Article image

Καθρέφτης: Αντίγραψε το trend στη διακόσμηση

writer_name
LaRedoute
08/03/2022

Καθρέφτης: το ιδανικό διακοσμητικό για το σπίτι σου υπάρχει στη La Redoute. Ανανέωσε τον χώρο σου με καθρέπτες τοίχου και δες το σπίτι σου να αλλάζει.

Η διακόσμηση είναι πολύ σημαντικό κομμάτι για το σπίτι μας, τον χώρο μας, καθώς τον κάνει μοναδικό. Για να είναι ξεχωριστό και “δικό σου” ένα σπίτι, χρειάζεται μερικές πινελιές με το γούστο σου. Σε αυτό, βοηθά η επιλογή των επίπλων αλλά και ακόμα περισσότερο των διακοσμητικών στοιχείων που μπορούν να μεταμορφώσουν πραγματικά ένα δωμάτιο.

Οι καθρέφτες, αποτελούν βασικά διακοσμητικά κομμάτια, καθώς έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν ένα δωμάτιο. Πέρα από την πρακτική αξία τους, καταφέρνουν να δώσουν βάθος ακόμα και σε έναν μικρό χώρο, αλλά και να τον φωτίσουν. Η τοποθέτησή τους στα σωστά σημεία, βοηθά στην αντανάκλαση του φωτός, αλλά και στο “γέμισμα” άδειων τοίχων. Στη La Redoute, θα βρεις μεγάλη ποικιλία σε είδη διακόσμησης και πιο συγκεκριμένα σε όλων των ειδών τους καθρέπτες.

Πως θα επιλέξεις καθρέφτη για κάθε δωμάτιο και χώρο του σπιτιού:

Είσοδος

Ένα πολύ συνηθισμένο σημείο για να τον τοποθετήσεις, είναι η είσοδος του σπιτιού. Στο τελευταίο μέρος που κάνεις ένα τσεκ στην εμφάνισή σου πριν φύγεις, μπορεί να είναι ένας καθρέφτης ολόσωμος μεταλλικός με πόδι.

Μεταλλικός καθρέφτης με πόδι Lenaig

Αν έχεις κάποιο έπιπλο εισόδου και όχι τόσο χώρο για ολόσωμο, τότε επίλεξε έναν μεγαλύτερο μοντέρνο καθρέπτη για να τον τοποθετήσεις πάνω από το έπιπλο, ή συνδυασμό από 2 ή 3 μικρότερους.

Καθρέφτης γκρι και gunmetal Dialect

Διπλός μεταλλικός καθρέφτης

Σαλόνι

Το σαλόνι, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα δωμάτια, που περνάς πολύ χρόνο μόνη, με φίλους, με την οικογένεια. Υπάρχουν πολλά σημεία που μπορούν να μπουν καθρέπτες σαλονιού μοντέρνοι, όπως για παράδειγμα ένας η περισσότεροι από ορείχαλκο, που δίνουν μια luxe εμφάνιση πάνω από τον καναπέ.

Καθρέφτης από ορείχαλκο Ruffaro

Ωστόσο, αν έχεις κενούς χώρους, δώσε μια ευκαιρία στους καθρέπτες δαπέδου. Ο XL καθρέπτης, θα δώσει πολύ φως ακόμα και σε ένα πιο σκοτεινό σαλόνι.

Καθρέφτης με 3 φύλλα Barbier XL

Τραπεζαρία

Οι διακοσμητικοί καθρέπτες στην τραπεζαρία, μπορούν να μπουν και αντί για κάποιο κάδρο. Για πιο πρωτότυπο αποτέλεσμα, μπορείς να τοποθετήσεις πολλούς πολυγωνικούς καθρέπτες ανάλογα με τον χώρο που διαθέτεις, αλλά και το μέγεθος της τραπεζαρίας, ώστε να είναι αρμονικό το αποτέλεσμα.

Εξάγωνος καθρέφτης Uyova

Μπουφές

Ένα πολύ δημοφιλές σημείο είναι η τοποθέτηση ενός καθρέφτη πάνω από το μπουφέ. Αν το έπιπλο καταλαμβάνει αρκετό χώρο, τότε οι καθρέπτες τοίχου που είναι μεγάλοι, του ταιριάζουν ιδανικά.

Καθρέφτης από μέταλλο Iodus

Αν θέλεις να “παίξεις” με περισσότερα κομμάτια, τότε μπορείς να συνδυάσεις ρατάν καθρέπτες για παράδειγμα σε διάφορα σχήματα.

Καθρέφτης από ρατάν σε σχήμα μαργαρίτας

Τζάκι

Αν έχεις ένα τζάκι σε παριζιάνικο στυλ και όχι γωνιακό, τότε θα έχεις δει σε inspirational φωτογραφίες ότι ταιριάζουν οι καθρέπτες τοίχου vintage style.

Καθρέφτης από μασίφ μάνγκο Afsan

Υπνοδωμάτιο

Το κάθε υπνοδωμάτιο έχει διαφορετικούς χώρους που μπορούν να μπουν ενδεχομένως καθρέπτες δαπέδου.

Μεταλλικός καθρέφτης με πόδι Iodus

Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, τότε υπάρχουν και οι καθρέπτες τοίχου ολόσωμοι.

Μεταλλικός καθρέφτης με μπρονζέ

Αν πρόκειται μόνο για διακοσμητικό στοιχείο τότε ένας στρογγυλός καθρέφτης, ή περισσότεροι, μπορούν να τοποθετηθούν πάνω από το κρεβάτι, ή την συρταριέρα.

Σετ 2 στρογγυλοί καθρέφτες από μπρούντζο Uyova

Παιδικό δωμάτιο

Στο παιδικό δωμάτιο μπορείς να βάλεις στον τοίχο πιο fun σχήματα όπως για παράδειγμα έναν καθρέφτη χελώνα, ή έναν κάκτο.

Παιδικός καθρέφτης σε σχήμα χελώνας Oga

Καθρέφτης με φινίρισμα ορείχαλκου Plapa

Ντουλάπα

Σε περίπτωση που έχεις μια μεγάλη ντουλάπα, ή δωμάτιο- ντουλάπα, τότε δε μπορεί να λείπει ένας minimal ολόσωμος καθρέπτης από μασίφ ξύλο.

 Καθρέφτης από μασίφ ξύλο

Boudoir

Το ίδιο ισχύει και για το bodoir σου, που κάθεσαι για να κάνεις την skincare ρουτίνα, ή το μακιγιάζ σου. Ένας χρυσός καθρέφτης στρογγυλός περιστρεφόμενος, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι.

Στρογγυλός περιστρεφόμενος

 

Γραφείο

Για το γραφείο σου, αν είναι μεγάλος χώρος, μπορείς να τοποθετήσεις μοντέρνους μεταλλικούς καθρέπτες τοίχου, ή αν είναι απλώς μια γωνιά στο σπίτι σου, έναν πιο μικρό διακοσμητικό με ψάθα.

Μεταλλικός καθρέφτης με μπρονζέ παλαιωμένο

Καθρέφτης από ξύλο δρυ και ψάθα Waska

Κενός χώρος

Οποιοσδήποτε κενός χώρος, ή χωλ, θα αλλάξει αμέσως εικόνα με έναν στρογγυλό ρατάν καθρέφτη.

Στρογγυλός καθρέφτης από ρατάν Nogu

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα