιοχή του στήθους αλλά και με ζώνη για να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση της καμπύλης.

Για εσένα που είσαι… petite: Σίγουρα πρέπει να αποφύγεις τα πολύ μακριά παλτό. Ιδανικά μπορείς να επιλέξεις ένα πιο κοντό μήκος και,γιατί όχι, ένα γούνινο παλτό, αφού εδώ ο όγκος δεν είναι απαγορευτικός.

Για εσένα που είσαι πολύ ψηλή: Eδώ ισχύει το «όσο πιο μακρύ τόσο το καλύτερο». Ένα κοντό παλτό σίγουρα θα δείχνει αρκετά «φτωχό» πάνω σου. Επίσης, σε εσένα πηγαίνουν τα παλτό με πιο ανδρόγυνο κόψιμο, αρκετά φαρδιά και μακριά.

Δες όλες τις επιλογές σε γυναικεία παλτό εδώ.

Δες όλες τις επιλογές σε αντρικά παλτό εδώ.

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα