Article image

Tips διακόσμησης: 6 μυστικά για να διατηρήσεις τα έπιπλα και τα λευκά είδη σε καλή κατάσταση

writer_name
LaRedoute
25/09/2022

Αγαπάς τη διακόσμηση, σου αρέσει να δημιουργείς τον δικό σου κόσμο, να παίζεις με την ατμόσφαιρα του σπιτιού και να επιλέγεις πώς θα κάνεις cocoonig με τα έπιπλα που έχεις επιλέξει. Εδώ, θα βρεις μερικά πολύ απλά και έξυπνα tips, για να διατηρήσεις όσο περισσότερο γίνεται σε καλή κατάσταση τα έπιπλα και τα σεντόνια σου.

 

Πώς θα διατηρήσεις τα έπιπλά σου:

Προστάτευσε το γυάλινο τραπέζι

Ένα tip για να διατηρήσεις σε καλή κατάσταση το γυάλινο τραπέζι σου για όσο περισσότερο καιρό γίνεται: Μπορείς απλώς να τοποθετήσεις ένα τραπεζομάντηλο ή ένα runner. Έτσι, θα τοποθετήσεις πάνω του τα διακοσμητικά και θα αποφύγεις τις μικρογρατζουνιές.

Ριγέ τραπεζομάντηλο νηματοβαφή από οργανικό βαμβάκι

Ανανέωσε το μπουφέ σου

Μήπως βαρέθηκες το μπουφέ που έχεις; Πριν τον ξεφορτωθείς, σκέψου όλες τις πιθανές μεταμορφώσεις που μπορείς να δοκιμάσεις. Μπορείς να το βάψεις με μπογιά ή stencils, ή να βάλεις αυτοκόλλητα. Ακόμα, είναι εύκολο να τον διακοσμήσεις με τη συλλογή από βάζα που διαθέτεις. Μια απλή λύση θα ήταν να βάλεις κάποιο ύφασμα πάνω του.

Μπουφές WAPONG με 2 συρόμενες πόρτες

Διακόσμησε τον καναπέ σου

Σε περίπτωση που θεωρείς ακόμα άνετο τον καναπέ σου, αλλά βαρέθηκες να τον βλέπεις, υπάρχουν tips για να ανανεωθεί. Μπορείς να βάλεις ένα μεγάλο γούνινο ριχτάρι πάνω του και να προσθέσεις και μαξιλάρια για να κάνεις τη διακόσμηση πιο προσωπική. Μια άλλη περίπτωση είναι να απλώσεις πάνω στον καναπέ σου, του ένα μεγάλο λινό ύφασμα στο αγαπημένο σου χρώμα.

Ριχτάρι με συνθετική γούνα LIVIO

Φρόντισε το χαλί σου

Αρχικά, μην ξεχνάς να σκουπίζεις συχνά το χαλί σου, ώστε να καθαρίζεις καλά τη σκόνη. Καθάρισέ το με μια σκούπα που διαθέτει βούρτσα, ώστε να μαζέψεις καλύτερα σκουπίδια και τρίχες. Πρόσεξε να μη χρησιμοποιείς προϊόντα για την αφαίρεση λεκέδων χωρίς να τα έχεις δοκιμάσει σε μια πολύ μικρή περιοχή. Αν το χαλί σου είναι καινούργιο, μην το σκουπίζεις με δυνατές κινήσεις και μην το καθαρίζεις με πολύ σκληρές βούρτσες.

Χαλί από γιούτα πλεγμένο σε τετράγωνα

Διατήρησε τα ξύλινα έπιπλά σου

Ένας εύκολος τρόπος να διατηρήσεις τα ξύλινα έπιλα, είναι να μην χρησιμοποιείς επιθετικά καθαριστικά. Επιπλέον, καλό είναι να μην τα τοποθετείς πολύ κοντά σε κάποια πηγή θερμότητας όπως το καλοριφέρ ή το τζάκι. Αλλιώς, το αποτέλεσμα είναι να σπάσει το ξύλο. Αν έχεις πάνω βάζα με νερό, μπορείς να βάλεις δίσκους απώ κάτω, ώστε να προστατεύσεις το ξύλο.

Μονόχρωμη βαμβακερή Παπλωματοθήκη Scenario

Διατήρησε περισσότερο τα σεντόνια σου

Διάβαζε προσεκτικά τις ετικέτες. Κρέμασε τα νωπά πλυμμένα σεντόνια στον καθαρό αέρα, αμέσως μόλις τελειώσει το πλυντήριο. Κυρίως, να αποφύγεις να τα κάνεις κουβάρι και να τα αφήσεις έτσι, ώστε να μη χαλάσουν οι ραφές. Χώρισε τα σκούρα από τα ανοιχτόχρωμα και βάλε τα χωριστά για πλύσιμο. Στο ντουλάπι που τα αποθηκεύεις, βάλε αρωματικά ώστε να μυρίζουν ωραία.

 

 

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα