Η La Redoute βρίσκεται δίπλα στην οικογένεια πάνω από 180 χρόνια και αποστολή μας είναι να συνεχίσουμε να ομορφαίνουμε τη ζωή και των μελλοντικών γενιών. Αυτός είναι ο λόγος που προσπαθούμε καθημερινά να επιτύχουμε ένα εμπόριο πιο υπεύθυνο, πιο βιώσιμο και πιο αλληλέγγυο. Μαζί θα ξεκινήσουμε σήμερα να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο.

“ Η La Redoute βρίσκεται δίπλα στην οικογένεια πάνω από 180 χρόνια και αποστολή μας είναι να συνεχίσουμε να ομορφαίνουμε τη ζωή και των μελλοντικών γενιών. Αυτός είναι ο λόγος που προσπαθούμε καθημερινά να επιτύχουμε ένα εμπόριο πιο υπεύθυνο, πιο βιώσιμο και πιο αλληλέγγυο. Μαζί θα ξεκινήσουμε σήμερα να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο. ”

Η ομάδα της La Redoute

Φιλοδοξία μας είναι να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι
100%
των προϊόντων μας με τουλάχιστον 1 κριτήριο βιωσιμότητας
Περισσότερα+
Το 2025, το 100% των προϊόντων των συλλογών La Redoute Collections, La Redoute Interieurs και AMPM* θα πληρούν τουλάχιστον 1 κριτήριο βιωσιμότητας: είτε θα έχουν πιστοποίηση Go For Good είτε θα είναι κατασκευασμένα στην Ευρώπη. Σήμερα, αυτή την προϋπόθεση πληρούν ήδη τα προϊόντα της ανδρικής συλλογής La Redoute Collections. Το 2022, το 100% των ρούχων της γυναικείας συλλογής θα πληρούν τουλάχιστον 1 κριτήριο βιωσιμότητας. *Εκτός των προϊόντων από μέταλλο, γυαλί, κεραμικό
0 πλαστικό
μιας χρήσης
Περισσότερα+
Πώς μπορούμε να μειώσουμε το πλαστικό μιας χρήσης; Ενισχύοντας την ανακύκλωση και προωθώντας τη χρήση νέων συσκευασιών. Σήμερα, το 100% των polybag που χρησιμοποιούνται στις συλλογές La Redoute Collections, La Redoute Interieurs και AMPM είναι από ανακυκλωμένο πλαστικό. Για τις συσκευασίες αποστολής των προϊόντων μας, δοκιμάζουμε διάφορες εναλλακτικές, όπως χαρτί με πιστοποίηση FSC®, το οποίο προέρχεται από δάση αειφόρου διαχείρισης.
2030
Στόχος το ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα
Περισσότερα+
Η La Redoute ξεκίνησε την προσπάθεια για ουδετερότητα άνθρακα στις δραστηριότητές της με μια σειρά πρωτοβουλιών: κινητροδότηση των θαλάσσιων μεταφορών, μείωση της χρήσης του πλαστικού μιας χρήσης, ανακύκλωση του συνόλου των βιομηχανικών αποβλήτων από την παραγωγική και επιχειρηματική της λειτουργία. Με δράσεις σε κάθε στάδιο, επιδιώκουμε την επίτευξη του στόχου μας.
2025
Συνεργάτες με τους ίδιους στόχους βιωσιμότητας
Περισσότερα+
Το μέλλον είναι υπόθεση όλων μας. Για αυτόν τον λόγο, η La Redoute συμπορεύεται με συνεργάτες που δεσμεύονται κι εκείνοι και θέτουν στόχους βιωσιμότητας τόσο σε περιβαλλοντικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Με ελέγχους, παρακολούθηση, συμβουλές… η σφαιρική μας προσέγγιση περιλαμβάνει όλες τις αγαπημένες σας μάρκες.
Μια διαρκής προσπάθεια για βελτίωση
Περισσότερα+
H La Redoute συνεχίζει την προσπάθεια για συνεχή βελτίωση που ξεκίνησε η Galeries Lafayette. Τα προϊόντα Go for Good επιλέγονται με συγκεκριμένα κριτήρια: πρέπει να έχουν τον μικρότερο δυνατό αντίκτυπο στο περιβάλλον, να στηρίζουν την τοπική παραγωγή ή να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της κοινωνίας.
Τι κάνουμε για να προστατέψουμε ό,τι έχει τη μεγαλύτερη αξία
Παράγουμε λιγότερα σημαίνει παράγουμε υπεύθυνα
Όταν κατασκευάζουμε μόνο τα προϊόντα που έχουν παραγγείλει οι πελάτες μας, χρησιμοποιούμε λιγότερους πόρους και δημιουργούμε λιγότερα απόβλητα. Αυτό το κάνουμε ήδη για ένα μεγάλο μέρος των συλλογών μας.
100% βαμβάκι υπεύθυνης παραγωγής το 2022
Τι είναι το βαμβάκι υπεύθυνης παραγωγής; Το οργανικό ή ανακυκλωμένο βαμβάκι, το οποίο παράγεται χωρίς φυτοφάρμακα, καταναλώνοντας μικρότερες ποσότητες νερού, ή το βαμβάκι με ετικέτα BCI.
100% ξύλο υπεύθυνης προέλευσης μέχρι το 2025
Το 2022, θα πετύχουμε τη χρήση ξύλου υπεύθυνης προέλευσης στα προϊόντα μας σε ποσοστό 30%. Αυτό το πιστοποιημένο ξύλο με ιχνηλάσιμη προέλευση είναι προϊόν από δάση αειφόρου διαχείρισης.
Περισσότερα φυσικά υλικά
Για τα λευκά είδη, χρησιμοποιούμε κυρίως το λινό και την κάνναβη, που καλλιεργούνται χωρίς άρδευση, με πολύ λίγα φυτοϋγειονομικά προϊόντα.
Πάντα περισσότερα υφάσματα με πιστοποίηση OEKO-TEX®
Επειδή προτεραιότητά μας είναι η υγεία όλων, ένα μεγάλο μέρος των συλλογών μας με ρούχα και 100% των συλλογών μας με λευκά είδη για το υπνοδωμάτιο έχουν πιστοποίηση Standard 100 by OEKO-TEX® που εγγυάται ότι τα υφάσματα που χρησιμοποιούμε είναι αβλαβή και δεν ερεθίζουν το δέρμα.
Χωρίς φυσική γούνα και ανγκορά
Σεβόμαστε και προστατεύουμε τα ζώα και τη βιοποικιλότητα, γι' αυτό δεν πουλάμε κανένα προϊόν με φυσική γούνα.
100% συμμόρφωση για το 90% των ελεγμένων εργοστασίων μας
Άριστες συνθήκες εργασίας για εμάς και τους συνεργάτες μας.
Λιγότερο πλαστικό
Δοκιμάζουμε συνεχώς νέες εναλλακτικές.
Έως 70%
ανακυκλωμένο πλαστικό στις συσκευασίες μας
&
100%
είναι ανακυκλώσιμες
Τι σημαίνει το ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα το 2030;
Αυτό σημαίνει ότι μειώνουμε σταθερά, σε κάθε στάδιο της δραστηριότητάς μας, τις εκπομπές άνθρακα με στόχο να επιτύχουμε ουδετερότητα άνθρακα. Και για τον σκοπό αυτό, επιβάλλουμε μέτρα.
100% των βιομηχανικών μας αποβλήτων ανακυκλώνονται ήδη
Στην παραγωγή όπως και στα γραφεία μας, όλα τα απόβλητα που δημιουργούνται αξιολογούνται από οργανισμούς οικολογικής πιστοποίησης: Eco TCL, Eco Mobilier και Citéo.
Πάντα λιγότερες εκπομπές CO2
Πριμοδοτούμε τις μεταφορές με τρένο και πλοίο με στόχο τη μείωση των εκπομπών μας. Και η La Redoute συνεργάζεται με την La Poste, η οποία έχει ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα.
Μηδενική σπατάλη
Κανένα ρούχο που μένει απούλητο δεν πετιέται: η οργάνωση SolidarCité φροντίζει για την τοπική διανομή τους ή την αξιοποίησή τους στο πλαίσιο της επαγγελματικής επανένταξης.
Πρέπει να δράσουμε όλοι μαζί…
είστε μαζί μας;
Το μέλλον βασίζεται στην αλληλεγγύη
Το 2020, περισσότερο από ποτέ, εντείναμε τις προσπάθειές μας για να στηρίξουμε τις γυναίκες και τις ευάλωτες οικογένειες. Και τα καταφέραμε χάρη σε εσάς. Σας ευχαριστούμε.
Αυτή τη χρονιά, καταφέραμε να συγκεντρώσουμε
710.423 €
χάρη σε εσάς.