Article image

Οι καλύτερες έτοιμες κουρτίνες για κάθε χώρο του σπιτιού σου

writer_name
Ελένη Ισπόγλου
05/02/2024

Ανανέωσε το σπίτι σου με μια μεγάλη ποικιλία από έτοιμες κουρτίνες που θα δώσουν νέα αισθητική στον χώρο σου. Βρες τις ιδανικές για εσένα στη La Redoute και αναβάθμισε τη διακόσμηση του σπιτιού σου με έναν προσιτό και εύκολο τρόπο.

Όταν διακοσμείς το σπίτι σου, οι κουρτίνες δεν είναι απλώς ένα κομμάτι ύφασμα. Είναι η μυστική πινελιά που μεταμορφώνει τον χαρακτήρα και τη διακόσμηση κάθε δωματίου. Η πρώτη εντύπωση που κάποιος αποκτά μπαίνοντας στο σπίτι σου, εξαρτάται από την επιλογή των σωστών χρωμάτων και υφασμάτων της κουρτίνας. Στο άρθρο αυτό, έχουμε έναν οδηγό για να σε βοηθήσουμε να επιλέξεις τις καλύτερες κουρτίνες για τους χώρους σου.

 

Κουρτίνες σαλονιού – Κουρτίνες υπνοδωματίου

Όταν έρχεται η στιγμή να διαλέξεις κουρτίνες για το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο, υπάρχουν ορισμένοι βασικοί παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη για να δημιουργήσεις έναν χώρο που συνδυάζει λειτουργικότητα και στιλ.

lini_kourtina

Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για μια επιτυχημένη επιλογή ώστε να δημιουργήσεις ένα σαλόνι και ένα υπνοδωμάτιο που να αντικατοπτρίζουν το στιλ και την προσωπικότητά σου.

Λειτουργικότητα και Αισθητική: Βρες πρώτα τις ανάγκες σου. Είναι η προτεραιότητά σου ο φωτισμός, η διατήρηση της ιδιωτικότητας ή η διακόσμηση;

Χρώμα και Ύφασμα: Επίλεξε χρώματα και υφάσματα που συμπληρώνουν την υπόλοιπη διακόσμηση του δωματίου. Μπορείς να επιλέξεις κουρτίνες που να αντιστοιχούν με τα έπιπλα ή να διαλέξεις συγκεκριμένα χρώματα για να δώσεις αντίθεση.

Μέγεθος και Ύψος: Καθόρισε πού θα τοποθετηθούν οι κουρτίνες. Ένας κλασικός τρόπος είναι να τις κρεμάσεις αρκετά πάνω από το παράθυρο για να δημιουργήσεις την εντύπωση πως ο χώρος είναι αρκετά ψηλός.

Σχέδια: Επίλεξε ένα στιλ που ταιριάζει με την υπόλοιπη διακόσμηση. Αν έχεις κλασικό στιλ, ίσως προτιμήσεις τα πιο κλασικά σχέδια, ενώ ένα σαλόνι ή υπνοδωμάτιο σύγχρονου design μπορεί να αναδειχθεί από πιο μοντέρνες κουρτίνες.

kourtina_vamvaki_lino

Στη συλλογή μας με κουρτίνες θα βρεις επίσης Κουρτίνες Βουάλ, Ριντό, με τις οποίες μπορείς να δημιουργήσεις συνδυαστικά διπλές κουρτίνες. Θα βρεις επίσης όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ και κουρτινόβεργες για να τις προσαρμόσεις εύκολα στον χώρο σου.

Φωτεινότητα του Δωματίου: Επίλεξε ύφασμα που επιτρέπει τη διέλευση του φωτός, εκτός αν θέλεις έναν πιο σκοτεινό και ιδιωτικό χώρο. Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να χρησιμοποιήσεις μία κουρτίνα συσκότισης.

Προϋπολογισμός: Καθόρισε έναν προϋπολογισμό πριν ξεκινήσεις την αγορά. Στη συλλογή μας υπάρχουν πολλές οικονομικές επιλογές που μπορούν να σου προσφέρουν εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Κουρτίνες μπάνιου

Οι κουρτίνες μπάνιου αποτελούν μια πρακτική και απαραίτητη επιλογή για τον έλεγχο του νερού κατά τη διάρκεια του ντους. Μπορεί να γίνουν όμως κι ένα βασικό στοιχείο διακόσμησης του μπάνιου. Η αλλαγή της κουρτίνας είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να ανανεώσεις το μπάνιο σου γρήγορα και οικονομικά.

kourtina_mpaniou

Με μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, υφασμάτων και σχεδίων, στη συλλογή μας θα  βρεις αυτή που ταιριάζει στις προτιμήσεις σου. Ανακάλυψε κουρτίνες μπάνιου με φωτεινά ή σκούρα χρώματα, με απαλές αποχρώσεις για ηρεμία, αλλά και πολλές εμπριμέ, ανθεκτικές στους λεκέδες, από μαλακά και 100% αδιάβροχα υφάσματα. Η τελική επιλογή είναι δική σου.

Κουρτίνα κουζίνας

Για το παράθυρο της κουζίνας σού προτείνουμε το Στόρι από λινό και βαμβάκι της La Redoute Interieurs

stori_lino_vamvaki

Το στόρι αυτό με σύνθεση από λινό και βαμβάκι, είναι υπέροχο, με τέλεια εφαρμογή. Έχει αέρινη και διάφανη ύφανση που αφήνει να περνά διακριτικά το φως, ενώ συνδυάζει την απαλότητα του βαμβακιού με την αυθεντική όψη του λινού. Λόγω της γκοφρέ όψης του, δεν χρειάζεται σιδέρωμα.

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα