Article image

Χρήσιμα tips για επιλέξεις το μπουφέ που θα ταιριάξει στον χώρο σου

writer_name
LaRedoute
28/02/2023

Η επιλογή του μπουφέ δεν είναι δύσκολη, αφού μπορείς να βρεις ο,τι ψάχνεις στη La Redoute.

Οι μπουφέδες, είναι από τα έπιπλα που έχουν πολλούς ρόλους. Ένας μπουφές, μεγάλος ή μικρός, είναι χρηστικός, καθώς μπορούμε να αποθηκεύσουμε στο σαλόνι μας από ποτήρια, μέχρι και διακοσμητικά. Επιπλέον, είναι και διακοσμητικός, καθώς έχει τη δυνατότητα να γίνει ένα statement έπιπλο στον χώρο.

Ανεξαρτήτως χώρου και γούστου, ένας μπουφές έπιπλο, θα σου φανεί πιο χρήσιμος απ’ ότι μπορείς να φανταστείς. Μην πτοηθείς, αν έχεις μικρό σαλόνι, καθώς υπάρχουν κι άλλες λύσεις. Θα σε βοηθήσουμε να επιλέξεις αυτόν που ταιριάζει καλύτερα στο σαλόνι σου, καθώς στη La Redoute, υπάρχουν έπιπλα για όλα τα δωμάτια. Το σαλόνι και η τραπεζαρία είναι από τα αγαπημένα μας, γιατί περνάμε αρκετό χρόνο σε αυτά.

Τι να εξετάσεις ώστε να επιλέξεις τον ιδανικό μπουφέ για τον χώρο σου:

Διαστάσεις

Το νούμερο ένα πάντα για εμάς, θα είναι οι διαστάσεις του επίπλου, σε σχέση με τον χώρο που θα το τοποθετήσεις. Αν έχεις βρει το σωστό σημείο που πρέπει να μπει το έπιπλο, μέτρησέ το προσεκτικά. Δεν αναφερόμαστε μόνο στο μήκος του τοίχου, αλλά και στο πλάτος και το ύψος. Δεν θέλεις να σκοντάφτεις πάνω του όταν περνάς, για παράδειγμα.  Οι μπουφέδες, κατά μέσο όρο έχουν γύρω στο 1,5 μέτρο μήκος και ύψος 90 εκατοστά, χωρίς να είναι απόλυτα αυτά τα νούμερα.

Αν υποθέσουμε ότι έχεις έναν μεγάλο τοίχο στο σαλόνι σου και θα τον τοποθετήσεις εκεί, τότε έχεις τη δυνατότητα να πάρεις ένα πιο μεγάλο έπιπλο, με τρείς πόρτες. Τα χωριστά ντουλάπια, θα σε βοηθήσουν να τακτοποιήσεις πιάτα, ποτήρια, βάζα και ο,τι άλλο θέλεις.

Μπουφές με 3 πόρτες από μασίφ ξύλο δρυ ADELITA

Φυσικά, αν ο χώρος είναι ακόμα μεγαλύτερος, είναι ιδανικό να καλύψεις έναν μεγάλο τοίχο με ένα μπουφέ με τέσσερις πόρτες. Αυτό έχει άμεση σύνδεση και με τα άλλα έπιπλα που θα είναι εκεί κοντά. Για παράδειγμα, μια μεγάλη τραπεζαρία, ταιριάζει με έναν ανάλογο μπουφέ. Το αντίθετο συμβαίνει με μια μικρότερη.

Μπουφές με 4 πόρτες από ξύλο δρυ και ψάθα Arty

Σε περίπτωση που δεν έχεις χώρο, αλλά θέλεις και να αποθηκεύσεις αντικείμενα στο σαλόνι σου, τότε μπορείς να επιλέξεις κάτι μικρότερο.

Μπουφές από μασίφ ξύλο πεύκου Carlos

Χώρος

Όπως πάντα, αναρωτιόμαστε αρχικά, σε ποιο δωμάτιο θα τοποθετηθεί ένα έπιπλο και τι βρίσκεται γύρω του. Εφόσον έχεις σιγουτευτεί για την τοποθεσία του μπουφέ, τότε αφού έχεις μετρήσει τα έπιπλα και τα κενά, επιλέγεις.

Για παράδειγμα, ο μπουφές σαλονιού, είναι καλό να ταιριάζει και σαν μέγεθος και χρωματικά με τον καναπέ σου. Ενώ ο μπουφές που μπαίνει πίσω από την τραπεζαρία, πρέπει να ταιριάζει με το ύψος και το μήκος της τραπεζαρίας, ώστε να υπάρχει οπτική ισορροπία. Σκέψου μια τραπεζαρία ψηλή και μεγάλη να κρύβει έναν πιο κοντό και μικρό μπουφέ.

Μπουφές vintage με 2 πόρτες από ξύλο καρυδιάς και ψάθα Dalqui

Αν δεν θέλεις ένα τόσο ογκώδες έπιπλο, τότε μπορείς να βάλεις μια κονσόλα. Η κονσόλα, έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί με πολλούς τρόπους. Είτε ως έπιπλο αποθήκευσης, είτε εισόδου, ή ακόμα και για να βάλεις πάνω της την τηλεόραση.

Τραπέζι Κονσόλα Από Πεύκο Authentic Style

Αν θέλεις να ταιριάξεις το μπουφέ με το σαλόνι σου, δες και πάλι το ύψος και το μήκος του, αλλά και τα χρώματα αν ταιριάζουν μεταξύ τους. Αν δεν θέλεις ένα ογκώδες έπιπλο, επίλεξε μπουφέ με πόδια, ώστε να υπάρχει χώρος από κάτω.

Μπουφές από ξύλο δρυ και ψάθα Waska

Ή ακόμα, μπορείς να διαλέξεις ένα έπιπλο με ράφια και όχι ντουλάπια και να φαίνεται ακόμα πιο ανοιχτό το δωμάτιο.

Κονσόλα από μασίφ ξύλο δρυ Crueso

Σε περίπτωση που αναζητάς το έπιπλο που θα αποθηκεύσεις, αλλά και θα διακοσμήσεις τα ποτά σου, τότε ένας μπουφές- έπιπλο μπαρ θα ταιριάξει στην αισθητική σου.

Μπουφές-μπαρ TOPIM

Αν πρόκειται για έπιπλο που θα μπει σε μια κουζίνα ανοιχτή ή και ξεχωριστό δωμάτιο, είναι ιδανικός ένας μπουφές βιτρίνα, ώστε να φαίνονται ωραία τα πιάτα και τα ποτήρια που θα βάλεις μέσα.

   Χαμηλή βιτρίνα Alvina

Διακόσμηση

Η διακόσμηση παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο με τους υπόλοιπους παράγοντες. Πάντα, το σπίτι μας αποτυπώνει το γούστο και την αισθητική μας, συνυφασμένα και με τις τάσεις της εποχής.

Έχεις πιο minimal και σύγχρονη αισθητική; Τότε μπορεί να σου αρέσουν πιο πολύ μπουφέδες μοντέρνοι και όχι κλασικοί.

Μπουφές-κονσόλα από ξύλο δρυ δέρμα Propono

Αν θέλεις να δώσεις μια πινελιά χρώματος στον χώρο, τότε επίλεξε ένα μπουφέ σε έντονο χρώμα. Μην ξεχνάς να χρησιμοποιήσεις και κάπου αλλού στοιχεία διακοσμητικά στις ίδιες αποχρώσεις, ώστε να είναι ομοιόμορφο το αποτέλεσμα.

Δρύινος 3πλός μπουφές COMPO

Για πιο κλασικό σαλόνι, ένας vintage ξύλινος μπουφές θα ταιριάξει περισσότερο με τα υπόλοιπα έπιπλα.

Μπουφές από μασίφ ξύλο πεύκου LUNJA

Ή για boho διακόσμηση, αναζήτησε ένα έπιπλο από ρατάν και ψάθα.

Μπουφές από ρατάν με 2 πόρτες Gocco

Αν ανήκεις σε εκείνες που λατρεύουν το σετ μπουφές με καθρέφτη, τότε θα πρέπει να δεις ότι τα υλικά συνδυάζονται μεταξύ τους, όπως και τα μεγέθη. Αν ο καθρέφτης είναι μεγάλος, τότε φρόντισε το μήκος του να ταιριάζει με το μπουφέ. Μια πρόταση είναι να “παίξεις” με μικρότερους και περισσότερους καθρέφτες.

Μπουφές WAPONG με 2 συρόμενες πόρτες

 

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα