Article image

Διακόσμησε τον κήπο σου με σαλόνι εξωτερικού χώρου

writer_name
Ελένη Ισπόγλου
06/03/2024

Τώρα που ο καιρός αρχίζει να ανοίγει σιγά σιγά, σκέψου πώς μπορείς να διακοσμήσεις τον κήπο σου με ένα σαλόνι εξωτερικού χώρου. Σε αυτό το άρθρο, θα σου δώσουμε ιδέες που μπορούν να μεταμορφώσουν τον χώρο σου σε έναν παράδεισο χαλάρωσης, αλλά και κοινωνικής συναναστροφής.

ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ ΚΗΠΟΥ & ΚΑΝΑΠΕΣ ΚΗΠΟΥ

 Ας ξεκινήσουμε από τον πρωταγωνιστή ενός σαλονιού εξωτερικού χώρου που φυσικά είναι το καθιστικό κήπου, το ιδανικό μέρος για ξεκούραση και άνετες συζητήσεις με φίλους. Είτε επιλέγεις να καθίσεις για τη μεσημεριανή siesta του σαββατοκύριακου, είτε για βραδινές απολαυστικές στιγμές, το σωστό καθιστικό κήπου και ο κατάλληλος καναπές κήπου κάνουν τη διαφορά.

 Σαλόνι κήπου με καναπέ και χαμηλό τραπεζάκι, Barry

Πριν ξεκινήσεις την έρευνα για τις αγορές σου, σκέψου πώς θα ήθελες να χρησιμοποιηθούν. Συνήθως, ένα καθιστικό κήπου, ως σετ με άνετες καρέκλες και έναν καναπέ κήπου είναι η ιδανική επιλογή.

Η ανθεκτικότητα είναι επίσης βασική. Επειδή τα καθιστικά κήπου και οι καναπέδες κήπου θα βρίσκονται έξω, επίλεξε υλικά που αντέχουν στις καιρικές συνθήκες, όπως το μασίφ ξύλο ακακίας. Και φυσικά, μην ξεχνάς το προσωπικό σου στιλ που θα κάνει τον χώρο ακόμη πιο ξεχωριστό.

 

ΑΙΩΡΕΣ

Όταν πρόκειται για χαλάρωση στον κήπο, μία αιώρα γίνεται το μαγικό χαλί που σε ταξιδεύει σε μια άλλη διάσταση. Η αίσθηση μίας άνετης αιώρας είναι απλά ασυναγώνιστη.

 Αιώρα με κρόσσια από σύμμικτο ύφασμα, Posy

Η χρήση της αιώρας δεν περιορίζεται μόνο στο να κουνιέσαι. Είναι ο ιδανικός χώρος για απολαύσεις το αγαπημένο σου βιβλίο, να κλείσεις για λίγο τα μάτια σου, ακόμα και για να απολαύσεις ένα δροσιστικό ρόφημα. Φυσικά μην ξεχνάς τη ρομαντική ατμόσφαιρα που προσφέρει - τι καλύτερο από μια βραδιά στην αιώρα σου κάτω από τα αστέρια;

 

Σκέψου τον χώρο σου. Μπορείς να επιλέξεις μια αιώρα που θα δέσεις γύρω από κορμούς δέντρων ή μια αιώρα με σκελετό που θα προσθέσει μια αίσθηση ομορφιάς. Και ποτέ μην ξεχνάς τα μαλακά μαξιλάρια για ακόμα περισσότερη άνεση!

 

ΑΠΛΙΚΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

Ένα άλλο βασικό στοιχείο για το σαλόνι του κήπου σου είναι οι απλίκες εξωτερικού χώρου, αφού η ατμόσφαιρα του εξωτερικού χώρου θες να είναι μαγική το βράδυ, σωστά;

Διπλή μεταλλική απλίκα εξωτερικού χώρου, Bisbille

Οι απλίκες εξωτερικού χώρου είναι τα απαραίτητα διακοσμητικά αξεσουάρ που όχι μόνο φωτίζουν τον κήπο σου, αλλά και ολόκληρη τη διάθεσή σου. Και φυσικά στη συλλογή μας θα βρεις τις πιο μοντέρνες επιλογές, με ιδιαίτερο design.

 

ΓΛΑΣΤΡΕΣ

Όσον αφορά τις γλάστρες να θυμάσαι πως είναι τα απαραίτητα διακοσμητικά κήπου, όπως αντίστοιχα είναι και τα αξεσουάρ που ολοκληρώνουν το outfit σου. Δίνουν ιδιαίτερο στιλ στον χώρο σου και τον κάνουν να μοιάζει σαν πραγματικό σαλόνι κήπου.

Κασπό από τερακότα με εφυάλωση Δ47 εκ., Orane

Ένα όμορφο mix από χρώματα, σχέδια και διαφορετικά μεγέθη μπορεί να κάνει τον κήπο σου να ξεχωρίζει. Ακόμη και μία απλή, αλλά εντυπωσιακή γλάστρα μπορεί να δώσει ύφος ανανέωσης στον χώρο σου! Και, φυσικά, δεν υπάρχει σωστός τρόπος ή λάθος τρόπος για να τις τοποθετήσεις.

Tip: Αν θες να φτιάξεις μία γωνιά με ξεχωριστή αίσθηση, τότε τοποθέτησε μερικές γλάστρες σε διαφορετικά ύψη.

 

ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΚΗΠΟΥ

Τα διακοσμητικά κήπου αποτελούν το ουσιαστικό κομμάτι για ολοκληρωμένo look ενός σαλονιού εξωτερικού χώρου. Εκτός από τη συμβολή τους στη γενική ατμόσφαιρα, λειτουργούν ως κλειδί για τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος που αντανακλά τον εσωτερικό σου κόσμο.

 Στρώμα δαπέδου εξωτερικού χώρου, Hendaye

Τα μαξιλάρια αλλά τα κασπό που θα διαλέξεις προσδίδουν στην γενικότερη αισθητική του σπιτιού σου, αφού είναι μια προέκταση του εσωτερικού σου χώρου. Σε αυτό το πλαίσιο, η επιλογή των διακοσμητικών κήπου αποκτά ιδιαίτερη σημασία, μετατρέποντας τον εξωτερικό σου χώρο σε έναν εναρμονισμένο, λειτουργικό, αλλά και αισθητικά ευχάριστο μέρος χαλάρωσης.

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα