Article image

Πώς θα επιλέξεις τα πλεκτά του χειμώνα

writer_name
LaRedoute
24/01/2023

Αν ψάχνεις τα πλεκτά που θα φοράς όλον τον χειμώνα, αλλά και την άνοιξη, στη La Redoute θα βρεις τεράστια ποικιλία.

Τα πλεκτά είναι ένα μεγάλο, ξεχωριστό κεφάλαιο της μόδας. Ανά τους αιώνες, βλέπουμε ότι γυναίκες και άνδρες, έπλεκαν και φορούσαν αυτά που έφτιαχναν. Στην εποχή μας, όλη η διαδικασία έχει γίνει ευκολότερη και τα πλεκτά ρούχα αποτελούν τα πιο δημοφιλή κομμάτια του χειμώνα. Οι λόγοι είναι, φυσικά, ότι μας κρατούν ζεστές, είναι στυλάτα, αλλά και cozy.

Οι πλεκτές ζακέτες, αλλά και τα πουλόβερ, αποτελούν από τα κομμάτια- κλειδιά της γυναικείας γκαρνταρόμπας. Οι γαλλίδες, έχουν πάντα στη ντουλάπα τους έστω από ένα σε ουδέτερη απόχρωση, ώστε να το κρατούν χρόνια και να το συνδυάζουν με όλα τους τα ρούχα, ασχέτως ποιες είναι οι τάσεις της κάθε εποχής.

Τα πλεκτά ρούχα, μπορούν να είναι διαχρονικά, αλλά και trendy παράλληλα. Οι τάσεις αλλάζουν κάθε χειμώνα, αλλά κάποια κοψίματα και χρώματα παραμένουν σχεδόν ίδια. Για να χτίσεις τη ντουλάπα της σεζόν, έχεις την ευκαιρία να βρεις στη La Redoute, όλα τα γυναικεία πλεκτά που αναζητάς. Το σημαντικότερο είναι πώς θα κάνεις την επιλογή, ώστε να αγοράσεις όχι μόνο αυτά που είναι απαραίτητα, αλλά αυτά που θα καταφέρεις να κρατήσεις καιρό και να τα συνδυάσεις με τα περισσότερα ρούχα σου.

Tips για να επιλέξεις τα πλεκτά του χειμώνα:

Κομμάτια- κλειδιά

Αρχικά, θα πρέπει να κοιτάξεις στη ντουλάπα σου, να δεις αν έχεις τα βασικά κομμάτια. Ξεκινάμε με τα μονόχρωμα πλεκτά πουλόβερ, όπως ένα ανοιχτόχρωμο κλασικό ιβουάρ. Ταιριάζει με όλα τα χρώματα και το κόψιμό του με όλα τα ρούχα, όπως τζιν ή υφασμάτινο παντελόνι και φούστες σε όλα τα μήκη. Αν δεν είναι στις προτιμήσεις σου το χρώμα, επίλεξε μαύρο, ή γκρι.

Πλεκτό με όρθιο λαιμό

Ακόμα ένα must have, είναι η αγαπημένη των γαλλίδων, η μαρινιέρα. Πλεκτά γυναικεία χωρίς αυτήν, δεν υπάρχουν για τις Παριζιάνες. Μπορείς να διαλέξεις  μια λευκή με μπλε ρίγες, ή το αντίθετο. Όταν δεν ξέρεις τι να βάλεις, η μαρινιέρα θα σε σώσει γιατί είναι πολύ chic και διαχρονική. Κάνε layering, φορώντας από μέσα λευκό πουκάμισο και από πάνω την καμπαρντίνα σου.

Λεπτό πλεκτό με ρίγες και λαιμόκοψη χαμόγελο

Εκεί που αξίζει να δώσεις μερικά χρήματα παραπάνω, είναι στο πλεκτό ζιβάγκο από κασμίρι. Το κασμίρι είναι ένα πολυτελές υλικό, που ενώ δεν χρειάζεται να είναι χοντρή η μπλούζα, την κάνει πάρα πολύ ζεστή. Το ζιβάγκο φοριέται παντού και πάντα, από το γραφείο μέχρι τον καφέ. Ταιριάζει άψογα με το blazer σου, ακόμα κι αν είναι oversized. Σημαντικό είναι, επίσης, ότι μπορείς να την παίρνεις μαζί σου σε χειμερινά ταξίδια, χωρίς να πιάνει χώρο.

Πλεκτό ζιβάγκο από κασμίρι

Όταν αναφερόμαστε στις πλεκτές ζακέτες σε αυτήν την κατηγορία με τα διαχρονικά ρούχα, πάντα πρέπει να έχει ένα απλό κόψιμο και ένα μόνο χρώμα. Κατά προτίμηση, μια μαύρη, λευκή, γκρι, ή μπλε ζακέτα με στρογγυλή λαιμόκοψη, θα σου είναι απαραίτητη. Φοριέται και την άνοιξη πάνω από τα φορέματά σου σαν πανωφόρι.

Ζακέτα με στρογγυλή λαιμόκοψη και κουμπιά

Στυλ

Η αναζήτηση σου έχει πάντα να κάνει και με το στυλ σου. Μιλήσαμε για τα κλασικά κομμάτια που μπορούμε να φορέσουμε όλες. Ωστόσο, εσυ ενδέχεται να θέλεις κάτι διαφορετικό, όπως πιο έντονα χρώματα, ή διαφορετικά κοψίματα.

Ένα πλεκτό με λαιμόκοψη χαμόγελο, για παράδειγμα, δείχνει ωραία τους ώμους.

Πλεκτό με αφράτη πλέξη και λαιμόκοψη χαμόγελο

Μια ζακέτα με ballon μανίκια σε παλ απόχρωση, είναι ιδανική αν σου αρέσει το πιο girlie look.

Ζακέτα με κοτσίδες και κουμπιά

Για πιο sporty outfit, ένα πλεκτό με φερμουάρ είναι ιδανικό. Φέτος, είναι και από τα μεγαλύτερα trends της σεζόν.

Χοντρό πλεκτό με όρθιο λαιμό και φερμουάρ

Ανάγκες

Οι ανάγκες που έχει η κάθε μια από εμάς, είναι βασικός παράγοντας για την αγορά που θα κάνουμε. Για παράδειγμα, αν έχει πολύ κρύο εκεί που μένεις, ή περνάς χρόνο έξω, χρειάζεσαι πιο χοντρά πλεκτά. Ενώ αν ζεις σε ένα μέρος με ζέστη, ή δεν κρυώνεις, δεν θα πάρεις χοντρές ζακέτες πλεκτές χειμώνιάτικες.

Τα λεπτά πλεκτά, φοριούνται όλες τις εποχές και συνδυάζονται και μεταξύ τους. Δηλαδή μπορείς να κάνεις layering ακόμα και με μια ζακέτα αν κρυώνεις πάρα πολύ.

Λεπτό πλεκτό με αζούρ πλέξη

Πλεκτή ζακέτα με κουμπιά

Trends 

Εννοείται ότι πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας και τα trends της κάθε εποχής. Πέρα από τα βασικά, που θα βρεις κάθε χειμώνα, οι τάσεις διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους.

Για παράδειγμα, μια από αυτές είναι τα πολύ έντονα χρώματα. Επίλεξε ένα φούξια πουλόβερ, ή όποιο χρώμα θεωρείς ότι σου ταιριάζει. Αν θέλεις, κάνε ένα putfit βασισμένο στο dopamine dressing.

Λεπτό πλεκτό με V λαιμόκοψη

Τα πιο preppy looks είναι στη μόδα και το βλέπουμε γιατί βρίσκουμε αρκετά πλεκτά που έχουν γιακά.

Πλεκτό 2 σε 1 με στρογγυλό γιακά από δύο υλικά

Άλλες χρονιές βλέπουμε ότι είναι στη μόδα τα σετ πλεκτά γυναικεία, ή τα φορέματα. Τα πλεκτά φορέματα πάνω κάτω υπάρχουν κάθε χρόνο, αλλά θα τα βρεις σε μεγαλύτερη ποικιλία κάποιες σεζόν. Φοριούνται με αθλητικά, με μποτάκια, ή μπότες, ανάλογα με τη διάθεη και το styling που προτιμάς.

Μίντι πλεκτό φόρεμα με λαιμό ζιβάγκο

 

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα