Article image

Ανανέωσε το χώρο σου με διακοσμητικά μαξιλάρια

writer_name
28/02/2022

Ανανέωσε το χώρο σου με διακοσμητικά μαξιλάρια καναπέ, δαπέδου και πολυθρόνας. Βρες τα ιδανικά σχέδια και χρώματα σε μαξιλάρια και μαξιλαροθήκες στη La Redoute.

Κάθε φορά που αλλάζει η εποχή θέλεις να πας για ψώνια, να αγοράσεις καινούργια έπιπλα και διακοσμητικά. Ωστόσο, επειδή δεν είναι δυνατόν να αλλάζεις τόσο συχνά βασικά κομμάτια του σαλονιού, ένας πιο οικονομικός τρόπος για να το πετύχεις, είναι η σωστή διακόσμηση.

Τα υφάσματα παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο σε έναν χώρο. Έχουν τη δυνατότητα να δώσουν μια φρέσκια πνοή ακόμα και σε ένα δωμάτιο που δεν έχει πολλά διακοσμητικά. Αμέσως, δίνουν χρώμα, αλλά και την ψευδαίσθηση ότι έχεις κάνει μεγάλες αλλαγές. Ο πιο εύκολος τρόπος να δημιουργήσεις αυτήν την εικόνα που θέλεις στον χώρο σου, είτε είναι σαλόνι, είτε υπνοδωμάτιο, ή γραφείο, είναι τα μαξιλάρια και οι μαξιλαροθήκες.

Ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος να επιλέξεις διακοσμητικά μαξιλάρια; Ο οδηγός μας, θα σε βοηθήσει. Σημείωσε τα κριτήρια επιλογής που προτείνουμε να ακολουθήσεις:

Εποχή

Όταν αλλάζει η εποχή, θέλεις να ανανεωθείς και να δώσεις έναν διαφορετικό αέρα στο σπίτι σου. Για παράδειγμα, τα μαξιλάρια του καναπέ, μπορούν να δώσουν το οπτικό μήνυμα, ότι μπήκε χειμώνας ή καλοκαίρι.

Μια διακοσμητική μαξιλαροθήκη από βελούδο, είναι κατάλληλη για τους κρύους μήνες, καθώς είναι ζεστή.

Βελούδινο κάλυμμα μαξιλαριού VELVET

Ακόμα πιο cozy επιλογές είναι οι θήκες από γούνα, ή τα διακοσμητικα πλεκτα μαξιλάρια.

Κάλυμμα μαξιλαριού με συνθετική γούνα LIVIO

To ίδιο ισχύει και με τις θήκες από μπουκλέ ύφασμα, καθώς είναι πιο χοντρό και θερμό.

Θήκη για μαξιλαράκι Mint

Ενώ αν θέλεις μαξιλάρια καναπέ που να καλωσορίζουν την άνοιξη, τα καλύμματα μαξιλαριών με μοτίβα και παστέλ αποχρώσεις, θα το πετύχουν.

Θήκη για μαξιλαράκι Nour

Τα λινά διακοσμητικά μαξιλάρια καναπέ, είναι η ιδανική λύση για τη ζέστη, καθώς πρόκειται για το ύφασμα του καλοκαιριού.

Θήκη για μαξιλαράκι από προπλυμένο λινό Onega

Μια θήκη με κέντημα, είναι κατάλληλη και για τον καναπέ ή τις καρέκλες που έχεις στο μπαλκόνι σου.

Θήκη για μαξιλαράκι από γάζα Markita

 

Τάσεις διακόσμησης

Όπως είπαμε και παραπάνω, τα υφάσματα παίζουν πρωταρχικό ρόλο στη διακόσμηση του σαλονιού και του υπνοδωματίου. Άλλωστε, τα καλύμματα καναπέ και τα σεντόνια, μεταμορφώνουν αμέσως έναν χώρο. Το ίδιο ισχύει και με τα μαξιλάρια. Η επιλογή που θα κάνεις, σχετίζεται και με το γούστο, αλλά και με τις τάσεις της διακόσμησης.

Για παράδειγμα, αν θέλεις να δώσεις μαροκινή πνοή στο σπίτι σου, τότε διαλέγεις μαξιλάρια διακοσμητικά σε ανάλογα γήινα χρώματα και σχέδια.

Θήκη για μαξιλαράκι PARFETO

Προτιμάς το abstract style που βλέπεις στο pinterest; Τότε η θήκη με το αφαιρετικό κέντημα είναι η πιο κατάλληλη.

Θήκη για μαξιλαράκι με κέντημα Comoe

Για μια διαφορετική, Japanese προσέγγιση, επίλεξε μια θήκη με κέντημα που θα σε ταξιδέψει κατευθείαν στην Ασία.

Θήκη για μαξιλαράκι από λινό με κέντημα Mireille

Σε περίπτωση που προτιμάς διακοσμητικά μαξιλάρια vintage αισθητικής, μια βελούδινη θήκη σε πιο μουντά χρώματα, θα ταιριάξει στον χώρο.

Θήκη για μαξιλαράκι από βελούδο, Cacolet

Minimal αλλά και ταυτόχρονα luxurius, είναι η σατέν ή μεταξωτή μαξιλαροθήκη, που είναι ιδανική και για το κρεβάτι.

Μαξιλαροθήκη από βαμβακερό σατέν

 

Τοποθεσία

Το δωμάτιο και το σημείο που θα τοποθετηθούν τα μαξιλάρια, είναι μεγάλης σημασίας. Για να δένουν αρμονικά μεταξύ τους, πρέπει να συνάδουν με το μέγεθος του επίπλου.

Για παράδειγμα, σε μια πολυθρόνα, επιλέγουμε ένα σύνηθες μέγεθος θήκης 40x40, ώστε να μην είναι δυσανάλογο.

Εμπριμέ θήκη για μαξιλαράκι IRUN

Από την άλλη, μπορούμε να συνδυάσουμε και μεταξύ τους τα μεγέθη, τοποθετώντας μικρά, σε συδυασμό με μαξιλάρια καναπέ μεγαλα 60x60 για παράδειγμα. Αρκεί να τοποθετήσουμε πίσω τα μεγαλύτερα και μπροστά τα μικρότερα. To ίδιο ισχύει και για την διακόσμησή τους στο κρεβάτι.

Μαξιλαροθήκη BERONISE

Ακόμη, μπορούμε να συνδυάσουμε τα τετράγωνα, τα ορθογώνια και με στρογγυλά μαξιλάρια. Διάλεξε χρώματα που να ταιριάζουν, μονόχρωμα μαξιλάρια σε συνδυασμό με prints, ή ακόμα και με αντίθεση.

Θήκη για μαξιλαράκι από λινό/βαμβάκι, Quaker

Βελουτέ στρογγυλό μαξιλαράκι Paula

Επιπλέον, τα μαξιλάρια δαπέδου, μπορούν να δώσουν χρώμα σε ένα δωμάτιο και είναι και πρακτικά, γιατί λειτουργούν ως πουφ.

Αρθρωτό στρώμα εδάφους SCENARIO

 

 

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα