Article image

Σακάκι: το απόλυτο trend και πως να το συνδυάσεις

writer_name
17/05/2023

Το απόλυτο trend της εποχής μας είναι το σακάκι. Στη La Redoute θα βρεις αυτό που ψάχνεις.

Τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε ότι το σακάκι έχει επιστρέψει δυναμικά. Πλέον, δεν αποτελεί προϋπόθεση για πιο business ντύσιμο. Αντιθέτως, πρόκειται για ένα κομμάτι must have, που παραμένει σταθερό στις τάσεις όσο κι αν μεταβάλλονται. Το κομμάτι που πρέπει να έχουμε όλες στη ντουλάπα μας, ταιριάζει σε όλες τις εποχές, αφού μπορεί να φορεθεί με άπειρους τρόπους.

Το απόλυτο trend, συνδυάζεται με όλα σου τα ρούχα, αρκεί να παραμείνεις στο στυλ που σε εκφράζει και σου αρέσει περισσότερο. Στη La Redoute, θα βρεις όλα τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά γυναικεία ρούχα, που θα ανανεώσουν τη γκαρνταρόμπα σου πολύ εύκολα. Αν κάνεις έξυπνες αγορές, θα καταφέρεις να δημιουργήσεις με λίγα μόνο κομμάτια, πάρα πολλά looks. Το σακάκι, είναι ένα βασικό κομμάτι, που έχεις τη δυνατότητα να το φορέσεις από το πρωί ως το βράδυ και σε όλες τις περιστάσεις. Μην σκέφτεσαι το γραφείο, γιατί μπορεί να φορεθεί ακόμα και με party dresses, ή το τζιν σου για να πας για καφέ.

Πώς θα συνδυάσεις το σακάκι ανάλογα με το στυλ σου:

Τα γυναικεία σακάκια, συνδυάζονται με πάρα πολλούς τρόπους. Υπάρχουν tips, όπου θα τα φορέσεις ανάλογα με το πώς θα ντυθείς και που θα πας. Εννοείται, τίποτα δεν είναι απόλυτο, όπως σου αρέσει θα κυκλοφορήσεις. Ωστόσο, αναφέρουμε ενδεικτικά κάποιους hot συνδυασμούς που ενδέχεται να σε βοηθήσουν σε μια δύσκολη στιγμή!

Business

Σακάκια γυναικεία, αλλά και ανδρικά έχουν ταυτιστεί με το power dressing στην δουλειά. Όποια κι αν είναι η δουλειά σου, μπορείς να το φορέσεις. Αν, ωστόσο, υπάρχει dress code στο γραφείο, ίσως να πρέπει να βάλεις, για παράδειγμα, ταγιέρ φούστα- σακάκι, ή παντελόνι. Αν επιτρέπονται, όμως τα χρώματα, θα σου φτιάξει τη διάθεση ένα blazer μαζί με μια έντονη φούστα.

Μπλέιζερ σε ίσια γραμμή

Για ένα πιο classic chic ντύσιμο, το γκρι σακάκι είναι ιδανικό. Ένα blazer μακρύ φορεμένο με φαρδύ παντελόνι, είναι all time classic.

Μπλέιζερ σε ίσια γραμμή με λεπτή ρίγα

Εννοείται, ότι το μαύρο σακάκι πρέπει πάντα να υπάρχει στη ντουλάπα σου, γιατί πραγματικά πάει με όλα.

Σακάκι μπλέιζερ

Casual

Για μια casual καθημερινή εμφάνιση, μπορείς να το φορέσεις πάνω από το κλασικά αγαπημένο σου t-shirt, αλλά και το τζιν παντελόνι σου. Για την εποχή μας, ή για το καλοκαίρι, προτίμησε μπεζ σακάκι, ή λευκό, που δεν θα χρειαστεί να σκεφτείς πώς θα το συνδυάσεις. Αν είναι και λινό το ύφασμα, ακόμα καλύτερα γιατί θα είναι πιο δροσερό.

Μεσάτο σακάκι με λινό στη σύνθεση

Μπλέιζερ σε μεσάτη γραμμή

Επιπλέον, εννοείται ότι φοριέται και πάνω απο το σορτσάκι σου, denim ή και όποιοδήποτε άλλο, για τα καλοκαιρινά απογεύματα.

Fun

Για να δημιουργήσεις ένα πιο fun look, προτίμησε ένα διαφορετικό κόψιμο, ένα oversized blazer, ή ένα χρωματιστό. Για παράδειγμα, ένα κόκκινο σακάκι πάνω από το φόρεμά σου θα είναι εντυπωσιακό. Για να κάνεις color blocking, μπορείς να επιλέξεις μονόχρωμα κομμάτια που θα κάνουν μια μικρή ή και μεγάλη αντίθεση μεταξύ τους.

Σακάκι μπλέιζερ

Ένα oversized σακάκι πάνω από ένα mini ή maxi party dress, είναι fun και τέλειο για μια βραδινή έξοδο. Για να έχεις αυτό το πολύ loose αποτέλεσμα, μπορείς να διαλέξεις ακόμα και ανδρικό σακάκι.

Λινό σακάκι μπλέιζερ με διπλό κούμπωμα

Ωστόσο, αν θέλεις να πας στο γραφείο και φοράς κοστούμια, μπορείς να διαλέξεις ένα σε έντονο ανοιξιάτικο χρώμα.

Σακάκι μπλέιζερ

Romantic

Για να δημιουργήσεις ένα πιο romantic spring look, μπορείς να επιλέξεις σταθερά το λευκό, ή ένα ροζ σακάκι, για παράδειγμα. Θα ταιριάξει άψογα με το ανοιξιάτικο σου φόρεμα, είτε είναι λευκό, ή σε παλ απόχρωση. Επιπλέον, για να το κάνεις ακόμα πιο ρομαντικό, φόρα το floral dress σου. 

Κοντό σακάκι χωρίς γιακά από τουίντ

Μια πιο απλή εκτέλεση του trend, είναι να φορέσεις ένα λινό κοστούμι σε ήσυχη απόχρωση και να το συνδυάσεις με ένα πουκάμισο ή την αγαπημένη σου μπλούζα, πέδιλα ή εσπαντρίγιες.

Μακρύ λινό σακάκι

 

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα