Article image

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου – Όλα όσα χρειάζεσαι για έναν απολαυστικό ύπνο

writer_name
Ελένη Ισπόγλου
13/03/2024

Η Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου αποτελεί μια ευκαιρία να αναδείξουμε τη σημασία του καλού ύπνου για την ευεξία σου. Ένας χορταστικός και ξεκούραστος ύπνος συνδέεται στενά με την υγιέστερη σωματική και ψυχική σου κατάσταση. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τον σημαντικό ρόλο των σωστών προϊόντων ύπνου, όπως κρεβάτια, παπλώματα και μαξιλάρια που θα βρεις στη συλλογή μας.

ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ ΥΠΝΟΥ

Τα μαξιλάρια ύπνου αποτελούν κρίσιμο στοιχείο για έναν άνετο και αναζωογονητικό ύπνο. Πέρα από την προφανή λειτουργία τους ως στήριγμα για το κεφάλι, συμβάλλουν στη σωστή στήριξη του λαιμού και της σπονδυλικής στήλης, προσφέροντας ευκολία στην αναπνοή και αποτρέποντας τυχόν πόνο στον αυχένα. Η επιλογή του κατάλληλου μαξιλαριού εξαρτάται από τις ατομικές προτιμήσεις, όπως τη σκληρότητα και το υλικό. Ντύσε τα μαξιλάρια σου με τις ποιοτικές μαξιλαροθήκες που θα βρεις στο κατάστημά μας.

Βαμβακερή μαξιλαροθήκη, Paraiso

ΚΡΕΒΑΤΙΑ

Τα κρεβάτια αποτελούν τον κεντρικό πυλώνα της κρεβατοκάμαρας. Η επιλογή ενός σωστού κρεβατιού είναι καθοριστική για την υγεία και την άνεση κατά τη διάρκεια του ύπνου. Στο κατάστημά μας διατίθενται ποιοτικά κρεβάτια σε διάφορα μεγέθη, υλικά και σχέδια. Το αφήνουμε σε σένα να επιλέξεις ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες σου. Τα κρεβάτια μας ποικίλουν από κλασικά και διαχρονικά έως μοντέρνα και καινοτόμα, μονά κρεβάτια, παιδικά κρεβάτια, και φυσικά διπλά κρεβάτια. Αξίζει να ρίξεις μια ματιά στα κεφαλάρια κρεβατιού της συλλογής μας που πέρα από το πρακτικό κομμάτι, δίνουν ιδιαίτερο χαρακτήρα στη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας. Μην ξεχνάς πως μία όμορφη ατμόσφαιρα στο υπνοδωμάτιο βοηθάει στο να έχεις έναν πιο ήρεμο ύπνο.

Κρεβάτι από μασίφ ξύλο πεύκου + τάβλες, Jimi

ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΥΠΝΟΥ

Τα στρώματα ύπνου αποτελούν το κλειδί της ευεξίας σου κατά τη διάρκεια του νύχτας για αυτό η επιλογή του σωστού είναι ζωτικής σημασίας για έναν αναζωογονητικό ύπνο. Υπάρχουν διάφορα είδη στρωμάτων, καθένα εκ των οποίων προσφέρει μοναδικά πλεονεκτήματα.

 Στρώμα με ανεξάρτητα ελατήρια για ευαισθησία στη μέση, Υ 25 εκ.

Τα στρώματα μνήμης, γνωστά και ως memory foam, προσαρμόζονται στη μορφή του σώματος, παρέχοντας ατομική υποστήριξη και εξαλείφοντας τα σημεία πίεσης. Αντίστοιχα, τα στρώματα με ανατομικά ελατήρια προσφέρουν εξαιρετική στήριξη. Σημαντικό κριτήριο για την επιλογή ενός στρώματος είναι η σκληρότητα. Συνιστάται η επιλογή στρώματος που προσφέρει την απαιτούμενη στήριξη για τη σωστή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης.

ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΑΦΡΟΥ

Αν έχεις ποτέ αναρωτηθεί πώς θα ήταν να κοιμάσαι σε ένα σύννεφο, τα στρώματα αφρού έχουν την απάντηση. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των στρωμάτων αφρού είναι η απορρόφηση των κινήσεων του σώματός σου και προσαρμόζεται για να παρέχει την ιδανική στήριξη σε κάθε σημείο. Κανένας δεν θέλει να ξυπνάει από ανεπιθύμητες κινήσεις του συντρόφου του, και τα στρώματα αφρού είναι οι πρωταγωνιστές σε αυτό τον τομέα. Ανακάλυψε λοιπόν την ελευθερία του αταράχου ύπνου χωρίς να ενοχλείσαι ή να ενοχλείς. Επιπλέον, ο αφρός διατηρεί τη θερμοκρασία του σώματος, προσφέροντας μια ευχάριστη αίσθηση δροσιάς. Τα στρώματα αφρού θα τα βρεις σε ποικιλία όσον αφορά τη σκληρότητα, τα πάχη και την τεχνολογία τους.

Σκληρό στρώμα αφρού 16 εκ.

ΠΑΠΛΩΜΑΤΑ

Προτιμάς πάπλωμα φυσικό ή τεχνητό; Όποια κι αν είναι η επιλογή σου θα βρεις το κατάλληλο στη μεγάλη ποικιλία παπλωμάτων που διαθέτουμε. Τα φυσικά παπλώματα συνήθως κατασκευάζονται από φυσικά υλικά όπως πούπουλα. Η φύση τούς προσφέρει εξαιρετική ζεστασιά και απαλότητα, ενώ παράλληλα κάνουν το πάπλωμα να αναπνέει, βοηθώντας στη βέλτιστη ρύθμιση της θερμοκρασίας.

Καλοκαιρικό συνθετικό πάπλωμα

Τα τεχνητά παπλώματα, κατασκευασμένα από υλικά όπως πολυεστέρας ή μικροΐνες, παρέχουν εξίσου εξαιρετική ζεστασιά και ανθεκτικότητα. Είναι ιδανικά για όσους προτιμούν προϊόντα που διατηρούν τη θερμοκρασία κατά τη διάρκεια του ύπνου και παράλληλα είναι υποαλλεργικά. Επίσης προσφέρουν πρακτικότητα και είναι πιο εύκολα στη συντήρηση.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΟΣ

Τα προστατευτικά στρώματος αποτελούν ένα σημαντικό πρόσθετο στοιχείο για τον ύπνο, τα οποία προσφέρουν πλήρη προστασία στο στρώμα από υγρά, σκόνη, αλλεργιογόνα και φθορές. Τα πλεονεκτήματά τους εκτείνονται πέραν της απλής προφύλαξης, διασφαλίζοντας τη μακροζωία και την υγιεινή του στρώματος.

Αδιάβροχο προστατευτικό στρώματος, 250 γρ τ.μ.

Κατασκευάζονται συνήθως από αδιάβροχα υλικά, τα οποία αποτρέπουν τη διείσδυση υγρών. Επιπλέον, το υλικό τους σταματά την ανάπτυξη μικροοργανισμών που μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες. Ένα προστατευτικό κάλυμμα στρώματος είναι η ιδανική λύση για όσους επιθυμούν να διατηρήσουν τα στρώματα ύπνου σε άριστη κατάσταση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

ΒΑΜΒΑΚΕΡΕΣ ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΘΗΚΕΣ

Μία βαμβακερή παπλωματοθήκη αποτελεί την καλύτερη επιλογή μιας και προσφέρει απαλότητα, άνεση και αισθητική, ενώ παράλληλα είναι φιλική προς το περιβάλλον.

Παπλωματοθήκη από περκάλι, 200 κλωστές, Eden Garden

Η ευρεία γκάμα χρωμάτων και σχεδίων που είναι διαθέσιμη στη συλλογή μας επιτρέπει να κάνεις την επιλογή σου ανάλογα με το στυλ και τις προτιμήσεις σου. Ξεχωρίζουν για τη γαλλική φινέτσα τους, την ανθεκτική κατασκευή τους, αλλά και την ευκολία στο πλύσιμο και το σιδέρωμα.

ΣΕΝΤΟΝΙΑ

Τα σεντόνια της La Redoute είναι όλα κατασκευασμένα από υλικά υψηλής ποιότητας όπως βαμβακερό περκάλι, βαμβάκι, λινό κλπ., προσφέρουν απαλότητα και βοηθούν στη διατήρηση μιας ευχάριστης θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Σεντόνι από βαμβακερό περκάλι, Grues

Με την ποικιλία σχεδίων, χρωμάτων και υφασμάτων που θα βρεις στο eshop αλλά και στο φυσικό μας κατάστημα μπορείς να διαλέξεις σεντόνια χρωματιστά και σεντόνια μονόχρωμα που συμβαδίζουν με τη συνολική διακόσμηση της κρεβατοκάμαράς σου. Επενδύοντας στα ποιοτικά σεντόνια μας, μπορείς να απολαύσεις τις αισθήσεις που σου αφήνει ένας ξεκούραστος ύπνος.

ΚΟΜΟΔΙΝΑ

Τα κομοδίνα αποτελούν ουσιώδη κομμάτια επίπλωσης στο υπνοδωμάτιο, προσφέροντας λειτουργικότητα και αισθητική. Λειτουργούν ως βοηθητικές επιφάνειες για τα απαραίτητα αντικείμενά σου που θέλεις να έχεις σε εύκολη πρόσβαση όταν είσαι ξαπλωμένος, αλλά χρησιμεύουν και ως αποθηκευτικός χώρος. Πολλοί προτιμούν κομοδίνα ξύλινα vintage, άλλοι κομοδίνα τα οποία έχουν πιο μοντέρνες γραμμές με μεταλλικά στοιχεία.

Σετ 2 κομοδίνα ή σκαμπό, Ghada

Κομοδίνα με ιδιαίτερο στιλ που υπάρχουν στη συλλογή μας όχι μόνο εξυπηρετούν τις ανάγκες της καθημερινότητάς σου, επιπλέον προσφέρουν χώρο για βιβλία, κοσμήματα, φωτιστικά ή άλλα προσωπικά αντικείμενα. Έτσι συμβάλλουν στη δημιουργία ενός οργανωμένου και ευχάριστου χώρου που σαφώς σε βοηθάει για να έχεις έναν γαλήνιο ύπνο.

ΜΑΞΙΛΑΡΟΘΗΚΕΣ

Οι μαξιλαροθήκες λειτουργούν και ως προστατευτικό φίλτρο, προστατεύοντας τα μαξιλάρια σου από τη σκόνη, την υγρασία υγρά και τις φθορές.

Μαξιλαροθήκη από προπλυμένο βαμβάκι, Granadille

Κατασκευασμένες από υλικά όπως βαμβακερό περκάλι, βαμβάκι, προπλυμμένο λινό κλπ., προσφέρουν απαλή αίσθηση στο κεφάλι, αλλά και στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια του ύπνου. Θα βρεις πολλές διαθέσιμες επιλογές σε βαμβακερές μαξιλαροθήκες και printed μαξιλαροθήκες που καλύπτουν το γούστο και την αισθητική σου. Οι μαξιλαροθήκες είναι επίσης εύκολες στη συντήρηση και με την απλή αλλαγή τους, μπορείς να ανανεώσεις γρήγορα την ατμόσφαιρα του χώρου σου, αλλά και να εξασφαλίσεις έναν υγιή ύπνο.

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα