Article image

Πώς να φορέσεις τα λινά ρούχα αυτό το Καλοκαίρι

writer_name
LaRedoute
06/07/2023

Δες πώς θα επιλέξεις και θα φορέσεις τα λινά ρούχα φέτος το καλοκαίρι.

Το λινό αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή υφάσματα γενικότερα εδώ και χρόνια, ειδικά σε κάποιες χώρες. Στην ελλάδα, που έχουμε θερμό καλοκαίρι, το λινό ύφασμα είναι μια ιδανική επιλογή για την εποχή. Πρόκειται για ένα ανθεκτικό, φυσικό ύφασμα, που είναι δροσερό και ελαφρύ.

Κατασκευάζεται από το φυτό του λιναριού και προέρχεται από τη λατινική λέξη linum. Λέγεται ότι σχετίζεται και με τη λέξη “line”, που σημαίνει γραμμή στα αγγλικά, καθώς η παραγωγή και η ύφανσή του γίνεται σε ευθεία γραμμή. Η ιστορία του είναι τεράστια, ειδικά στην Αίγυπτο που έχει και θερμό κλίμα. Το εν λόγω ύφασμα είναι σταθερή αξία, καθώς η αντοχή του μέσα στα χρόνια είναι μεγάλη. Η παραγωγή του είναι μεγάλη και στη Ευρώπη, αλλά και στην Ασία.

Το καλοκαίρι, αποτελεί μια από τις πιο chic και διαχρονικές επιλογές. Επιπλέον, είναι και πρακτικό, καθώς αφήνει τον αέρα να περνά στο σώμα, αποτρέποντας τον ιδρώτα και είναι πιο δροσερό από τα συνθετικά υφάσματα. Στη La Redoute, οι επιλογές σε λινά ρουχα γυναικεία, αλλά και ανδρικά είναι πολλές.

Πώς θα φορέσεις τα λινά ρούχα φέτος το καλοκαίρι:

Για εκείνη

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν περισσότερες επιλογές σε λινά γυναικεία ρούχα. Τα λινά φορέματα, είναι η ιδανική επιλογή για όλη την ημέρα. Είτε είναι καθαρά λινά, ή σε συνδυασμό με βαμβάκι, είναι δροσερά και τέλεια για τους θερινούς μήνες.

Το εκρού φόρεμα με τιράντες, μπορείς να το βάλεις από το πρωί στο γραφείο, μέχρι και για βόλτα στο νησί.

Λινό φόρεμα

Η αναζήτηση για λινά φορέματα μεγάλα μεγέθη δεν είναι τόσο δύσκολη. Αυτό το φόρεμα, βγαίνει σε πολλά νούμερα, είναι κατάλληλο για εγκύους και μη και ταιριάζει σε όλες.

Λινό φόρεμα

Όταν μιλάμε για φορέματα λινά, μιλάμε για το summer chicness. To μαύρο λινό φόρεμα, είναι ένα κλασικό κομμάτι, που μπορείς να το συνδυάσεις με χρυσά κοσμήματα. Ταιριάζει και με φλατ παπούτσια, αλλά και ψηλοτάκουνα, ή εσπαντρίγιες.

Μαύρο λινό φόρεμα

Ακόμα ένα κομμάτι που πρέπει να έχεις στη ντουλάπα σου, είναι το λινό σορτς.

Λινό σορτς

Η αναζήτηση για λινές μπλούζες γυναικείες, είναι λίγο δύσκολη, αλλά υπάρχουν επιλογές. Μη φοβηθείς να κάνεις ένα total linen outfit, συνδυάζοντας το σορτς με ένα λινό top.

λινό τοπ

 

Ή μήπως αντί για τα σορτς είναι περισσότερο κοντά στα λινα παντελονια γυναικεια; Ένα κλασικό λινό παντελόνι σε ίσια γραμμή, θα το φορέσεις με μπλούζα, πουκάμισο ή ακόμα και μια λινή τουνίκ.

λινό παντελόνι

 

Μια μίντι φούστα με λινή σύνθεση σε ίσια γραμμή, φοριέται τόσο με το πουκάμισο, όσο και με τα απλά τοπ που έχεις στη ντουλάπα σου.

λινή φούστα

 

Για εκείνον

Στα ανδρικά ρούχα, οι επιλογές είναι σαφώς λιγότερες, αλλά πολύ χρήσιμες. Τα λινά, είναι άνετα και διαχρονικά και ταιριάζουν σε όλες τις ηλικίες.

Για να ξεκινήσεις από μια αγορά, το λινό πουκάμισο με μαο γιακά, φαίνεται ιδανικό για όλες τις περιστάσεις.

λινό πουκάμισο

Τα λινα ανδρικα παντελονια, είναι επίσης πολύ καλή και δροσερή επιλογή για την πόλη και το νησί. Ένα ίσιο σε μπλε χρώμα, θα το ταιριάξει με λευκή και μπεζ μπλούζα, ή και πουκάμισο.

Ίσιο λινό παντελόνι

Λινά παντελόνια ανδρικά συνδυάζονται με λινές μπλούζες; Εννοείται, γιατί όχι. Μια μπλούζα σε nude χρώμα, ταιριάζει με ανοιχτόχρωμα παντελόνια, ή μπλε ή και σε γήινες αποχρώσεις.

λινό t-shirt

Το ίδιο ισχύει και για τη λινή βερμούδα σε ανοιχτό χρώμα.

λινή βερμούδα

Για όσους φοράνε κοστούμια, ή θέλουν να φορέσουν κάτι καλοκαιρινό σε έναν γάμο, το λινό και βαμβακερό μπεζ σακάκι, είναι η ιδανική επιλογή.

Σακάκι με 2 κουμπιά

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα