Article image

Υποδέξου την άνοιξη ανανεώνοντας τη διακόσμηση του σαλονιού σου

writer_name
Ελένη Ισπόγλου
23/02/2024

Τώρα που η άνοιξη θα χτυπήσει την πόρτα σου, είναι η ιδανική στιγμή να φρεσκάρεις το σπίτι σου και να υποδεχτείς τη θετική ενέργεια που φέρνει μαζί της. Και από πού καλύτερα να ξεκινήσεις; Μα φυσικά από το σαλόνι σου, τον πυρήνα του σπιτιού. Στο σημερινό άρθρο, θα σου παρουσιάσουμε ιδέες από τη συλλογή της La Redoute για να ανανεώσεις τη διακόσμηση του σαλονιού σου και να δημιουργήσεις έναν χώρο που να αντικατοπτρίζει τον χαρακτήρα και το στιλ σου.

Διακοσμηση σαλονιου

 

ΦΩΤΙΣΜΟΣ

Ένας από τους πιο εντυπωσιακούς τρόπους να μεταμορφώσεις το σαλόνι σου είναι μέσω του φωτισμού. Τα φωτιστικά οροφής αποτελούν την πιο κλασική επιλογή, αφού προσδίδουν φως σε όλον τον χώρο. Επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει ανάμεσα στη μεγάλη ποικιλία της συλλογής μας με μοντέρνα φωτιστικά σαλονιού.

 Απλίκα

Όσον αφορά την προσθήκη φωτεινών πινελιών σε συγκεκριμένα σημεία, τα πορτατίφ και τα επιτραπέζια φωτιστικά αποτελούν ιδανική επιλογή. Τοποθέτησε επιδαπέδια φωτιστικά σε γωνίες του σαλονιού για να δημιουργήσεις μία cozy ατμόσφαιρα. Ανάλογα με την υπόλοιπη διακόσμηση του σαλονιού, επίλεξε μικρά ή μεγάλα φωτιστικά για να αναδείξεις την ατμόσφαιρα που επιθυμείς. Πειραματίσου με το φως που απλώνεται στον χώρο, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που προσκαλεί τη θετική ενέργεια και την άνεση.

 

ΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΙΧΟΥ

Τα κατάλληλα ρολόγια τοίχου ενσωματώνονται ιδανικά στην υπόλοιπη διακόσμηση του σαλονιού. Σε μια εποχή που ο χρόνος κυλάει με γοργό ρυθμό, ένα ρολόι τοίχου πέρα από λειτουργικό στοιχείο γίνεται και ξεχωριστό διακοσμητικό που εμπλουτίζει την αισθητική του σαλονιού σου.

 Στρογγυλό ρολόι από ψάθα

Ανακάλυψε ρολόγια με μοντέρνο και συγχρόνως κομψό design που αντανακλούν το στιλ της εποχής. Επίλεξε μεγέθη που ταιριάζουν στον τοίχο, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό εφέ. Οι επιλογές ποικίλουν από μεταλλικά, ψάθινα και vintage

Τοποθέτησε ένα ρολόι τοίχου σε κεντρικό σημείο για να υπάρχει οπτική επαφή, ενώ ένα μεγάλο ρολόι μπορεί να αποτελέσει εντυπωσιακό διακοσμητικό τοίχου.

 

ΕΠΙΠΛΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

Ένα έπιπλο τηλεόρασης ενώνει τον χώρο του σαλονιού και προσδίδει λειτουργικότητα. Επίλεξε αυτό που συνδυάζει σοφιστικέ στιλ αλλά και πρακτικότητα, δημιουργώντας έναν χώρο που αντανακλά το ύφος σου.

 Έπιπλο τηλεόρασης

Τα μοντέρνα έπιπλα τηλεόρασης συνδυάζουν λιτές γραμμές και ποικιλία υλικών, όπως το ξύλο, το γυαλί, και το μέταλλο. Στη συλλογή μας όλα έχουν και αποθηκευτικό χώρο για να κρύψεις καλώδια και αξεσουάρ. Έτσι θα έχεις ένα πιο minimal αποτέλεσμα, με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Θα βρεις επίσης και άλλα σχέδια με ενσωματωμένα ράφια για να τοποθετήσεις διακοσμητικά αντικείμενα ή βιβλία, δίνοντας έναν πιο προσωπικό χαρακτήρα.

 

ΡΙΧΤΑΡΙΑ ΚΑΝΑΠΕ & ΚΑΛΥΜΜΑΤΑ ΚΑΝΑΠΕ

Σκέψου τα ριχτάρια καναπέ σαν το fashion statement του σαλονιού σου! Εκτός του ότι προσθέτουν ζεστασιά και άνεση, είναι το μυστικό όπλο για ένα instant makeover. Και το καλύτερο; Αν αλλάξεις γνώμη για το χρώμα ή το στιλ, απλά αλλάζεις ριχτάρι. Σε σώζουν από ένα ατύχημα με λεκέ και πάνω απ' όλα, γίνεται το απαραίτητο ρούχο του καναπέ σου για να ξαπλώσεις άνετα πάνω του και να απολαύσεις τις αγαπημένες σου ταινίες. Για τους ίδιους ακριβώς λόγους μπορείς να επιλέξεις και ένα από τα καλύμματα καναπέ που διαθέτουμε στη συλλογή μας.

Ριχτάρι καναπέ

 

ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ

Οι ταπετσαρίες αποτελούν ένα εύκολο και εντυπωσιακό διακοσμητικό στοιχείο να μεταμορφώσεις το σαλόνι σου. Από αφηρημένα μοτίβα μέχρι φυσικά τοπία, στη συλλογή μας θα βρεις πολλές επιλογές για να καλύψεις την ανάγκη σου. Επίλεξε την ταπετσαρία που αντικατοπτρίζει το ύφος και τα χρώματα του σαλονιού σου προσφέροντας έτσι μια μοντέρνα αισθητική.

Ταπετσαρία με πανοραμικό μοτίβο

 

ΚΟΡΝΙΖΕΣ

Στη συλλογή μας θα βρεις επιτραπέζιες κορνίζες φωτογραφιών – κάδρα - καθώς και μία ποικιλία από κορνίζες τοίχου ιδιαίτερου design.

 Κορνίζα από ξύλο πεύκου

Οι κορνίζες τοίχου αποτελούν τον καμβά που φιλοξενεί τις πιο πολύτιμες στιγμές της ζωής σου. Από τα χαμόγελα των αγαπημένων σου προσώπων μέχρι τα ταξιδιωτικά τοπία, κάθε φωτογραφία λέει μια ιστορία. Γίνονται η πιο όμορφη λεπτομέρεια στη διακόσμηση για να ανασκοπήσεις, να μοιραστείς και να επαναφέρεις ζωντάνια στους τοίχους του σαλονιού.

 

ΠΙΝΑΚΕΣ

Οι διακοσμητικοί πίνακες αποτελούν το ιδανικό μέσο που φέρνει εύκολα την τέχνη στο σαλόνι σου. Από αφηρημένα μοτίβα μέχρι φωτορεαλιστικές συνθέσεις, οι ποικίλες επιλογές της συλλογής μας προσδίδουν στιλ και βάθος στους τοίχους σου. Οι διακοσμητικοί πίνακες σου δίνουν τη δυνατότητα να αναδείξεις το γούστο και την αισθητική σου. Άφησε λοιπόν την τέχνη να ομορφύνει τον χώρο σου και να προσθέσει μια πινελιά κομψότητας και στοχασμού στους καλεσμένους σου.

 Σετ 2 καμβάδες ζωγραφισμένοι στο χέρι

 

ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ ΤΟΙΧΟΥ

Οι καθρέφτες τοίχου είναι κάτι παραπάνω από απλά διακοσμητικά αντικείμενα. Αναδεικνύουν το σαλόνι, δίνοντάς του φωτεινότητα και βάθος. Με τη δύναμη τού να δημιουργεί αίσθηση επιπλέον χώρου, κάνει το σαλόνι σου να φαίνεται πιο ευρύχωρο. Στη συλλογή μας θα βρεις ποικιλία από καθρέφτες που θα σε γοητεύσουν με το λιτό design τους, τα υλικά και το σχήμα τους. Ξεχωριστοί παραμένουν πάντα και οι στρογγυλοί καθρέφτες. Σίγουρα θα βρεις τον καταλληλότερο για το δικό σου σαλόνι.

Καθρέφτης με στρογγυλεμένες γωνίες

 

ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΤΟΙΧΟΥ

Τα πρωτότυπα διακοσμητικά τοίχου δεν είναι απλά ευπρόσδεκτα, αλλά απαραίτητα. Η πρωτοτυπία φέρνει έναν ξεχωριστό αέρα ανανέωσης δίνοντας στον χώρο τη δική του ταυτότητα. Συνάμα τα κατάλληλα διακοσμητικά τοίχου προσθέτουν χρώμα, υφή και διάσταση, δημιουργώντας μια ζωντανή και διαφορετική ατμόσφαιρα. Είναι οι πρωταγωνιστές που αναβαθμίζουν τον τοίχο και κλέβουν την προσοχή των καλεσμένων σου. Τοποθετώντας τα στα σωστά σημεία, μπορείς να εκφράσεις και να δημιουργήσεις ένα περιβάλλον που αντικατοπτρίζει την μοναδικότητα μιας ιδιαίτερης τέχνης.

Διακοσμητικές λιβελλούλες

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα