Article image

Πώς θα επιλέξεις την κατάλληλη βιβλιοθήκη για το χώρο σου

writer_name
31/01/2024

Βρες τη βιβλιοθήκη και όλα τα έπιπλα και τα διακοσμητικά που αναζητάς για κάθε δωμάτιο του σπιτιού σου, μόνο στη La Redoute.

Το σπίτι είναι ο χώρος που επιστρέφουμε για να ηρεμήσουμε, να ξεκουραστούμε, να φάμε, να διασκεδάσουμε. Ταυτόχρονα, για κάποιους αποτελεί και τόπο εργασίας, διαβάσματος, παιχνιδιού και πολλών δραστηριοτήτων. Η αισθητική και η διακόσμηση, μετατρέπουν και κάνουν τον χώρο μοναδικό, να είναι αυτό που αποκαλεί η κάθε μια από εμάς, «καταφύγιο». Γι' αυτό έχουν τόσο μεγάλη σημασία, για τα συναισθήματα που μας δημιουργούν.

μεταλλική βιβλιοθήκη

Η αγορά των επίπλων, είναι αρκετά δημιουργική και ευχάριστη διαδικασία. Θέλει αναζήτηση, έμπνευση και βοήθεια, σε πολλές περιπτώσεις. Επειδή δεν τα αγοράζεις καθημερινά, η έρευνα είναι απαραίτητη. Στη La Redoute, θα βρεις όλα αυτά που ψάχνεις ανάλογα με τις προτιμήσεις σου. Ανάμεσα στα σημαντικότερα έπιπλα, είναι σίγουρα η βιβλιοθήκη. Αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αλλά και απαραίτητα για το σαλόνι, το γραφείο και όχι μόνο. Τα εκατοντάδες βιβλία σου, όλα όσα μαζεύεις από τα ταξίδια σου, τα βάζα, ή άλλα διακοσμητικά, βρίσκουν τη θέση τους στα ράφια της.

Βρες την ιδανική βιβλιοθήκη για το σπίτι σου:

Εξέτασε το μέγεθος που πρέπει να έχει

Όπως κάθε μεγάλο αντικείμενο που πρόκειται να τοποθετηθεί στον χώρο, είναι σημαντικό να αποφασίσεις το μέγεθός του. Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά έπιπλα αποθήκευσης. Αρχικά, θα πρέπει να συγκεντρώσεις εικόνες και ιδέες που σε εμπνέουν. Μέτρα πόσα βιβλία έχεις και υπολόγισε πόσο χώρο θα χρειαστείς. Θα τοποθετήσεις και διακοσμητικά; Χρειάζεσαι, επιπλέον και αποθηκευτικό χώρο; Μια βιβλιοθήλη με ντουλάπααποτελεί πολύ πρακτική λύση, καθώς κρύβεις μέσα ότι δεν θέλεις να φαίνεται. 

βιβλιοθήκη

Δες που θα τοποθετηθεί

Καλό είναι να είσαι σίγουρη από πριν σε ποιο δωμάτιο και σε ποιο σημείο θα την τοποθετήσεις. Στο σαλόνι, κλέβει σίγουρα τα βλέμματα, ειδικά αν είναι μεγάλη. Μια βιβλιοθήκη ραφιέρααφήνει πολύ «χώρο» στο μάτι και μπορεί να ταιριάξει και πίσω από την τραπεζαρία. Αν δεν έχεις πολύ χώρο, μπορείς να επιλέξεις μια πιο χαμηλή και μικρή βιβλιοθήκη.

βιβλιοθήκη από μασίφ ξύλο

Επίσης, υπάρχει και η επιτοίχια βιβλιοθήκη, που μπορεί να στερεωθεί ανάλογα με το μέγεθός της σε πολλά σημεία του σπιτιού.  Μπορεί να χρειάζεσαι έναν χώρο εργασίας, που να χωράει ταυτόχρονα και τα βιβλία σου. Αν δεν έχεις τη δυνατότητα να φτιάξεις γραφείο μέσα στο σπίτι, τότε υπάρχει τρόπος να τα καταφέρεις με ένα μόνο έπιπλο. Βρες λίγο χώρο για να τοποθετήσεις ένα γραφείο με βιβλιοθήκη. Κι όμως, στην πραγματικότητα είναι δύο σε ένα και θα σε βολέψει πολύ. Μπορείς να τοποθετήσεις, ενδεχομένως και κάποια συμπληρωματική συρταριέρα.

Εναρμονισέ την με την διακόσμηση

Αφού έχεις μετρήσει τα βιβλία, αλλά και τα βιβλία που πρόκειται να αγοράσεις, τα διακοσμητικά και όλα όσα θα βάλεις, τώρα θα βρεις το έπιπλο που ταιριάζει στο σπίτι σου. Μια vintage βιβλιοθήκη, μπορεί να μπει ακόμα και σε ένα μοντέρνο σπίτι, μιας και αποτελεί τάση. Σε ένα minimal χώρο, μπορεί πάντα να ταιριάξει μια λευκή βιβλιοθήκη, ενώ σε ένα boho σαλόνι, μια από μπαμπού.

παιδική βιβλιοθήκη

Μια παιδική βιβλιοθήκη, είναι εμφανώς διαφορετική και fun, καθώς μπορεί να είναι χρωματιστή. Ανάλογα με τα χρώματα και τα σχέδια του δωματίου, θα την ταιριάξεις και με τα υπόλοιπα έπιπλα. Εκεί θα βρεις χώρο να τακτοποιήσεις τα παιδικά βιβλία, αλλά και τα παιχνίδια μέσα σε κουτιά ή και μόνα τους.  

 

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα