Article image

Πώς θα επιλέξεις τον κατάλληλο καναπέ για το σαλόνι σου

writer_name
LaRedoute
03/11/2022

Βρες τον ιδανικό καναπέ για το σαλόνι σου μόνο στη La Redoute.

Ο καναπές είναι πραγματικά ένα statement έπιπλο για το σπίτι. Είναι το κεντρικό στοιχείο του σαλονιού και εκτός από τον διακοσμητικό του χαρακτήρα, μας είναι και απαραίτητος. Έχεις παρατηρήσει ότι όταν μπαίνεις σε ένα σπίτι το μάτι σου πέφτει σχεδόν πάντα εκεί;

Επιπλέον, είναι και το έπιπλο που χρησιμοποιείς περισσότερο, μαζί με το κρεβάτι σου. Πόσες φορές δεν έχεις γυρίσει στο σπίτι και κάθεσαι να δεις ταινία, ή να φας εκεί; Άλλες τόσες έχεις καλέσει τους φίλους σου για να πείτε τα νέα σας ή να παίξετε επιτραπέζια. Επομένως, είναι ένα έξοδο του σπιτιού σημαντικό, που θέλει ψάξιμο και καλό budget. Αξίζει να αγοράσεις έναν  καλό καναπέ και ακριβώς όπως τον θέλεις, γιατί θα τον κρατήσεις χρόνια. Στη Laredoute, οι επιλογές είναι πολλές.

Με ποια κριτήρια θα επιλέξεις τον κατάλληλο καναπέ για το σαλόνι σου:

Διακόσμηση

Αρχικά, όπως σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, παίζει ρόλο η διακόσμηση. Το σαλόνι θα πρέπει να έχει το στυλ που σου ταιριάζει, αυτό που σε αντιπροσωπεύει. Δηλαδή, αν ο χώρος είναι πιο μοντέρνος, ή πιο boho, ή cozy, θα επιλέξεις αυτό που είναι πιο ταιριαστό.

Σε ένα πολύ minimal σαλόνι, ταιριάζει πολύ ένας μοντέρνος καναπές, με καμπύλες σε μπεζ χρώμα.

Βρες τον ιδανικό καναπέ για το σαλόνι σου μόνο στη La Redoute.

Οι μοντέρνοι καναπέδες, μπορεί να είναι και σε πιο σκούρες αποχρώσεις, ανάλογα και με τα χρώματα από τα υπόλοιπα έπιπλα.

Τριθέσιος καναπές με μελανζέ ψαθωτή ταπετσαρία Rosebury

Επιπλέον, υπάρχουν και καναπέδες γωνιακοί μοντέρνοι, βελούδινοι ή και με διαφορετικά είδη υφασμάτων.

Γωνιακός καναπές XL από βελούδο Jacopo

Χώρος

Ο χώρος, παίζει πολλές φορές και τον πιο σημαντικό ρόλο στην επιλογή του καναπέ, αλλά και όλων των επίπλων. Είναι λογικό να μη μπορείς να έχεις έναν πολύ μεγάλο όταν το σαλόνι είναι μικρό, ή να φαίνεται παράταιρος ένας διθέσιος σε ένα τεράστιο χώρο. Αρχικά, το μέτρο είναι ο καλύτερος σου φίλος όταν πρόκειται για τέτοιες αγορές, όπως οι καναπέδες.

Επιπλέον, έχει σημασία και που θα τοποθετηθεί στον χώρο. Ένας καναπές που ακουμπάει στον τοίχο, μπορεί να είναι πιο βαρύς, ενώ ένας που θα μπει στη μέση του δωματίου, είναι καλύτερο να έχει “αέρα”, και λεπτά πόδια. Ένας διθέσιος καναπές, θα σε βολέψει στο μικρό σαλόνι. Επιπλέον, θα σου αφήσει και χώρο για μια πολυθρόνα σε ένα χρώμα που κάνει αντίθεση.

Καναπές 2-3 θέσεων Leone

Ο τριθέσιος καναπές μπορεί να μπει είτε μόνος του, είτε και σε συδυασμό με έναν διθέσιο αν δεν είναι της προτίμησής σου οι γωνιακοί καναπέδες.

Τριθέσιος καναπές από βελούδο κοτλέ Semeon

Αν σου αρέσει ο καναπές γωνία, για να κάθεσαι και να ξαπλώνεις όταν βλέπεις τις σειρές σου, τότε οι επιλογές είναι πολλές. Αρκεί, να είσαι σίγουρη από ποια μεριά θα μπει η γωνία.

Γωνιακός καναπές XL από σερζ ύφασμα Nogara

Χρήση

Η χρήση του καναπέ μπορεί να είναι και διαφορετική. Αν χρειαστεί να φιλοξενήσεις κάποιον, ένας καναπές κρεβάτι, είναι απαραίτητος. Ένας πτυσσόμενος καναπές κρεβάτι που δεν πιάνει πολύ χώρο, μπορεί να υπάρχει και σε ένα δωμάτιο του σπιτιού αν όχι στο σαλόνι.

Πτυσσόμενος καναπές-κρεβάτι από αφρό υψηλής αντοχής Trani

Υπάρχουν και πιο μοντέρνες επιλογές, που δεν φαίνεται καν ότι πρόκειται για καναπέ που ανοίγει.

Πτυσσόμενος καναπές-κρεβάτι με στρώμα αφρού Olona

Budget

Φυσικά, η επιλογή σου έχει να κάνει και με το budget που έχεις υπολογίσει. Υπάρχουν καναπέδες σε διάφορες τιμές. Το καλύτερο είναι να έχεις ένα εύρος που έχεις τη δυνατότητα να δώσεις και να πάρεις αυτό που σε συμφέρει και ξέρεις ότι θα κρατήσεις.

Καναπές-κρεβάτι Jessen

 

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα