Article image

Τσάντα Μαιευτηρίου: Δες τι πρέπει να περιέχει οπωσδήποτε

writer_name
Παράδειγμα Συγγραφέα
01/09/2023

Στη La Redoute θα βρεις τις πιο ωραίες τσάντες για το μαιευτήριο, ώστε να επιλέξεις την αγαπημένη σου, αλλά και όλα όσα πρέπει να έχεις μαζί σου.

Αν είσαι έγκυος στο πρώτο σου παιδί, σίγουρα θα έχει τύχει να σου πει κάποια φίλη ή συγγενής, ότι πρέπει να ετοιμάσεις τσάντα για μαιευτήριο. Αν δεν είναι η πρώτη σου εγκυμοσύνη, τότε θα ξέρεις τι να πάρεις. Ωστόσο, υπάρχει περίπτωση να θέλεις να κάνεις δώρο σε κάποια φίλη σου, ή να την βοηθήσεις με το τι να πακετάρει.

νυχτικό εγκυμοσύνης

Όπως και να χει, ήδη έχεις πολλά πράγματα στο μυαλό σου και ενδεχομένως να είναι δύσκολο να προσθέσεις ακόμα ένα. Γι’ αυτό, σου έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με το τι πρέπει να έχει οπωσδήποτε η τσάντα μαιευτηρίου, ώστε να μην χρειαστεί να ψάχνεις. Στη La Redoute, θα βρεις πολλά από αυτά που αναζητάς, είτε πρόκειται για ρούχα εγκυμοσύνης, είτε για ρούχα του νεογέννητου και όχι μόνο.

Τι πρέπει να πάρεις μαζί σου στην τσάντα για το μαιευτήριο:

Η καλύτερη περίοδος για να ετοιμάσεις τα πράγματά σου είναι μόλις μπεις στο μήνα σου. Βάλε στο πρόγραμμά σου ένα απόγευμα που θα βγάλεις στην άκρη αυτά που θέλεις να πάρεις, ώστε να μην ξεχάσεις τίποτα. Καλύτερα να το κάνεις όσο νωρίτερα γίνεται, για να μην καταλήξεις τελευταία στιγμή να αναρωτιέσαι: «τι να πάρω στο μαιευτήριο;»

τσάντα μαιευτηρίου

Είτε έχεις προγραμματίσει να γεννήσεις σε ιδιωτικό, είτε σε δημόσιο μαιευτήριο, αυτά που χρειάζεσαι οπωσδήποτε είναι συγκεκριμένα. Μην ξεχάσεις, αφού ετοιμάσεις την τσάντα, να την βάλεις κοντά στην είσοδο, ώστε να μη χρειαστεί να την ψάχνεις.

Για εσένα

Πρώτα απ’ όλα είναι σημαντική και η αγορά της τσάντας μαιευτηρίου. Μια τσάντα- αλλαξιέραθα την χρειαστείς πολύ από εδώ και πέρα σε όλες σου τις εξόδους.

Ξεκίνα να την γεμίζεις με τα απαραίτητα, όπως αυτά που θα φορέσεις στο μαιευτήριο. Αρχικά, πάρε μαζί σου νυχτικά, τα οποία θα είναι και κατάλληλα για θηλασμό. Θα χρειαστείς και μια ρόμπα για να κυκλοφορείς πιο άνετα στους διαδρόμους του νοσοκομείου. 

Ακόμη, μην ξεχάσεις τα εσώρουχα και κυρίως σουτιέν θηλασμού. Φρόντισε να μην πάρεις μόνο ένα από το καθένα, γιατί θα λερώνεσαι και θα χρειαστεί να αλλάζεις.

σουτιέν θυλασμού

Μπορείς να πάρεις μαζί και τις παντόφλες, ή τις σαγιονάρες σου ώστε να είσαι πιο άνετα.

Ακόμη, πάρε μαζί σου τα προϊόντα περιποίησης σε travel συσκευασίες. Γέμισε ένα μεγάλο νεσεσέρμε το καθαριστικό προσώπου και την ενυδατική κρέμα σου, lip balm, αφρόλουτρο και σαμπουάν, οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα, αλλά και χτένα, κοκκαλάκια και κορδέλες για να μαζεύεις τα μαλλιά σου. Καλό είναι να έχεις μαζί σου και μια κρέμα για τις θηλές, μήπως σου χρειαστεί.

Ακόμη, πάρε μαζί σου και πετσέτες για το πρόσωπο, αλλά και για το σώμα

Πρέπει να έχεις προνοήσει και ποια ρούχα θα φορέσεις κατά την έξοδό σου από το μαιευτήριο. Πάρε μαζί κάτι άνετο, όπως κάποιο φόρεμα

φόρεμα εγκυμοσύνης

Εννοείται ότι δεν πρέπει να ξεχάσεις το κινητό και τον φορτιστή σου και μπορείς να έχεις κάποιο tablet, ή βιβλίο, ή περιοδικό σε περίπτωση που θέλεις.

Για το μωρό

Το νεογέννητο θα έχει όλα όσα χρειάζεται για την φροντίδα του στο μαιευτήριο. Ωστόσο, για να είναι έτοιμο για την πρώτη του έξοδο, μην ξεχάσεις κάποια σημαντικά πράγματα.

Αρχικά, θα πρέπει να έχεις πάνες και μωρομάντιλα. Τα ρούχα του μωρού εξαρτώνται ξεκάθαρα από τον καιρό. Δηλαδή το καλοκαίρι και στις αρχές φθινοπώρου, θα χρειαστείς σίγουρα φορμάκια και φανελάκια. 

φορμάκια για νεογέννητα

Τον χειμώνα, οι ανάγκες είναι άλλες, οπότε εκτός από αυτά, προστίθενται στη λίστα και τα καλτσάκια, ζακέτα, σκουφάκι και ο,τι είναι απαραίτητο ανάλογα με το πόσο κρύο έχει έξω.

Εννοείται ότι πρέπει να έχεις μαζί το πορτ-μπεμπέ, ή την καλαθούνα, κάποιο μέσο ώστε να πάρεις το μωρό στο σπίτι. Ανάλογα και πάλι με τις καιρικές συνθήκες, θα χρειαστείς ενδεχομένως κάποιο σεντόνι, ή κουβερτούλα. Μην ξεχάσεις, πριν τα βάλεις όλα αυτά στην τσάντα σου, να τα πλύνεις με ειδικό σαπούνι κατάλληλο για νεογέννητα.

Πέρα από τα απαραίτητα, μπορείς να πάρεις και τα extra fun, όπως η θήκη για βιβλιάριο υγείαςπου θα ταιριάξει με την τσάντα. Ακόμη, η φωτογραφική μηχανή, μια ψηφιακή ή polaroid, θα σου χαρίσει τις ωραίες πρώτες οικογενειακές φωτογραφίες.

 

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα