Article image

Επίλεξε τα Ιδανικά Χαλιά για κάθε Δωμάτιο του Σπιτιού σου!

writer_name
18/10/2023

Μάθε ποια είναι τα ιδανικά χαλιά για να διακοσμήσεις κάθε δωμάτιο του σπιτιού σου με βάση την εποχή καθώς και τη διακόσμηση που έχεις στο χώρο σου!

Όσο χειμωνιάζει και πέφτει η θερμοκρασία, αρχίζουμε να σκεφτόμαστε όλο και περισσότερο πώς θα κάνουμε το σπίτι μας πιο cozy και ζεστό. Ένας πολύ εύκολος και πρακτικός τρόπος, είναι η τοποθέτηση των χαλιών. Εκτός από ζεστασιά, είναι και στοιχείο διακόσμησης. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις αποτελούν και το κεντρικό διακοσμητικό κομμάτι ενός χώρου. Υπάρχουν αρκετές επιλογές που ίσως και να σε μπερδέψουν στην επιλογή σου. Πριν αγοράσεις, θα πρέπει να λάβεις αρκετές παραμέτρους υπόψιν.

χαλί από μαλλί

Στη La Redoute, θα βρεις μεγάλη ποικιλία σε έπιπλα και διακοσμητικά, ώστε να δώσεις στο σπίτι σου το στυλ που του ταιριάζει και εναρμονίζεται με το δικό σου. Όποια κι αν είναι η αισθητική που προτιμάς, θα βρεις αυτό που ψάχνεις.

Πώς θα επιλέξεις τα ιδανικά χαλιά για κάθε δωμάτιο του σπιτιού σου:

Χώρος

Αρχικά, όπως και σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση, θα πρέπει να γνωρίζεις πόσο χώρο έχεις κενό. Μέτρα το κενό ανάμεσα στα έπιπλα και δες αν χωράει να μπει και από κάτω τους. Σε ένα μικρό κενό, ένα μεγαλύτερο χαλί θα περισσεύει και δεν θα φαίνεται ωραίο. Ενώ σε έναν τεράστιο χώρο, ένα πολύ μικρό, θα φαίνεται “λίγο”.

Για παράδειγμα, τα χαλιά σαλονιού, διαχωρίζουν και ορίζουν τους χώρους σε αρκετές περιπτώσεις. Το χαλί κάτω από την τραπεζαρία την ξεχωρίζει από το καθιστικό. Ενώ ένα χαλί στο κενό του καναπέ κάνει ακριβώς το ίδιο. Μέτρα τον καναπέ σου και αγόρασε κάτι σε παρόμοιο μέγεθος, ώστε να μην φαίνονται άνισα.

μάλλινο χαλί

Τα χαλιά κουζίνας, αντιστοιχούν σε μήκος με το νεροχύτη ή τα ντουλάπια.

Αντίστοιχα, τα χαλιά κρεβατοκάμαρας, ταιριάζουν στο χώρο δίπλα στο κρεβάτι και μπροστά από το κομοδίνο.

Αν θέλεις να καλύψεις όμορφα ένα κενό, επίλεξε χαλιά στρογγυλά. Για να ζεστάνεις και τα χωλ ανάμεσα στα δωμάτια, βρες τα

χαλιά διαδρόμου που χωράνε ακριβώς.

Εποχή

Η εποχή παίζει πάντα σημαντικό ρόλο στη διακόσμηση. Τα βαριά μάλλινα χαλιά είναι κατάλληλα για τους χειμερινούς μήνες. Ενώ από την άλλη, υπάρχουν και καλοκαιρινά χαλιά, ή all time.

Διακόσμηση

Τα χαλιά, όπως αναφέραμε, εκτός από πρακτικό είναι και διακοσμητικό στοιχείο. Έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν το στυλ και να δώσουν χρώμα σε ένα δωμάτιο. Μια δημοφιλής τάση είναι και το layering, που μπορείς να βάλεις ακόμα και 2 χαλιά που είναι το ένα πάνω στο άλλο.

Τα χαλιά εξωτερικού χώρου είναι, για παράδειγμα, μόνο διακοσμητικά.

Τα ψάθινα πατάκια, είναι το καλωσόρισμα σε ένα σπίτι και δίνουν αμέσως μια ευχάριστη νότα στους επισκέπτες.

χαλί από γιούτα

Τα χαλιά που ξοδεύεις, ενδεχομένως, περισσότερο χρόνο για να τα επιλέξεις είναι τα παιδικά χαλιά. Ταιριάζουν και ολοκληρώνουν το ύφος και τη χρωματική παλέτα του δωματίου, ενώ είναι fun για τα παιδιά που κάθονται πάνω τους και παίζουν.

 

 

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα