Article image

Cozy feeling με τα πιο όμορφα και ζεστά χαλιά!

writer_name
LaRedoute
15/12/2021

Ανακάλυψε πρωτότυπα σχέδια χαλιών για κάθε δωμάτιο του σπιτιού σου. Θα βρεις χαλιά στρογγυλά, χαλιά κουζίνας αλλά και χαλιά σαλονιού στη La Redoute!

Μπαίνοντας στην «καρδιά» του χειμώνα το σπίτι μας φοράει τα ζεστά του και περιμένει να μας χαρίσει τις πιο χουχουλιάρικες μέρες και νύχτες. Βασικό κομμάτι της χειμερινής διακόσμησης και ένδυσης του σπιτιού μας είναι, φυσικά, τα χαλιά, η προσθήκη των οποίων μπορεί να φέρει σε κάθε χώρο την απαιτούμενη warm & cozy διάθεση, αλλά και το στιλ που επιθυμούμε.

Οι επιλογές της La Redoute πολλές και πάντα ενημερωμένες γύρω από τις τελευταίες deco τάσεις. Ακολουθούν οι πιο ιδιαίτερες προτάσεις σε χαλιά σαλονιού, χαλιά κρεβατοκάμαρας, παιδικά χαλιά αλλά και χαλιά κουζίνας, για να επιλέξεις αυτά που θα ανανεώσουν και θα ζεστάνουν τον δικό σου προσωπικό χώρο.

Τα χαλιά shaggy είναι η πιο hot τάση και τα πιο δημοφιλή στην κατηγορία των μοντέρνων χαλιών, αφού εκτός από το contemporary design τους, είναι πολύ ανθεκτικά αλλά και πρακτικά. Έχουν φυσική αίσθηση στο άγγιγμα, παχύ πέλος και συνήθως είναι μονόχρωμα, κάτι που δεν τα καθιστά δεσμευτικά στους συνδυασμούς τους με την υπόλοιπη διακόσμηση και τα έπιπλα κάθε χώρου. Για τη δημιουργία τους χρησιμοποιούνται μέχρι σήμερα παραδοσιακές τεχνικές της κλωστοϋφαντουργίας, με αποτέλεσμα την αίσθηση του χειροποίητου. Τέλος, ανήκουν στα πλενόμενα χαλιά στο πλυντήριο, άρα αποτελούν μία ιδανική επιλογή για χαλιά κουζίνας, όπου οι λεκέδες καραδοκούν…

Χαλί shaggy, Sany

Ένας άλλος τύπος χαλιών, που έχει αγαπηθεί και φιγουράρει στις πιο εντυπωσιακές κατοικίες, είναι τα χαλιά Berber, τα οποία καταφτάνουν από το εξωτικό Μαρόκο, όπου οι κάτοικοι χρησιμοποιούσαν τα συγκεκριμένα υφαντά χαλιά για κλινοσκεπάσματα, αλλά και ως διακοσμητικά στους τοίχους των σπιτιών τους. Τα χαλιά Berber προσφέρουν στον χώρο την απόλυτη θερμομόνωση αλλά και ηχομόνωση, κάτι που σίγουρα αναζητάς και στον δικό σου χώρο, ενώ τα ξεχωριστά τους μοτίβα τα καθιστούν μοναδικά για ένα ethnic touch.

Βαμβακερό χαλί σε στυλ berber

Για εσένα, όμως, που αγαπάς το ethnic στιλ, τα χειροποίητα χαλιά σε στιλ κιλιμιού είναι ιδανικά. Λεπτά σχετικά στην ύφανση, ταιριάζουν πολύ σε εισόδους και χολ. Επίλεξε ένα χαλί διάδρομο σε αυτό το ύφος, τοποθέτησέ το κατά μήκος της κονσόλας εισόδου ή στο χολ και δώσε χαρακτήρα και ζεστασιά σε κάθε γωνιά του σπιτιού σου.

Χαλί διαδρόμου σε στυλ berber

Οι ψάθες και συγκεκριμένα τα χαλιά από γιούτα ήταν η απόλυτη τάση το φετινό καλοκαίρι, τόσο για τους εσωτερικούς όσο και για τους εξωτερικούς χώρους μας. Οι χειμερινές τάσεις τα φέρνουν και πάλι στο προσκήνιο, παρά τον φαινομενικά καλοκαιρινό τους χαρακτήρα. Το μυστικό κρύβεται στο layering, δηλαδή στη δημιουργία πολλαπλών στρώσεων διαφορετικών χαλιών, που εκτός από θερμότητα προσφέρουν και ένα ιδιαίτερο οπτικό αποτέλεσμα. Έτσι, μπορείς να συνδυάσεις χαλιά από διαφορετικά υλικά αλλά και μοτίβα, δημιουργώντας το πιο στιλάτο σκηνικό. Με αυτή τη λογική μπορείς να κρατήσεις τα ψάθινο χαλί σου και τον χειμώνα, διατηρώντας το exotic στοιχείο all-year long.

Χαλί από γιούτα, Justy

στρογγυλά χαλιά παραμένουν στις πρώτες θέσεις και των χειμερινών trends, ιδανικά για μικρούς χώρους αλλά και για το παιδικό δωμάτιο.

στρογγυλό χαλί

Κυρίως τους χειμερινούς μήνες, ειδικά τα κρύα πρωινά, αποζητούμε στο πλάι του κρεβατιού μας ένα μικρό χαλάκι. Τα χαλιά από συνθετική γούνα προβάτου, εκτός του ότι είναι πολύ ζεστά είναι και εξίσου στιλάτα, προσφέροντας extra δόσεις coziness σε οποιονδήποτε χώρο, και κυρίως ως χαλιά κρεβατοκάμαρας.

Χαλάκι OSIA

Χαλί κρεβατιού σε στυλ berber

Το παιδικό δωμάτιο μπορεί να ανανεωθεί γρήγορα και εύκολα με την προσθήκη του κατάλληλου χαλιού. Ένα παιδικό χαλί σε ζωηρά χρώματα και σχέδια μπορεί να κάνει κάθε παιδί χαρούμενο, ενώ αποτελεί μια ζεστή γωνιά για παιχνίδι. Ιδανικό ένα παιδικό χαλί από καθαρό βαμβάκι, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί μπροστά από το κρεβάτι, ώστε να πατάει κάπου μαλακά μόλις ξυπνάει το παιδί.

https://www.laredoute.gr/xalia/paidiko-xali-apo-vamvaki-lisica_p-2358963.aspx?Org=2358964

Όταν μιλάμε για χαλιά σαλονιού, τότε οι επιλογές είναι αμέτρητες και ποικίλουν ανάλογα με το γούστο και τις προτιμήσεις. Ένα χαλί με used όψη παραπέμπει στα παραδοσιακά περσικά χαλιά και μπορεί να χαρίσει στον χώρο σου ethnic αέρα, ενώ ένα χαλί με γεωμετρικά μοτίβα είναι ό,τι πρέπει για εσένα που λατρεύεις την πιο μοντέρνα αισθητική και τον σκανδιναβικό μινιμαλισμό.

Μάλλινο χαλί, Keila

Χαλί με used όψη

Μάλλινο χαλί, Djini

Το σίγουρο είναι ότι ο χειμώνας στο σπίτι αναμένεται ιδιαιτέρως ζεστός, όποια κι αν είναι η επιλογή σου από τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις χαλιών της La Redoute. Δες όλα τα χαλιά εδώ.

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα