Article image

Ραφιέρα: Επίλεξε την ιδανική για κάθε δωμάτιο

writer_name
LaRedoute
23/01/2022

Επίλεξε την ιδανική ραφιέρα για το σπίτι σου ανάμεσα σε ραφιέρες τοίχου, μεταλλικές, ραφιέρες σκάλα και πολλά άλλα είδη στο e-shop της La Redoute.

Η ραφιέρα είναι ένα έπιπλο χρηστικό, αλλά και παράλληλα διακοσμητικό. Προσθέτει στυλ στο σπίτι σου και δίνει χαρακτήρα. Σε περίπτωση που βρίσκεσαι σε περίοδο αναζήτησης για την κατάλληλη, θα χρειαστείς κάποια tips ώστε να βρεις ακριβώς αυτό που θα ταιριάξει στο σπίτι σου και θα σε εξυπηρετήσει.

Ποιά είναι η ιδανική ραφιέρα για τον χώρο σου; Ποιός είναι ο τρόπος για να την διαλέξεις χωρίς να καταναλώσεις πολύ χρόνο; Έχουμε τις απαραίτητες συμβουλές, αλλά και προτάσεις προϊόντων, που θα σε διευκολύνουν, ώστε να τα καταφέρεις χωρίς να ζητήσεις καθόλου βοήθεια. Στη La Redoute, μπορείς να βρεις, άλλωστε έπιπλα για κάθε δωμάτιο καθώς και διακοσμητικά.

Οι παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη στην αναζήτηση της ραφιέρας είναι αρκετοί:

Δωμάτιο

Αρχικά, πρέπει να ψάξεις την σωστή για κάθε δωμάτιο. Για παράδειγμα στο σαλόνι, ή την τραπεζαρία, θα προτιμήσεις διαφορετική από τα άλλα δωμάτια. Αν πρόκειται γι’ αυτούς τους χώρους, μπορείς να πάρεις μια στρογγυλή διακοσμητική ώστε να μπει σε ένα σημείο πάνω από τον μπουφέ ή κάποιο τραπεζάκι για παράδειγμα.

Στρογγυλή ραφιέρα από μπαμπού, Hadga

Υπάρχουν και ειδικές ραφιέρες για την είσοδο, όπου παράλληλα διαθέτουν και κρεμάστρα για τα πανωφόρια και τα μπουφάν.

Ραφιέρα-κρεμάστρα από ξύλο πεύκου, Lindley

Αν προορίζεται για το γραφείο σου, μπορείς να επιλέξεις μια ξύλινη ραφιέρα, που στερεώνεται στον τοίχο ακριβώς από πάνω και χωράει τα απαραίτητα.

Επίτοιχη ραφιέρα από ανακυκλωμένο ξύλο.

Για το υπνοδωμάτιο, θα χρειαστείς κάτι που να μην πιάνει χώρο, αλλά παράλληλα να είναι και στυλάτο, όπως μια ραφιέρα από ρατάν, όπου μπορείς να βάλεις τα γλαστράκια σου.

Επίτοιχη διπλή ραφιέρα από ρατάν Malu

Για παιδικό δωμάτιο, θα ήταν κατάλληλη μια πιο χαμηλή ραφιέρα, όπου θα χωράνε τα παιχνίδια και τα βιβλία του παιδιού. Η ραφιέρα για παιχνίδια, θα σε βοηθήσει να τα έχεις πάντα τακτοποιημένα και να μην καταλαμβάνουν χώρο.

Ραφιέρα vintage Adil

Αν θέλεις κάτι βολικό και για διαφορετικές χρήσεις, τότε η καλύτερη επιλογή είναι η τροχήλατη ραφιέρα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως αλλαξιέρα. Έτσι, θα μπορείς να τη μεταφέρεις όπου σε βολεύει περισσότερο.

Έπιπλο αλλαξιέρας δαπέδου, Hans

Η κουζίνα είναι μια διαφορετική περίπτωση, καθώς ταιριάζει μια ραφιέρα που θα τοποθετήσεις μερικά πιάτα, κούπες και ενδεχομένως βιβλία μαγειρικής. Η ραφιέρ κουζίνας, ταιριάζει τόσο σε μικρούς, όσο και σε μεγάλους χώρους.

Τριπλή ραφιέρα τοίχου από ξύλο και μέταλλο VINTO

Επίσης, διαφορετική θα πάρεις και για το μπάνιo. Μια ραφιέρα- σκάλα, θα χωρέσει τις πετσέτες αλλά και τα διακοσμητικά, ενώ θα φαίνεται και ωραία στον χώρο.

Ραφιέρα - σκάλα μπάνιου, 4 ράφια LINDUS

Οι επιλογές σου είναι πολλές, καθώς έχεις τη δυνατότητα να βρεις μια κατάλληλη για τον κήπο ή το μπαλκόνι σου, όπου θα τοποθετήσεις τα γλαστράκια σου.

Μονάδα ραφιών κήπου 3 επιπέδων από ακακία

Χρήση

Η χρήση της, είναι σημαντική για την επιλογή της. Αν θέλεις να βάλεις βιβλία, θα πρέπει να επιλέξεις μια ραφιέρα-βιβλιοθήκη.

Ραφιέρα-βιβλιοθήκη Compo

Αν από την άλλη θα τοποθετήσεις κυρίως διακοσμητικά, μπορείς να επιλέξεις μια ραφιέρα τοίχου με λίγα ράφια.

Ραφιέρα τοίχου με 2 ράφια HIBA

Τοποθέτηση και διαστάσεις

Φυσικά, το σημαντικότερο είναι ο χώρος στον οποίο θα τοποθετηθεί. Αρχικά, καλό είναι να μετρήσεις πριν προβείς στην αγορά της. Αν ο χώρος είναι περιορισμένος, μπορείς να διαλέξεις μια ψηλή και μακρόστενη ραφιέρα δαπέδου.

Στήλη με 5 ράφια από μασίφ ξύλο δρυ και μέταλλο Hiba

Μια επιλογή για μικρό γωνιακό χώρο, είναι η γωνιακή ραφιέρα τοίχου, που επιλέγεις πόσα ράφια θα βάλεις και σε ποιό ύψος.

Γωνιακή ραφιέρα τοίχου από ξύλο δρυ Tidder

Αν έχεις μεγαλύτερο χώρο που θέλεις να “γεμίσει”, τότε η κατάλληλη είναι μια ραφιέρα- κονσόλα.

Kονσόλα ραφιέρα από ψάθα ρατάν Malu

Η τοποθέτηση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς θα αναζητήσεις κατευθείαν την κατηγορία που σε ενδιαφέρει. Δηλαδή, εξετάζεις αν θέλεις να τρυπήσεις τον τοίχο, ή για παράδειγμα προτιμάς ραφιέρα δαπέδου, ή ραφιέρα σκάλα.

Ραφιέρα-σκαλιέρα τοίχου με 4 πόρτες, Domeno

Υλικό και διακόσμηση

Ακόμα ένα φίλτρο αναζήτησης, είναι το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένη. Αυτό θα πρέπει να ταιριάζει με τη διακόσμηση του κάθε δωματίου, τα χρώματα, το γούστο και τον συνδυασμό των επίπλων.

Μια ραφιέρα από ρατάν, ψάθα ή μπαμπού, δίνει έναν boho χαρακτήρα.

Ραφιέρα από ρατάν με 5 ράφια Malu

Ενώ σίγουρα ραφιέρα από μάρμαρο δείχνει πιο minimal, luxurious, αλλά και φινετσάτο.

Ραφιέρα τοίχου από μάρμαρο FITIA

Μια μεταλλική ραφιέρα, ταιριάζει τόσο σε γραφείο, όσο και σε ένα πιο μοντέρνο σαλόνι.

Χαμηλή μεταλλική ραφιέρα 2 χρήσεων HIBA

Ενώ σταθερή αξία είναι το ξύλο, ή κάποια vintage επιλογή.

Κονσόλα-ραφιέρα vintage Watford

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα