Article image

Πώς μπορώ να δημιουργήσω έναν χώρο διαλογισμού στο σπίτι μου;

writer_name
La Redoute
30/04/2024

Ο διαλογισμός είναι μια δραστηριότητα που σου επιτρέπει να ξαναβρείς την εσωτερική σου γαλήνη. Για να διασφαλίσεις ότι ο χρόνος με τον εαυτό σου θα είναι όσο το δυνατόν πιο ευεργετικός, δημιούργησε μια μικρή γωνιά ειδικά σχεδιασμένη για τον διαλογισμό σου. Με μερικές απλές συμβουλές διακόσμησης, μπορείς να φτιάξεις αυτόν τον χαλαρωτικό χώρο σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού σου. Ανακάλυψε τα χρήσιμα προϊόντα σε αυτό το άρθρο μας!

ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ

Το μέρος στο οποίο διαλογίζεσαι παίζει ουσιαστικό ρόλο στο αποτέλεσμα και είναι βασικό να είναι ήσυχο και τακτοποιημένο. Ξεκίνα εξερευνώντας τους χώρους του σπιτιού σου που λούζονται από το φυσικό φως του ήλιου. Οι ακτίνες του ήλιου βελτιώνουν τη διάθεση και προάγουν μια ζεστή ατμόσφαιρα. Μόλις βρεις το τέλειο σημείο, τοποθέτησε το μαξιλάρι διαλογισμού σου κοντά σε ένα παράθυρο για να αξιοποιήσεις στο έπακρο τη φυσική πηγή φωτός.

Αν το σπίτι σου διαθέτει ήδη ένα πολύ ήσυχο δωμάτιο, χρησιμοποίησε αυτό ως χώρο διαλογισμού! Απλώς βεβαιώσου ότι ο χώρος είναι καθαρός και διακόσμησέ τον με αντικείμενα που σε εμπνέουν, όπως αρωματικά κεριά, φυτά εσωτερικού χώρου ή διακοσμητικά μαξιλάρια. Αυτά τα διακοσμητικά στοιχεία δημιουργούν μια απαλή, γαλήνια ατμόσφαιρα.

Αν ο καιρός το επιτρέπει, ο κήπος ή η βεράντα γίνονται επίσης χώροι για διαλογισμό. Κάθισε σε ένα στρώμα γιόγκα ή ένα μαξιλάρι διαλογισμού δίπλα σε φυτά και απόλαυσε την ηρεμία του εξωτερικού σου χώρου.

 

ΒΑΣΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ ΚΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ

Για να δημιουργήσεις έναν αρμονικό χώρο διαλογισμού επίλεξε ένα ποιοτικό χαλί γιόγκα ή ένα άνετο χαλί με μαλακό πέλος. Ένα απαλό μαξιλάρι μπορεί επίσης να βελτιώσει τη στάση σου κατά τη διάρκεια του διαλογισμού.

Εξέτασε επίσης το ενδεχόμενο να συμπεριλάβεις αξεσουάρ, όπως τα θιβετιανά μπολ, των οποίων οι καταπραϋντικοί ήχοι ενισχύουν τη συγκέντρωση και συμβάλλουν στη δημιουργία μιας χαλαρωτικής ατμόσφαιρας. Για να προσθέσεις μία φυσική νότα στον χώρο σου, επίλεξε μεγάλα πράσινα φυτά που δίνουν ζωντάνια στον αέρα, αλλά πάνω απ' όλα προσθέτουν μια ευχάριστη, ισορροπημένη ατμόσφαιρα.

Μια άλλη ωραία ιδέα είναι να κρεμάσεις ελαφριές, αέρινες κουρτίνες σε μία γωνία του δωματίου, στο παράθυρο ή σε άλλο σημείο που επιθυμείς. Τέλος, πρόσθεσε διακοσμητικά αντικείμενα, όπως φιγούρες και αγαλματίδια, πίνακες και αφίσες ή αλλά διακοσμητικά τοίχου.

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΠΡΑΫΝΤΙΚΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ: ΧΡΗΣΗ ΧΡΩΜΑΤΩΝ, ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΩΝ

Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού όλες οι αισθήσεις αφυπνίζονται. Τα χρώματα, τα φώτα και τα αρώματα συμβάλλουν στην προσπάθειά σου για την ιδανική ατμόσφαιρα ευεξίας. Τα κεριά είναι μια εξαιρετική λύση που μπορείς να τοποθετήσεις σε όμορφα κηροπήγια ή φανάρια! Επίλεξε κεριά διακριτικά αρωματισμένα με φασκόμηλο ή εσπεριδοειδή. Αν όμως προτιμάς τα ανατολίτικα, διάλεξε ένα από τα χαλαρωτικά αρώματα της λεβάντας, του σανταλόξυλου ή του γιασεμιού.

Όσον αφορά τον φωτισμό, η χρήση φωτιστικών με dimmer σου επιτρέπει να ρυθμίσεις εύκολα την ένταση του φωτός στο χώρον διαλογισμού σου. Για να κάνεις την εμπειρία ξεχωριστή, μπορείς να φτιάξεις μια λίστα χαλαρωτικής μουσικής που να ακούς μέσω ηχείων Bluetooth ή ασύρματων ακουστικών. Διάλεξε ορχηστρικά κομμάτια ή καταπραϋντικούς φυσικούς ήχους που θα σε συνοδεύουν στο background του διαλογισμού σου.

Σχετικά με τους χρωματικούς συνδυασμούς στη διακόσμηση, επίλεξε ανοιχτές, φυσικές αποχρώσεις, όπως το λευκό, το μπεζ, το κρεμ ή τις παστέλ αποχρώσεις. Αυτά τα χρώματα βοηθούν στην ηρεμία του νου κατά τη διάρκεια του διαλογισμού.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΓΑΛΗΝΗΣ

Τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα καταφύγιο γαλήνης για να διαλογιστείς. Σε αυτή την πανάρχαια πρακτική που βασίζεται στην ενσυνειδητότητα, υπάρχουν ορισμένα κόλπα στη διαμόρφωση της διακόσμησης που συμβάλουν στην προσπάθειά σου για ευεξία. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνεις αυτό είναι να χρησιμοποιήσεις φυσικά υλικά όπως ξύλο, βαμβάκι, μπαμπού, κεραμικά ή πορσελάνη. Χρησιμοποίησε επίσης μαξιλάρια διαλογισμού από λινό ή βιολογικό βαμβάκι. Η μινιμαλιστική, λιτή διακόσμηση είναι επίσης απαραίτητη για να εξαλείψεις κάθε στοιχείο που μπορεί να αποσπάσει την προσοχή σου.

Πολύ ωραία ιδέα είναι επίσης σε ελαφριά ξύλινα ράφια να τοποθετήσεις διακοσμητικά αντικείμενα όπως ημιπολύτιμες πέτρες, αρωματικά κεριά ή μικρά κεραμικά μπολ.

Τέλος, για να ενισχύσεις τη φυσική ατμόσφαιρα πρόσθεσε φυτά εσωτερικού χώρου με πλατιά φύλλα που αναγεννούν τη θετική ενέργεια και αποτελούν πραγματική πηγή γαλήνης. Τοποθέτησέ τα σε μεγάλες γλάστρες από τερακότα ή σε ένα μεγάλο βάζο με απλό, λιτό σχέδιο.

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα