Article image

Επίλεξε το ιδανικό κομοδίνο για το υπνοδωμάτιο

writer_name
24/05/2022

Βρες το ιδανικό κομοδίνο για το υπνοδωμάτιό σου. Διάλεξε ανάμεσα σε κομοδίνα λευκά, μοντέρνα, στρογγυλά & άλλα σχέδια. Αγόρασε αυτό που ταιριάζει στο χώρο σου! 

Όταν σκέφτεσαι ποιο μπορεί να είναι ένα από τα έπιπλα που χρειάζεσαι και χρησιμοποιείς περισσότερο, το κομοδίνο είναι ανάμεσα στα πρώτα. Πριν κοιμηθείς το βράδυ, βάζεις τις κρέμες που έχεις στο κομοδίνο σου, παίρνεις και διαβάζεις το βιβλίο σου και ακουμπάς το κινητό σου. Όταν ξυπνάς το πρωί, κλείνεις το ξυπνητήρι, μπορεί να πιεις λίγο νερό, φοράς τα γυαλιά σου.

Αν το καλοσκεφτείς, είναι απαραίτητο να έχεις στο δωμάτιο σου ένα ή και δύο κομοδίνα, ανάλογα με τον χώρο σου. Μπορεί να βρήκες κρεβάτι και να θέλεις τώρα να συμπληρώσεις τα έπιπλα για να ολοκληρώσεις το δωμάτιό σου. Στη La Redoute, θα βρεις πολλά και διαφορετικά κομοδίνα, ώστε να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει.

Με ποια κριτήρια θα επιλέξεις κομοδίνο για το υπνοδωμάτιο:

Χώρος

Σε όλες σου τις αναζητήσεις επίπλων, θα πρέπει πρώτα να αναρωτηθείς πόσο χώρο έχεις και αν χωράει εκεί που θέλεις να το τοποθετήσεις. Αρχικά, όσον αφορά στο κομοδίνο, πρέπει πρώτα να έχεις τοποθετήσει ή μετρήσει το κρεβάτι σου.

Αν έχεις ένα μονό κρεβάτι που είναι κολλημένο στον τοίχο, ενδεχομένως να χωράει και ένα μεγαλύτερο κομοδίνο.

Κομοδίνο CLAIROY

Από την άλλη, αν πρόκειται για διπλό κρεβάτι που έχεις αρκετό χώρο και από τις δύο μεριές, μπορείς να επιλέξεις όποια θέλεις. Τα στρογγυλά κομοδίνα ταιριάζουν σχεδόν με όλα τα κρεβάτια.

Στρογγυλό κομοδίνο SELISA

Πρέπει να πάρεις ένα μέτρο και να μετρήσεις προσεκτικά τις διαστάσεις και να δεις που είναι, για παράδειγμα, το άνοιγμα της ντουλάπας. Αν έχεις πολύ λίγο χώρο, μπορείς να βάλεις και επιτοίχια κομοδίνα.

Επιτοίχιο κομοδίνο

 

Διακόσμηση

Μετά από τις διαστάσεις, η διακόσμηση παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή που θα κάνεις.

Αν το δωμάτιό σου έχει πιο κλασικά στοιχεία, τότε γιατί να μην επιλέξεις κομοδίνα vintage; Μπορείς, φυσικά να κάνεις και συνδυασμό διαφορετικών στυλ, αν για παράδειγμα, ταιριάζουν χρωματικά, ώστε να έχουν μια σύνδεση μεταξύ τους.

Κομοδίνο vintage Malu

Σε ένα ανοιχτόχρωμο δωμάτιο με παλ χρώματα, ταιριάζουν πολύ κομοδίνα λευκά. Μια σταθερή αξία, ειδικότερα όταν δεν ξέρεις τι να επιλέξεις.

Ξύλινο κομοδίνο με 1 συρτάρι JANIK

Από την άλλη, γιατί να μην συνδυάσεις κομοδίνα μαύρα, με ανοιχτόχρωμα ή ξύλινα έπιπλα; Έτσι θα κάνεις τη διαφορά, σε ένα υπνοδωμάτιο με μοντέρνα στοιχεία.

Κομοδίνο από μέταλλο και δέρμα Realto

Αν το δωμάτιο έχει πολλά σύγχρονα και minimal έπιπλα και διακοσμητικά, τα μοντέρνα κομοδίνα θα σου δώσουν το κάτι παραπάνω. Μπορείς να επιλέξεις μεταλλικά κομοδίνα σε σχήμα κλεψύδρας, που θα κλέψουν την παράσταση.

Μεταλλικό κομοδίνο Janik

Αν πρόκειται για νεανικό, φοιτητικό δωμάτιο, έχεις τη δυνατότητα να “παίξεις” με τα χρώματα. Ένα πράσινο- σταχτί κομοδίνο, συμπληρώνει αυτό το vibe του δωματίου.

Κομοδίνο με 1 πόρτα Carlos

Στο παιδικό δωμάτιο, σίγουρα το κομοδίνο σε έντονο χρώμα, θα δέσει με τα υπόλοιπα έπιπλα, αλλά και τα παιχνίδια.

Κομοδίνο με 2 συρτάρια από ψάθα Taga

Εκτός από το χρώμα, μπορείς να διαλέξεις και το σχήμα που σου αρέσει καλύτερα. Αυτό, φυσικά, έχει να κάνει και με την χωρητικότητα που αναφέραμε και παραπάνω.

Το κομοδίνο σκανδιναβικού στυλ με στρογγυλεμένες άκρες, θα απογειώσει τη διακόσμηση του υπνοδωματίου.

Κομοδίνο Wapong

Χρήση

Εννοείται ότι όταν μιλάμε για την χρήση του, εννοούμε το έπιπλο που όλοι γνωρίζουμε ότι βρίσκεται δίπλα στο προσκέφαλο του κρεβατιού. Ωστόσο, μπορεί να έχει επιπλέον ρόλο στο δωμάτιο.

Αν δεν έχεις αρκετό χώρο να βάλεις τα βιβλία και τα περιοδικά σου, τότε επίλεξε ένα κομοδίνο με ράφια.

Κομοδίνο με διπλή επιφάνεια LUXORE

 

Αυτό ισχύει και με τα πράγματα που θέλεις να αποθηκεύσεις και δεν θέλεις να φαίνονται. Τότε, αυτό που ψάχνεις είναι κομοδίνο με συρτάρι, ή συρτάρια.

Μεταλλικό κομοδίνο Hypnos

Υλικό

Το κριτήριο που έχει συνάφεια με το γούστο και την διακόσμηση, είναι το υλικό του επίπλου.

Είναι αρκετά σύνηθες να βρίσκουμε ξύλινα κομοδίνα κατά μέσο όρο.

Στρογγυλό τραπεζάκι Jimi

 

Υπάρχει μεγάλη ζήτηση και στα κομοδίνα μεταλλικά, καθώς είναι αρκετά minimal και ανθεκτικά.

Μεταλλικό κομοδίνο Rimel

Ένα πιο luxe στυλ, δίνει στο δωμάτιο το κομοδίνο με καθρέφτη.

Κομοδίνο καθρέφτης ALOUETTE

 

Κάτι διαφορετικό είναι σίγουρα ένα με βιεννέζικη ψάθα.

Κομoδίνο με δύο επιφάνειες από ψάθα Cedak

Ενώ κάτι που θα δεις συχνότερα, είναι το κομοδίνο με γυαλί.

Κομοδίνο από σατινέ νίκελ Sybil

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα