Article image

Η La Redoute φέρνει τη μαγεία των Χριστουγέννων στο σπίτι σου!

writer_name
LaRedoute
06/12/2021

Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, τραπεζομάντηλα, μαξιλάρια, πετσέτες, λαμπάκια και πολλά ακόμα σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις, για την πιο όμορφη ατμόσφαιρα!

Έφτασε, επιτέλους, η πιο όμορφη και λαμπερή εποχή του χρόνου και είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε στους χώρους μας τα πιο υπέροχα χριστουγεννιάτικα σκηνικά! H λάμψη των Χριστουγέννων κατακλύζει κάθε γωνιά του σπιτιού μας και με σύμμαχο τις υπέροχες επιλογές της La Redoute, δημιουργούμε την πιο υπέροχη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σε κάθε χώρο μας.

Ακολουθούν μικρά tips για να φέρεις με μικρές αλλά πολύ ιδιαίτερες προσθήκες τα πιο όμορφα Χριστούγεννα στο δικό σου σπίτι!

χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση τραπεζιού.

Από τα Χριστούγεννα αυτό που σίγουρα δε λείπει είναι τα γεύματα, με τους πιο αγαπημένους μας ανθρώπους.Τώρα, το χριστουγεννιάτικο γεύμα σου αποκτά τη λάμψη που του αξίζει!

Ας δούμε πώς μπορείς να στήσεις το τέλειο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, ώστε οι καλεσμένοι σου να νιώσουν… βασιλιάδες!

1. Ξεκινάμε από το βασικότερο και πρωταρχικό στοιχείο σε ένα dinner set, που δεν είναι άλλο από το κατάλληλο τραπεζομάντηλο. Οι επιλογές της La Redoute πολλές, από αυτά με χριστουγεννιάτικα μοτίβα αλλά και ειδική επεξεργασία κατά των λεκέδων, γιατί και τα ατυχήματα είναι κομμάτι ενός χριστουγεννιάτικου δείπνου. Φυσικά, μην ξεχνάς τις ανάλογες πετσέτες τραπεζιού, απαραίτητες για ένα επίσημο δείπνο, ειδικά αυτό των Χριστουγέννων. Για μία όμορφη παρουσίαση περάσέ τες από δαχτυλίδια για πετσέτες, οι οποίες σίγουρα θα δώσουν κάτι παραπάνω στην ήδη υπάρχουσα λάμψη. Kι επειδή όλα κρίνονται στη λεπτομέρεια, επίλεξε πορσελάνινα σκεύη για το αλάτι και το πιπέρι, ιδανικά σετ με το υπόλοιπο σερβίτσιο και εντυπωσίασε τους καλεσμένους σου.

Εμπριμέ τραπεζομάντηλο από προπλυμένο βαμβάκι

Πιάτα Σετ Των 4 Kubler

2. Περνάμε στο tableware, γιατί τα σωστά σκεύη μπορούν με βεβαιότητα να κάνουν τη διαφορά σε ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Από τα σωστά πιάτα και μαχαιροπίρουνα -αγαπάμε τα χρυσά για μια τέτοια περίσταση- αλλά και τις κατάλληλες βάσεις σερβιρίσματος και φυσικά τα ποτήρια. Πριν το κυρίως γεύμα μπορείς να προσφέρεις ένα ποτό, σερβιρισμένο σε σκαλιστά ποτήρια, τα οποία δίνουν μία vintage επίσημη ατμόσφαιρα. Φυσικά, το κρασί σερβίρεται στην κατάλληλη καράφα κρασιού, μέσα στην οποία μπορεί να «αναπνεύσει» και να απελευθερώσει όλα τα αρώματά του. Ο πιο όμορφος τρόπος να σερβιριστούν τα γλυκά είναι σε έναν διώροφο δίσκο από πορσελάνη  αλλά και σε όμορφα πορσελάνινα πιάτα γλυκού. Mαζί με το γλυκό μπορείς να σερβίρεις για το τελείωμα του δείπνου ένα αρωματικό τσάι, μέσα σε εκλεπτυσμένα φλιτζάνια τσαγιού από πορσελάνη, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο ένα υπέροχο δείπνο!

Βάση σερβιρίσματος, Fitia

Σετ 4 σκαλιστά ποτήρια ουίσκι, Ekos

Φλιτζάνια τσαγιού από πορσελάνη Kubler

Christmas Art de la table tips: Φρόντισε να στήσεις το τραπέζι σύμφωνα με τους κανόνες του savoir vivre. Σε ένα επίσημο δείπνο είναι σχεδόν προαπαιτούμενο. Η παρακάτω φωτογραφία θα σου φανεί πολύ βοηθητική.

savoir vivre

Δημιούργησε ένα σκηνικό που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου, με μικρές προσθήκες που κάνουν τη διαφορά. Πρόσθεσε σε κάθε πιάτο το όνομα του κάθε καλεσμένου, ώστε να γνωρίζει πού κάθεται. Ένας όμορφος τρόπος είναι να δημιουργήσεις εσύ μικρά ταμπελάκια από χαρτί craft, γράφοντας τα ονόματα των καλεσμένων με καλλιγραφικά γράμματα και στερεώνοντάς τα σε ένα κουκουνάρι ή ένα κλαδί γκι. Christmas vibes!

χριστουγεννιάτικα στολίδια

Κάθε επίσημο τραπέζι διαθέτει ένα κεντρικό στοιχείο, όπως μία σύνθεση από λουλούδια ή κεριά. Μία όμορφη ιδέα είναι να δημιουργήσεις μια άκρως χριστουγεννιάτικη σύνθεση από έλατο, ευκάλυπτο και γκι ή ένα στεφάνι, μέσα στο οποίο θα τοποθετήσεις πολλά κεριά σε διαφορετικά μεγέθη.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σαλονιού.

Πέρα από την τραπεζαρία, το σαλόνι είναι ο βασικός χώρος του σπιτιού, στον οποίο θα υποδεχτείς τους καλεσμένους σου και θέλεις να δημιούργήσεις το επιθυμητό χριστουγεννιάτικο κλίμα. Ας δούμε ποιες αλλαγές και προσθήκες μπορούν να συνθέσουν την πιο όμορφη εορταστική ατμόσφαιρα.

Ένας καναπές αποκτά απευθείας cozy χαρακτήρα με ένα ριχτάρι από μοχέρ ή από γούνα, υλικά που συνδέονται άμεσα με τον χειμώνα και την αίσθηση ζεστασιάς.

Ριχτάρι με συνθετική γούνα BAZSO

Περνώντας στις κουρτίνες, μπορείς αν αναβαθμίσεις την όψη τους με ένα βελούδινο ριντό, το οποίο σίγουρα θα τις αναδείξει και θα τους χαρίσει μια νότα πολυτέλειας. Το ίδιο ακριβώς μπορεί να συμβεί και με τα μαξιλάρια, με την προσθήκη ενός βελούδινου καλύμματος.Τέλος, μία τραβέρσα με γιορτινά μοτίβα βάζει το τραπέζι του σαλονιού στο απόλυτο Christmas spirit!

Βελούδινο ριντό Lavezzi

Βελούδινο κάλυμμα μαξιλαριού VELVET

Χριστούγεννα χωρίς στολίδια δε γίνονται και η La Redoute έχει για εσένα τα κατάλληλα σετ με χριστουγεννιάτικα στολίδια, ώστε να στολίσεις όχι μόνο το χριστουγεννιάτικο δέντρο αλλά και για να τα χρησιμοποιήσεις με ευφάνταστους τρόπους μέσα σκεύη ή σε συνθέσεις.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με φωτάκια

Σετ 6 πράσινες χριστουγεννιάτικες μπάλες

Χριστούγεννα, όμως, σημαίνει και φωτεινές στιγμές. Φωτιζόμενες γιρλάντες LED αλλά και κεριά LED μπορούν να φωτίσουν τον χώρο σου για πολλές ώρες. Αν πάλι αγαπάς τα φυσικά κεριά, φρόντισε να τα τοποθετήσεις στα κατάλληλα κηροπήγια, που θα διακοσμήσουν ιδανικά κάθε γωνιά στο σαλόνι σου. Μια επίσης όμορφη ιδέα είναι να τοποθετήσεις λαμπιόνια μέσα σε μία διακοσμητική γυάλινη θήκη, δημιουργώντας ένα πολύ ιδιαίτερο διακοσμητικό στοιχείο, που μπορεί να παραμείνει ως κομμάτι της διακόσμησης και μετά τα Χριστούγεννα. Μία απλίκα με διάτρητο σχέδιο σε χρυσαφί χρώμα είναι μία ακόμα όμορφη επιλογή, που επίσης μπορεί να παραμείνει καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, φωτίζοντας ατμοσφαιρικά τις στιγμές σου.

Κερί LED

Μεγάλη διακοσμητική γυάλινη θήκη

Ένας μοναδικής αισθητικής χρυσός καθρέφτης σε σχήμα αστεριού παίρνει θέση στον τοίχο, ιδανικά πάνω από το τζάκι αν διαθέτεις, μια ιδιαίτερη γιορτινή διακοσμητική προσθήκη στον χώρο.

Καθρέφτης σε σχήμα αστεριού, Centaurus

Πάνω απ’ όλα, όμως, Χριστούγεννα σημαίνει ατέλειωτο cocooning στον καναπέ, με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Φόρεσε τις μάλλινες κάλτσες σου, το γιορτινό νυχτικό σου, μια χριστουγεννιάτικη πιτζάμα ή ένα κολάν με χριστουγεννιάτικα μοτίβα, σκεπάσου με μια χνουδωτή κουβέρτα και απόλαυσε χριστουγεννιάτικες ταινίες, πίνοντας το αγαπημένο σου ποτό.

Χριστουγεννιάτικη πιτζάμα, Vent

Κουβέρτα DOUDOUX

Suggested Christmas cocktail: White Christmas

Για να το φτιάξεις θα χρειαστείς:

  • 1 μεζούρα βότκα
  • 1 μεζούρα αμαρέτο
  • 1 μεζούρα κρέμα γάλακτος
  • Μοσχοκάρυδο
  • Πάγο

white christmas cocktail recipe

 Διαδικασία

Γέμισε ένα shaker μέχρι τη μέση με πάγο.

Ρίξε μέσα στο shaker τη βότκα, το αμαρέτο και την κρέμα γάλακτος.

Ανακίνησε το shaker για 8- 10 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια περίχυσε το περιεχόμενο σε ένα ποτήρι κοκτέιλ.

Μπορείς να γαρνίρεις το ποτό με λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.

 Last but not least, Χριστούγεννα σημαίνει δώρα και ποια εικόνα είναι πιο όμορφη από το χαμόγελο ενός παιδιού, όταν ανοίγει το δώρο του; Η La Redoute διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία σε παιδικά παιχνίδια για όλα τα γούστα, και έτσι ολοκληρώνει με τον πιο όμορφο τρόπο, τις μοναδικές χριστουγεννιάτικες προτάσεις της.

H μαγεία των Χριστουγέννων μόλις κατέφτασε στο σπίτι σου! Βρες εδώ όλα όσα σου προτείνει η La Redoute για τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα