Article image

Γωνιακός καναπές: Tips για να επιλέξεις τον καλύτερο για το σαλόνι σου

writer_name
04/04/2023

Η αναζήτηση για γωνιακό καναπέ είναι πολύ εύκολη, γιατί στη La Redoute θα βρεις αυτό που ψάχνεις.

Ο καναπές αποτελεί από τα σημαντικότερα έπιπλα του σπιτιού. Η αγορά του θέλει αρκετή σκέψη και αναζήτηση. Επειδή χρειάζεται περισσότερο budget, χρόνο και χώρο, δεν είναι κάτι που αποφασίζεις χωρίς σκέψη. Για να μην πελαγώσεις με την πληθώρα επιλογών, υπάρχουν εύκολοι τρόποι να βρεις ακριβώς αυτό που θα σου ταιριάξει. Στη La Redoute, όπως θα έχεις δει ήδη, οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Θα συναντήσεις τα πάντα για το σαλόνι, την τραπεζαρία, αλλά και τα άλλα δωμάτια του σπιτιού. Μπορείς να περιηγηθείς και να αγοράσεις από έπιπλα μέχρι και διακοσμητικά.

Όσον αφορά στους καναπέδες, θα πρέπει να σκεφτείς και να υπολογίσεις κάποιους παράγοντες για την επιλογή σου. Οι γωνιακοί καναπέδες είναι και διαχρονικοί, αλλά και στα trends των τελευταίων ετών. Πώς θα αγοράσεις τον σωστό για το σπίτι σου; Διάβασε παρακάτω, για να τα έχεις όλα κατά νου.

Tips για να επιλέξεις τον κατάλληλο γωνιακό καναπέ για τον χώρο σου:

Εξέτασε τον χώρο

Αρχικά, όπως και με κάθε μεγάλο έπιπλο, πρέπει να δεις πόσο χώρο έχεις στο σαλόνι. Είναι μικρό και cozy; Είναι μαζί με την κουζίνα, ή δίπλα στην τραπεζαρία; Ή μήπως είναι αρκετά μεγάλος χώρος που πρέπει να γεμίσει; Ο γωνιακός καναπές ταιριάζει παντού και είναι αρκετά δημοφιλής εδώ και πολλά χρόνια. Αν δεν είναι δικό σου το σπίτι και νοικιάζεις, θα πρέπει σίγουρα να σκεφτείς ότι αν πάρεις τον καναπέ στο επόμενο, καλό είναι να έχει μια βασική διάσταση που να χωράει σε όλα (όσο είναι δυνατόν).

Γωνιακός καναπές JIMI

Αν ο χώρος είναι αρκετά μεγάλος και σου φαίνεται άδειος, τότε βρες έναν πιο μεγάλο καναπέ που μπορεί να γίνει και statement κομμάτι για το σαλόνι.

Γωνιακός καναπές από βελούδο stonewashed Rosebury

Ακόμα ένα tip για να βρεις το σωστό μέγεθος, είναι να βρεις την απόσταση και τη σχέση που θα έχει με την τηλεόραση, το τραπεζάκι του σαλονιού και τον χώρο που θα έχεις για να μπορείς να περνάς. Τα έπιπλα, δεν πρέπει να εμποδίζουν ούτε την κίνησή μας στον χώρο, αλλά ούτε και την πρόσβαση στις πόρτες και τις μπαλκονόπορτες.

Δες που θα τοποθετηθεί

Όπως αναφέραμε, πρέπει να μετρήσεις το σαλόνι. Αφού καταλάβεις σε ποιο σημείο προτιμάς να μπει, τότε δες αν θα είναι κολλημένος στον τοίχο, ή όχι. Ένας καναπές γωνιακός, μπορεί άνετα να μπει στον τοίχο και να δημιουργήσει μια ζεστή γωνιά. Στην περίπτωση αυτή, ταιριάζει αρκετά και ένας που δεν θα έχει πόδια και θα είναι πιο «βαρύς».

Πτυσσόμενος γωνιακός καναπές με ταπετσαρία ανάγλυφης ύφανσης Ginosa

Ενώ αντίστοιχα, οι καναπέδες γωνιακοί που μπαίνουν στη μέση του δωματίου, αποτελούν το χώρισμα του σαλονιού από την κουζίνα, ή την τραπεζαρία. Εκεί, μπορείς να επιλέξεις κάποιον που έχει εμφανή πόδια, γιατί έτσι θα «ανοίξει» ο χώρος.

Γωνιακός καναπές από βελούδο Ivete

Μια λύση για εσένα που βαριέσαι και θέλεις να αλλάζεις τη θέση των επίπλων, είναι να φτιάξεις μια σύνθεση καναπέ με όσα κομμάτια θέλεις και να τα ενώσεις και να τα μετακινείς ανάλογα με τη διάταξη που σου αρέσει.

Γωνιακή πολυθρόνα με ανάγλυφη βελουτέ ταπετσαρία Malo

Ταμπουρέ από βισκόζη με μελανζέ όψη Malo

Δες το πρακτικό κομμάτι

Εννοείται ότι το συγκεκριμένο έπιπλο πρέπει να είναι άνετο, γιατί περνάς πολλές ώρες σε αυτό. Βέβαια, μπορεί να γίνει και πρακτικό. Για παράδειγμα, ίσως σου είναι χρήσιμος ένας γωνιακός καναπές με αποθηκευτικό χώρο, αν δεν έχεις πολλά ντουλάπια ή ντουλάπες.

Σε περίπτωση που έχεις συχνά επισκέπτες, έχεις σκεφτεί σίγουρα ότι χρειάζεσαι έναν καναπέ κρεβάτι. Εννοείται ότι μπαίνει και στο σαλόνι σου, αλλά και σε ένα δωμάτιο επισκεπτών που μπορεί να είναι και το γραφείο σου. Ένας γωνιακός καναπές κρεβάτι, χωράει δύο επισκέπτες πολύ άνετα.

Πτυσσόμενος γωνιακός καναπές από χοντρό λινό ύφασμα με τεχνολογία Bultex Odna

Δες τη διακόσμηση

Η διακόσμηση πάντα είναι σημαντική γιατί έχει να κάνει με το προσωπικό γούστο. Το σπίτι μας, αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά μας. Αν έχεις ένα πιο κλασικό σαλόνι, τότε σου ταιριάζει ένας αντίστοιχος καναπές.

Γωνιακός πτυσσόμενος καναπές τεχνολογίας Bultex από χοντρό λινό ύφασμα Adelia

Οι μοντέρνοι γωνιακοί καναπέδες, ταιριάζουν σε ανάλογα σπίτια. Αν είναι minimal ο χώρος, τότε θα σου αρέσει ένας με λεπτά πόδια και νέο design.

Γωνιακός καναπές από πολυέστερ και λινό με μελανζέ όψη Antoine

 

 

 

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα