Article image

Πώς θα επιλέξεις το κεφαλάρι που ταιριάζει στο κρεβάτι σου

writer_name
30/05/2023

Βρες το κεφαλάρι που θα ταιριάξει απόλυτα στο κρεβάτι σου μόνο στη La Redoute.

Η διακόσμηση του υπνοδωματίου θέλει αναζήτηση και χρόνο. Όπως όλα τα δωμάτια του σπιτιού, έτσι κι αυτό χρειάζεται αρκετό ψάξιμο. Ο λόγος είναι, φυσικά, για να το διακοσμήσεις όσο καλύτερα μπορείς. Το υπνοδωμάτιο, είναι ιδανικό να εναρμονιστεί με το γούστο σου, αλλά ταυτόχρονα να είναι πρακτικό και λειτουργικό. Επιπλέον, πρόκειται για έναν χώρο χαλάρωσης και ανάπαυσης, άρα θα πρέπει να δεις πώς θα το πετύχεις κι αυτό.

Για να μην χάνεις χρόνο, στη La Redoute, θα βρεις τα πάντα για την διακόσμηση του υπνοδωματίου, από έπιπλα μέχρι και λευκά είδηΑρχικά, το πιο σημαντικό έπιπλο από όλα, είναι το κρεβάτι. Πρόκειται για το έπιπλο που περνάς τον περισσότερό σου χρόνο. Ο ύπνος, είναι πολύ σημαντικός για την καθημερινότητά σου, για την ενέργεια, αλλά και την ομορφιά.

Ο καλός ύπνος και η χαλάρωση, μας βοηθούν να ξεκουραζόμαστε ουσιαστικά. Γι’ αυτό, είναι ζωτικής σημασίας να επιλέξεις το κρεβάτι που σου αρέσει, αλλά και το στρώμα που σε βολεύει. Επειδή μπορεί να προτιμάς ένα κρεβάτι χωρίς κεφαλάρι, που δεν καταλαμβάνει και πολύ χώρο, μην ανησυχείς καθόλου. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πολλά κεφαλάρια αυτό που σου αρέσει.

Πώς θα επιλέξεις το κεφαλάρι που ταιριάζει στο κρεβάτι σου:

Ανάλογα με τον χώρο

Τα κεφαλάρια κρεβατιού, είναι πολύ πιο χρήσιμα απ’ όσο μπορεί να πιστεύουν πολλοί. Αρχικά, δεν έχουν όλα τα υπνοδωμάτια πολύ χώρο. Για να καταφέρεις να χωρέσεις όλα τα έπιπλα, πρέπει να βρεις τον κατάλληλο τρόπο να τα τοποθετήσεις. Το κρεβάτι καταλαμβάνει αρκετό χώρο, επομένως καλύτερο είναι να αγοράσεις μια βάση στρώματος ουσιαστικά. 

Σε αυτήν την περίπτωση, το κεφαλάρι κρεβατιού μπορεί να στερεωθεί στον τοίχο και να μην πιάνει καθόλου χώρο, αφού το κρεβάτι θα είναι όσο πιο πίσω γίνεται. Τα μαξιλάρια θα δημιουργήσουν μια cozy αίσθηση και θα μπορείς να κάτσεις και με την πλάτη στον τοίχο χωρίς να κρυώνεις. Επιπλέον, επιλέγεις το χρώμα που ταιριάζει στο δωμάτιό σου και στην εποχή. Τέλος αποτελεί και πιο οικονομικό τρόπο για να διακοσμήσεις το κρεβάτι σου.

Μαξιλάρι κεφαλαριού SCENARIO

Τα κεφαλάρια κρεβατιών, έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουν πολύ περισσότερους ρόλους. Αν δεν χωράνε τα κομοδίνα σε κάθε μεριά, τότε επίλεξε ένα κεφαλάρι που έχει στερεωμένα κομοδίνα. Έτσι, λύνεις και το πρακτικό ζήτημα, αλλά και το ψάξιμο για να τα ταιριάξεις με το κρεβάτι.

Καπιτονέ κεφαλάρι κρεβατιού XL με κομοδίνα Jolien

Για αποθηκευτικό χώρο

Σε αυτήν την περίπτωση που αναφερθήκαμε και παραπάνω, ας υποθέσουμε ότι δεν έχεις πολύ χώρο στο σπίτι και στο δωμάτιο. Ή ακόμη, μπορεί να θέλεις περισσότερα έπιπλα αποθήκευσης, γιατί ποτέ δεν είναι αρκετά.

Ένα κεφαλάρι με ενσωματωμένο ράφι, σου λύνει τα χέρια. Αρχικά, έχεις την ευκαιρία να τοποθετήσεις τα βιβλία που διαβάζεις και να τα παίρνεις εύκολα. Επιπλέον, λειτουργεί και σαν βασικό διακοσμητικό στοιχείο στο δωμάτιο, αφού μπορούν να στερεωθούν εκεί τα κάδρα και ό,τι άλλο θέλεις.

Ψηλό κεφαλάρι κρεβατιού με ράφι Lazar

Για extra αποθηκευτικό χώρο, διάλεξε ένα κεφαλάρι κρεβατιού με ντουλάπια. Έτσι, θα κρύψεις οτιδήποτε δεν θέλεις να φαίνεται. Ενώ πάνω του θα στερεώσεις και αυτά που θα ομορφύνουν τον χώρο.

Κεφαλάρι αποθήκευσης BIFACE

Ανάλογα με τη διακόσμηση

Όπως και σε κάθε επιλογή για το σπίτι μας, βασικό ρόλο παίζει η σύνθεση των επίπλων και η αισθητική μας. Άλλωστε, το υπνοδωμάτιο είναι ο χώρος σου και πρέπει να αντικατοπτρίζει εσένα. Υπάρχουν αρκετές επιλογές, που έχουν άμεση σχέση με τις τάσεις και τα υλικά που χρησιμοποιούνται. Τα κεφαλάρια κρεβατιών με ύφασμαείναι πάρα πολύ δημοφιλή από δωμάτια σπιτιών μέχρι και ξενοδοχεία. Δίνουν μια πιο πολυτελή εικόνα στο υπνοδωμάτιο και είναι πιο ζεστά και βολικά.

Κεφαλάρι κρεβατιού NUMA

Στην ίδια λογική, είναι και το κεφαλάρι κρεβατιού καπιτονέ, ή ακόμα και το βελούδινο. Ειδικά τα χρώματά τους, δίνουν μια άλλη εικόνα στον χώρο.

Κεφαλάρι κρεβατιού Callie

Ακόμα, μια δημοφιλής επιλογή για πάρα πολλούς, αποτελούν τα ξύλινα κεφαλάρια κρεβατιών. Δίνουν μια πιο γήινη και φυσική αίσθηση στο δωμάτιο και ταιριάζουν με τα περισσότερα έπιπλα.

Κεφαλάρι κρεβατιού Lunja

Η πιο boho αγορά που μπορείς να κάνεις είναι το ρατάν. Η τάση έχει έρθει για να μείνει και έχει αγαπηθεί από πολύ κόσμο. Τα κεφαλάρια από ρατάν, θα τα βρεις σε πολλά και διαφορετικά μεγέθη και σχέδια, ώστε να επιλέξεις το αγαπημένο σου.

Κεφαλάρι κρεβατιού από ρατάν Malu

 

 

 

 

 

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα