Article image

Ράφια Τοίχου: Πώς θα αλλάξεις τον χώρο σου πολύ εύκολα

writer_name
19/09/2023

Βρες μεγάλη ποικιλία από ράφια τοίχου για να αλλάξεις το χώρο σου.  Ανανέωσε το σπίτι σου πανεύκολα, με τα ράφια τοίχου που θα βρεις στη La Redoute!

Όταν θέλεις να κάνεις μεγάλες αλλαγές στον χώρο σου και δεν έχεις τη δυνατότητα, τότε υπάρχουν αυτές οι πολύ μικρές λύσεις που θα σου το επιτρέψουν σε κάποιον βαθμό. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να προσθέσεις κάτι που δεν θα κοστίσει μια περιουσία και θα μετατρέψει τελείως το δωμάτιο. Στη La Redoute, θα βρεις όλα αυτά που χρειάζεσαι για να φτιάξεις το σπίτι σου με αισθητική και γούστο. Θα βρεις μεγάλη ποικιλία σε είδη διακόσμησης και έπιπλα για κάθε δωμάτιο του σπιτιού.

ραφιέρα από ξύλο

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει αρκετός χώρος για βιβλιοθήκες, επιδαπέδιες ραφιέρες και ντουλάπια, τα ράφια τοίχου αποτελούν μια πολύ οικονομική κι έξυπνη λύση, καθώς έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε δωμάτιο.

Πώς θα αλλάξεις τον χώρο σου με τα ράφια τοίχου:

Ένα σπίτι για να εναρμονιστεί με το γούστο των κατοίκων του, χρειάζεται μικρές και μεγάλες πινελιές που θα ξεχωρίζουν. Εκτός από τα έπιπλα, τα κάδρα, οι κορνίζες, οι καθρέφτες και τα διακοσμητικά, το κάνουν ακόμα πιο «ζεστό». Βέβαια, υπάρχει και η πρακτική πλευρά, καθώς χρειαζόμαστε αποθηκευτικούς χώρους, όσο μικρό ή μεγάλο κι αν είναι ένα σπίτι.

Ανάλογα με το δωμάτιο

Ένα ράφι τοίχου, τοποθετείται πραγματικά οπουδήποτε. Αρχικά, σκέψου γιατί χρειάζεσαι τα ράφια. Ίσως να μην αγοράσεις ραφιέρα, είτε λόγω χώρου, είτε επειδή δεν το προτιμάς. Χρειάζεσαι ράφια για τα βιβλία σου, ή θέλεις να βάλεις διακοσμητικά; Για παράδειγμα, τα ράφια τοίχου για σαλόνι μπορούν να τοποθετηθούν πάνω από τον καναπέ, ή το έπιπλο τηλεόρασης. Τα μεγάλα ράφια, αντικαθιστούν ακόμα και την βιβλιοθήκη σε έναν ελεύθερο τοίχο που μπορεί να υπάρχει πίσω από την τραπεζαρία σου.

ραφιέρα τοίχου

Όταν δεις πόσα πράγματα θέλεις να τοποθετήσεις πάνω, μέτρα τον τοίχο και επίλεξε αυτά που ταιριάζουν στον χώρο που υπάρχει διαθέσιμος. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να τα τοποθετήσεις, καθώς και πολλοί συνδυασμοί. Μπορείς να αγοράσεις δύο επιτοίχια ράφια ,αντί για ένα και να τα τοποθετήσεις είτε το ένα πάνω από το άλλο, είτε ασύμμετρα.

επιτοίχια ράφια

Ακόμα ένα δωμάτιο που χρειάζεται, ενδεχομένως extra ράφια, είναι η κουζίνα. Εκεί έχεις ανάγκη να τοποθετήσεις είτε τις κούπες σου, είτε τα μπαχαρικά, ή ακόμα και τα βιβλία συνταγών. Μπορείς να τα ταιριάξεις με τα υπάρχοντα ντουλάπια, ή να δημιουργήσεις αντίθεση, για παράδειγμα λευκό με ξύλο.

Το υπνοδωμάτιο, ενδεχομένως να μην είναι μεγάλο. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει χώρος ούτε για τα κομοδίνα σου, τα ράφια τοίχου, μπορούν να τα αντικαταστήσουν. Πάρε το μέτρο και αγόρασε αυτό που σου ταιριάζει. Αν θέλεις να αποθηκεύσεις και κάτι, ένα ράφι τοίχου με συρτάρι ή ντουλάπι είναι προτιμότερη επιλογή.

ράφια υπνοδωματίου

Ανάλογα με την διακόσμηση

Πάντα σε ό,τι αφορά στο σπίτι μας, παίζει βασικό ρόλο η διακόσμηση. Εκτός από την παράμετρο της αποθήκευσης, τα ράφια πρέπει να είναι και ανάλογα με τα υπόλοιπα έπιπλά μας. Υπάρχουν και ράφια που είναι σύνθετα και αποτελούν statement κομμάτι. Τα μοντέρνα μεταλλικά ράφια, είναι κατάλληλα για ένα μοντέρνο σπίτι, ενώ τα ξύλινα ράφια ταιριάζουν σε όλα τα στυλ. Αρκεί, ωστόσο, να επιλέξεις το σωστό ξύλο και το σωστό χρώμα.

ξύλινα ράφια τοίχου

Ένα αγαπημένο δωμάτιο πολλών, είναι το παιδικό. Ένα βρεφικό ή παιδικό δωμάτιο, μας δίνει άπειρες ευκαιρίες να βγάλουμε τον δημιουργικό μας εαυτό. Υπάρχουν πολλές επιλογές σε χρώματα, συνδυασμούς, σχέδια κα υφές. Είτε βάλεις ένα, είτε περισσότερα ράφια, επίλεξε τα χρώματα που ταιριάζουν περισσότερο. Υπάρχουν χρωματιστά μεταλλικά, ρατάν ράφια και ξύλινα. Μπορείς να φτιάξεις μια γωνιά με τα βιβλία, ή τα παιχνίδια του παιδιού. Ακόμα μπορείς να κάνεις τη χρηστική επιλογή και να τα τοποθετήσεις πάνω από την αλλαξιέρα για παράδειγμα, ώστε να βάλεις τα απαραίτητα.

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα