Article image

Επίλεξε την κατάλληλη παπλωματοθήκη για σένα

writer_name
LaRedoute
31/01/2023

Ο χειμώνας μπήκε για τα καλά και αξίζει να ψωνίσεις παπλώματα και παπλωματοθήκες. Θα τα βρεις όλα μόνο στη La Redoute.

Το κρύο μας έχει κάνει να θέλουμε να κάτσουμε σπίτι, να χουχουλιάσουμε με μια ζεστή σοκολάτα στο χέρι. Τα πρωινά είναι πιο δύσκολα, αφού θέλουμε απλώς να κάτσουμε στο ζεστό κρεβάτι και να κλείσουμε τελείως το ξυπνητήρι. Τον χειμώνα, το υπνοδωμάτιο έχει ξεχωριστό ρόλο. Πώς θα το κάνεις πιο όμορφο; Ένας πολύ εύκολος τρόπος είναι η διακόσμηση.

Στη La Redoute, βρίσκεις τα πάντα για το υπνοδωμάτιο, από έπιπλα, μέχρι και λευκά είδη. Το πάπλωμα είναι το πιο βασικό κομμάτι, ώστε να μην κρυώνεις και να κοιμάσαι καλά τον χειμώνα. Μια πρακτική αγορά που μπορεί να αλλάξει τελείως ένα δωμάτιο, είναι η παπλωματοθήκη. Σε συνδυασμό με τα σεντόνια και τα μαξιλάρια, δίνουν μια διαφορετική εικόνα και ύφος στον χώρο. Υπάρχουν τρόποι να διαλέξεις την σωστή παπλωματοθήκη για το δωμάτιό σου. Εμείς σου δίνουμε και ιδέες για να φτιάξεις το κρεβάτι που ονειρεύεσαι.

Πώς θα επιλέξεις την κατάλληλη παπλωματοθήκη για το δωμάτιό σου:

Μέγεθος

Αρχικά, όπως πάντα, όταν αρχίσεις την αναζήτησή σου, πρέπει να ξέρεις τι ψάχνεις. Δεν είναι λίγες οι φορές που ξεχνάμε να μετρήσουμε και υποθέτουμε το μέγεθος, αλλά τελικά κάνουμε λάθος. Καλό είναι να γνωρίζεις τις διαστάσεις του κρεβατιού σου, αλλά κυρίως, τη διάσταση που έχει το πάπλωμά σου.

Παπλωματοθήκη από προπλυμένο βαμβάκι Monille

Μια παπλωματοθήκη διπλή, είναι ιδανική για τα περισσότερα κρεβάτια. Ωστόσο, εννοείται ότι μια παπλωματοθήκη μονή, θέλει το κατάλληλο μέγεθος γιατί δεν χωράει με τίποτα. Βέβαια, να πούμε ότι δεν είναι ακριβώς δύο τα μεγέθη στις παπλωματοθήκες, γι’ αυτό και είναι σημαντικό να μετράς. Αλλιώς, υπάρχει κίνδυνος να περισσεύει, ή δεν θα μπαίνει καθόλου.

Παπλωματοθήκη από 100% βαμβάκι GLENANS

Ύφασμα

Η παπλωματοθήκη, εκτός από διακοσμητική είναι κυρίως πρακτική. Μας χρησιμεύει για να διατηρείται το πάπλωμα καθαρό. Επιπλέον, βοηθά στο να διατηρηθεί η θερμότητα στο κρεβάτι μας.

Το ύφασμα, αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κριτήριο, για όλα τα λευκά είδη που επιλέγουμε για το σπίτι. Όπως και τα σεντόνια, έτσι και οι παπλωματοθήκες, αν δεν είναι καλής ποιότητας έχουν μεγάλη διαφορά. Τα συνθετικά υλικά, δεν επιτρέπουν στο σώμα να αναπνέει και δεν απορροφούν τον ιδρώτα. Επιπλέον, ενδέχεται να χαλάσουν πιο γρήγορα, ακόμα και στο σιδέρωμα.

Να κοιτάζεις πάντα τη σύνθεση της παπλωματοθήκης σου και τα νήματα. Όσο μεγαλύτερη είναι η πυκνότητα της ύφανσης, τόσο υψηλότερη είναι και η ποιότητα. Οι τιμές μπορεί να διαφέρουν αρκετά μεταξύ τους, αλλά μπορείς να δεις αν ένα προϊόν είναι value for money. Δηλαδή, αν έχει όντως πολύ καλή ποιότητα.

Παπλωματοθήκη με κέντημα MERIDA

Μια πολύ καλή επιλογή υφάσματος είναι το βαμβάκι. Ειδικότερα το περκάλι υψηλής ποιότητας από 100% προπλυμένο βαμβάκι, θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα με την ετικέτα Oeko-Tex® label. Εγγυάται ότι το προϊόν έχει ελεγχθεί και πιστοποιηθεί και δεν περιλαμβάνει επιβλαβείς για την υγεία ουσίες.

Παπλωματοθήκη από βαμβακερό περκάλι

Ακόμα ένα υλικό που χρησιμοποιείται πολύ τον τελευταίο καιρό, είναι το οργανικό βαμβάκι. Εκτός από τις παπλωματοθήκες το βλέπουμε και στα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες. Είναι πολύ απαλό στην αφή, αλλά και φιλικό με την επιδερμίδα μας. Παράγεται χωρίς χημικά προϊόντα και φυτοφάρμακα και προστατεύει το περιβάλλον αλλά και τους ανθρώπους. Αυτή η επιλογή είναι σίγουρα πιο βιώσιμη για τον πλανήτη.

Παπλωματοθήκη από οργανικό βαμβάκι Scenario

Μπορείς να επιλέξεις και κάτι διαφορετικό, που δεν το βλέπεις συχνά, όπως η παπλωματοθήκη από προπλυμένη κλωστική κάνναβη. Οι ίνες της κάνναβης, είναι φυσικές και οικολογικές και διαθέτουν αντιβακτηριδιακές, αντιμηκυτιακές και υποαλλεργικές ιδιότητες. Επίσης, βοηθούν στη διατήρηση θερμοκρασίας του σώματος.

Παπλωματοθήκη από προπλυμένη κλωστική κάνναβη Kyra

Μήπως προτιμάς το βαμβακερό σατέν; Πρόκειται στην ουσία για μέθοδο ύφανσης και όχι υλικό. Τo βαμβακερό σατέν είναι μια μέθοδος ύφανσης και όχι ένα υλικό. Δημιουργείται από πολύ λεπτά νήματα βαμβακιού με πολύ σφιχτή ύφανση, που δίνει αυτό το γυαλιστερό αποτέλεσμα.

Παπλωματοθήκη από βαμβακερό σατέν Otella

Το λινό, είναι ιδανικό για φρεσκάδα και άνεση. Το προτιμάμε σαν ύφασμα αρκετά το καλικαίρι, γιατί είναι φυσικό και βοηθά να μην ιδρώνουμε κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Παπλωματοθήκη από προπλυμένο λινό και βαμβάκι Annab

Διακόσμηση

Η διακόσμηση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο ακόμα και σε αυτές τις αγορές. Δεν έχει σημασία που δεν πρόκειται για κάποιο έπιπλο, γιατί, όπως έχουμε πει, και τα λευκά είδη αλλάζουν πολύ ή συμπληρώνουν την εικόνα του δωματίου. Επίλεξε ανάλογα με το γούστο σου, την εποχή, αλλά και τη διακόσμηση που έχει ήδη το δωμάτιο.

Υπάρχουν, φυσικά και τα trends, όπως τα εμπριμέ υφάσματα. Μια παπλωματοθήκη με σχέδια, θα γίνει το σημείο που πέφτει κατευθείαν το μάτι και θα σου φτιάχνει τη διάθεση.

Εμπριμέ παπλωματοθήκη Belina

Αν σου αρέσει η boho αισθητική περισσότερο και έχεις πολλά στοιχεία ψάθινα και φυσικά υλικά, υπάρχει παπλωματοθήκη που να σου ταιριάζει.

Βαμβακερή παπλωματοθήκη Madiba

Σε περίπτωση που ψάχνεις κάτι απλό για το minimal δωμάτιό σου, μια λευκή παπλωματοθήκη είναι all time classic και ταιριάζει με όλα. Το κυριότερο είναι ότι δεν σε κουράζει και στο μάτι.

Παπλωματοθήκη από 100% βαμβακερό προπλυμένο περκάλι βιολογικής γεωργίας Kaessy

Υπάρχει και η αντίθετη διάθεση, όπως η προτίμηση στα έντονα χρώματα. Θα αποτελέσει ένα statement για το υπνοδωμάτιο, ειδικά αν το συνδυάσεις και με σεντόνια σε bold απόχρωση.

Παπλωματοθήκη από 100% βαμβάκι IRUN

Χρήση

Η χρήση της παπλωματοθήκης, συνδέεται άμεσα με όλα τα παραπάνω. Σε ποιο δωμάτιο θα μπει; Πρόκειται για το βασικό υπνοδωμάτιο, ή για δωμάτιο επισκέπτη;

Μια παπλωματοθήκη υπέρδιπλη, είναι μια από τις πιο συνηθισμένες επιλογές για τους περισσότερους.

Παπλωματοθήκη από προπλυμένο βαμβάκι Lison

Μια παπλωματοθήκη παιδική, είναι ιδανική για το δωμάτιο, είτε μιλάμε για μικρότερο ή μεγαλύτερο παιδί. Τα λευκά είδη, μπορούν να δώσουν μια extra παιχνιδιάρικη νότα στον χώρο.

Παπλωματοθήκη από οργανικό βαμβάκι Gabin

Ωστόσο, αν προορίζεται για κούνια, υπάρχουν και βρεφικές παπλωματοθήκες.

Βρεφική παπλωματοθήκη από οργανικό βαμβάκι Henri

 

 

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα