Article image

Πώς θα διακοσμήσεις εύκολα το παιδικό δωμάτιο

writer_name
LaRedoute
13/12/2022

Θέλεις τις καλύτερες ιδέες για να διακοσμήσεις το παιδικό και βρεφικό δωμάτιο; Θα τις βρεις στη La Redoute.

Ήρθε η ώρα να φτιάξεις ένα δωμάτιο για το μωρό που έρχεται; Ή μήπως το παιδί μεγαλώνει και χρειάζεται διαφορετική διακόσμηση; Η διαδικασία διακόσμησης ενός δωματίου για τους μικρούς μας φίλους, είναι δημιουργική και ευχάριστη. Σε περίπτωση που δυσκολεύεσαι να το κάνεις μόνη σου και δεν ξέρεις από που να αρχίσεις, σου έχουμε συμβουλές που θα σε βοηθήσουν.

Επιπλέον, στη La Redoute, θα βρεις τα πάντα για τη διακόσμηση του παιδικού δωματίου. Από έπιπλα, μέχρι ραφιέρες, χαλιά και διακοσμητικά. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ξεκινήσεις την αναζήτησή σου και είναι εύκολο αρκεί να ξέρεις τι θέλεις να αγοράσεις.

Tips για να διακοσμήσεις το παιδικό δωμάτιο:

Η ηλικία έχει σημασία

Αρχικά, ξεκινάμε από το σημαντικότερο, την ηλικία. Αν πρόκειται για ένα δωμάτιο που φτιάχνεις πρώτη φορά για το μωρό σου, τότε χρειάζεσαι τα βασικά και απαραίτητα για ένα βρεφικό δωμάτιο. Η κούνια, είναι το έπιπλο που πρέπει να πάρεις, εκτός από το λίκνο που μπορεί να τοποθετήσεις τον πρώτο καιρό στο δωμάτιό σου. Αν πάρεις από την αρχή κούνια στο δωμάτιό σου, τότε πρέπει να δεις που θα μπει στο δωμάτιο του παιδιού αργότερα. Άρα, πρέπει να ξέρεις από πριν τη διαρρύθμιση των επίπλων και πως χωράνε. Επιπλέον, υπάρχουν και τα “έξυπνα έπιπλα”, όπως η κούνια που στην συνέχεια γίνεται κρεβάτι.

Βρεφικό επεκτεινόμενο κρεβάτι 3 σε 1 JIMI

Στην συνέχεια, θα χρειαστείς μια συρταριέρα, για να βάλεις όλα τα ρούχα του μωρού.

Συρταριέρα με 4 συρτάρια Laval

 Για οικονομία χώρου, πάνω της μπορείς να τοποθετήσεις την αλλαξιέρα.

Σετ 2 θήκες για στρωματάκι-αλλαξιέρα Griotte

Μια ραφιέρα είναι απαραίτητη για να τοποθετήσεις όλα αυτά που χρησιμοποιείς καθημερινά για να το αλλάζεις.

Στρογγυλή ραφιέρα από μπαμπού Hadga

Τέλος, δίπλα στην κούνια, μπορείς να βάλεις μια βολική πολυθρόνα, ώστε να κάθεσαι όταν θηλάζεις ή όταν θέλεις να κοιμίζεις το μωρό.

Στρογγυλή πολυθρόνα Jimi

Ένα φωτιστικό για να έχεις χαμηλό φωτισμό το βράδυ, αποτελεί και ωραίο διακοσμητικό εκτός από τη χρηστικότητά του.

Πορτατίφ από μπαμπού ISKA

Αν δεν πρόκειται για βρέφος, τότε σίγουρα θέλεις έπιπλα για παιδικό δωμάτιο. Αυτό που συμφέρει, είναι να πάρεις ένα κρεβάτι που θα το κρατήσεις για αρκετά χρόνια και θα χωράει καθώς ψηλώνει.

Παιδικό κρεβάτι με τάβλες Comete

Υπάρχουν άπειρες ιδέες για παιδικό δωμάτιο, αλλά δες πρώτα τι αρέσει και σε σένα και στο παιδί. Μπορείς να σημειώσεις, για παράδειγμα τα χρώματα που προτιμάει. Μπορεί να φτιάχνεις παιδικό δωμάτιο για κορίτσι ή για αγόρι ή και για τα δύο. Βρες τα διακοσμητικά που ταιριάζουν, ανάλογα με το γούστο του παιδιού και το δικό σου φυσικά.

Μεταλλικά διακοσμητικά τοίχου ZUBERIE

Η διακόσμηση παιδικού δωματίου για αγόρια, μπορεί πολλές φορές να είναι πιο μουντή, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο. Επίλεξε ότι σας φτιάχνει τη διάθεση.

 

Μεταλλικές διακοσμητικές βάρκες Origami Gayoma

Το παιδικό κρεβάτι, μπορεί να γίνει πιο playful, αν επιλέξεις να είναι σαν σπιτάκι, ή βάλεις πάνω του διακοσμητικά φωτάκια, ή τοποθετήσεις στον τοίχο κάποιο φωτιστικό με σχέδιο.

Κρεβάτι από μασίφ ξύλο πεύκου Archi

Δες ποιες είναι οι ανάγκες του παιδιού

Κάπου εδώ πρέπει να εξετάσεις τις ανάγκες του παιδιού. Όλα έρχονται σε συνάρτηση με την ηλικία, φυσικά. Για παράδειγμα, ένα παιδί που πάει σχολείο, χρειάζεται να έχει γραφείο για να διαβάζει.

Παιδικό γραφείο JIMI

Επιπλέον, αν για παράδειγμα φτιάχνει παζλ, ή ζωγραφίζει, πρέπει να έχει έναν χώρο γι’αυτό. Αν διαβάζει βιβλία, ή έχει σχολικά βιβλία, τότε καλό είναι να υπάρχει μια βιβλιοθήκη, ή κάποια ραφιέρα.

Ραφιέρα από ρατάν Kobie

Δες πόσο χώρο διαθέτεις

Τα παιδικά δωμάτια, είναι όπως όλα τα δωμάτια του σπιτιού. Αυτό σημαίνει ότι το μέγεθος και ο χώρος έχουν σημασία. Πρέπει να βρεις πρακτικές λύσεις ώστε να καταφέρεις να χωρέσεις όσα θέλεις. Αν, για παράδειγμα το δωμάτιο είναι μικρό, αλλά προορίζεται για δύο παιδιά, τότε ίσως χρειαστεί να επιλέξεις ένα κρεβάτι όπου θα έχει από κάτω άλλο ένα συρόμενο.

Κρεβάτι με δεύτερο συρόμενο κρεβάτι από ξύλο πεύκου ELLIS

Στην περίπτωση που θέλεις παραπάνω κρεβάτια, η κουκέτα θα σου δώσει την ευκαιρία να έχεις περισσότερο χώρο.

Διπλή κουκέτα ή δίδυμα κρεβάτια Diablotin

Επιπλέον, αν δεν χωράει το γραφείο, μια καλή λύση είναι ένα κρεβάτι ψηλό, ώστε να μπαίνει από κάτω.

 

Διπλή κουκέτα ή δίδυμα κρεβάτια Diablotin

Πάντα χρειάζεσαι κομμάτια που θα είναι και πρακτικά, αλλά και όμορφα διακοσμητικά. Για παράδειγμα, μπορείς να πάρεις παιδικά μπαούλα, ή καλάθια ώστε να είναι και όμορφα, αλλά να χωράνε και ρούχα ή παιχνίδια. 

Σετ 2 μεταλλικά μπαούλα Terre Sauvage

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα