Article image

Τζιν: Συνδύασε το πιο διαχρονικό κομμάτι της ντουλάπας σου

writer_name
30/03/2022

Πως μπορείς να συνδυάσεις το τζιν σου; Θα βρεις άπειρες ιδέες στη La Redoute.

Αν μπορούσαμε να βρουμε το πιο διαχρονικό κομμάτι της ντουλάπας των γυναικών, αυτό θα ήταν το τζιν. Σε όλες τις φάσεις της ζωής μας, από την παιδική ηλικία ήδη, έχουμε φορέσει έστω και μια φορά τζιν παντελόνι. Η ιστορία του jean, χάνεται στους αιώνες.

Φαίνεται ότι χρονολογείται τουλάχιστον από το 1400, που έπλευσε με τέτοιου υφάσματος πανιά ο Χριστόφορος Κολόμβος. Στη συνέχεια, φαίνεται να έγινε δημοφιλές ως ρούχο το 1800, που το φορούσαν οι εργάτες στα ορυχεία. Τα τζιν παντελόνια, ήταν πιο ανθεκτικά και το μπλε χρώμα λερωνόταν λιγότερο. Λέγεται ότι το όνομα jean, προέρχεται από τη Γενοβέζικη προέλευση του υφάσματος και το denim, από τη γαλλική προέλευση του αντίστοιχου Serge de Nimes.

Ωστόσο, το παντελόνι τζιν, φαίνεται να μπήκε στην καθημερινότητα όλων γύρω στη δεκαετία του 1960-1970, με τον Yves Saint Laurent και στη συνέχεια τον Calvin Klein. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες της εποχής, το 90% των νέων φορούσε παντελόνια τζιν.

Σήμερα, καταφέρνει να είναι ένα από τα κομμάτια που επιλέγουμε όλες σταθερά στην καθημερινότητά μας. Ωστόσο, το denim δεν θα το βρεις μόνο σε παντελόνι, αλλά σχεδόν σε όλα τα είδη ρούχου που μπορείς να φανταστείς. Στη La Redoute, η ποικιλία σε τζιν είναι πολύ μεγάλη.

Πως θα συνδυάσεις το jean σου:

Denim On Denim

Μια μεγάλη τάση που μπορείς να ακολουθήσεις είναι το denim on denim, που φυσικά σημαίνει περισσότερα από ένα τζιν. Μια μίντι φούστα από την αποκλειστική συνεργασία Wrangler X La Redoute, φοριέται άψογα με το denim πουκάμισο. Η Wrangler, η εμβληματική μάρκα τζιν, επιλέγει τη La Redoute για να γιορτάσει τα 75α γενέθλιά της με στυλ. Κάνοντας μια αναδρομή στην ιστορία αυτής της αμερικάνικης μάρκας, δημιουργεί συλλεκτικά κομμάτια με θηλυκό french look.

Μίντι φούστα

Μακρυμάνικο πουκάμισο

Αν είσαι περισσότερο fan του παντελονιού, τότε το ιδανικό είναι ένα jean κοστούμι. Συνδύασε ένα κλασικό bootcut ψηλόμεσο denim, με το μεσάτο σακάκι.

Ψηλόμεσο παντελόνι bootcut

Μεσάτο σακάκι

Πουκάμισο

To κλασικό french style, περιλαμβάνει το ίσιο τζιν παντελόνι σε συνδυασμό με ένα λευκό πουκάμισο. Αν βάλεις και μια μπεζ καπαρντίνα, τότε θα έχεις το στυλ της γαλλίδας.

Ψηλόμεσο κοντό τζιν σε ίσια γραμμή

Μακρυμάνικο πουκάμισο σε μεσάτη γραμμή

Κλασική καμπαρντίνα, Ferdinand

Θα μπορούσες να επιλέξεις και ένα τζιν πουκάμισο με βολάν, το οποίο μπορεί να συνδυαστεί με μια μίντι καρό φούστα και μοκασίνια που είναι hot φέτος.

Ντένιμ πουκάμισο με στρογγυλό γιακά και βολάν

Μίντι φούστα με μικρά καρό

Δερμάτινα κροκό μοκασίνια με αλυσιδίτσα

Top

Μια denim μπλούζα σε ανοιχτό χρώμα και με φουσκωτά μανίκια, θα κάνει ωραίο match με το έντονο κίτρινο σόρτς (ή και άλλου χρώματος).

Μακρυμάνικη ντένιμ μπλούζα με μάο γιακά

Ψηλόμεσο βαμβακερό σορτς

Σορτς

To τζιν σορτσάκι είναι ο ήρωας του καλοκαιριού. Οι συνδυασμοί που μπορείς να κάνεις είναι πάρα πολλοί.

Σορτς από ντένιμ

Δοκίμασέ το αρχικά με ένα t-shirt με μοτίβο για καθημερινά looks.

Κοντομάνικο T-shirt με μοτίβο

Θα δείχνει chic με ένα πουκάμισο με βολάν και κέντημα.

Πουκάμισο με βολάν και κοφτό κέντημα

Ακόμα, αν πας μια βόλτα, ή για ένα ποτό μπορείς να επιλέξεις αντί για το πουκάμισο, ένα φλοράλ τοπ.

Κοντομάνικη μπλούζα με όρθιο λαιμό

Παντελόνι

Ακριβώς οι ίδιοι συνδυασμοί με το σορτς, μπορούν να γίνουν και με το κλασικό denim jean. Ωστόσο, δεν χρειάζεται πάντα το τζιν να είναι μπλε. Μια επιλογή ιδανική για την άνοιξη, είναι το λευκό denim. Για total white look, δοκίμασε ένα λευκό τοπ και μπορείς να χρωματίσεις το outfit με αξεσουάρ, όπως μια ζώνη ή τσάντα.

Τζιν mom fit με κανονική μέση

Κοντομάνικη μπλούζα με στρογγυλή λαιμόκοψη

Πανωφόρι

To τζιν μπουφάν είναι από τις πιο σταθερές αξίες της άνοιξης και του καλοκαιριού. Τα απογεύματα στα νησιά, έχεις μαζί σου το denim jacket σου και το φοράς πάνω από το καλοκαιρινό αέρινο φόρεμά σου.

Μακρυμάνικο πουκάμισο-τζάκετ από ντένιμ

Μακρύ εβαζέ φόρεμα με κουμπιά

Αξεσουάρ

Denim δεν είναι μόνο τα παραπάνω, αλλά υπάρχουν και πάρα πολλά αξεσουάρ. Στη La Redoute, θα βρεις από denim καπέλο, μέχρι και τζιν τσάντα. Μπορείς να τα προσθέσεις σε ένα outfit ακόμα και με τζιν κομμάτια.

Τζιν καπέλο με μπουκλέ κείμενο

Τζιν τσάντα

 

 

 

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα