Article image

Πουφ: Ανανέωσε τον χώρο σου με άνεση και στιλ

writer_name
26/09/2023

Ανακάλυψε τα πιο στιλάτα πουφ της αγοράς στη La Redoute και ανανέωσε τώρα το σαλόνι σου και όχι μόνο με πολλές επιλογές και ξεχωριστά σχέδια! 

Εκτός από τα απαραίτητα και βασικά έπιπλα του σπιτιού, υπάρχουν κι άλλα που έχουν βοηθητικό και διακοσμητικό χαρακτήρα. Η κάθε νέα εποχή είναι ευκαιρία για ανανέωση του σπιτιού και νέες προσθήκες. Στη La Redoute, θα βρεις από καναπέδες, μέχρι τραπεζαρίες, αλλά και πολυθρόνες. Ο,τι κι αν χρειάζεσαι για το σπίτι, βρίσκεται εδώ, με πολλές επιλογές και ξεχωριστά σχέδια.

polythrona

Το έπιπλο που χρειάζεσαι ως βοηθητικό και όχι μόνο, είναι το πουφ. Θα βρεις τα πιο stylish πουφ της αγοράς, σε πολλά μεγέθη και σχέδια. Έτσι, θα ανανεώσεις το σπίτι σου και θα λύσεις και το ζήτημα του χώρου. Πώς να επιλέξεις, όμως, το κατάλληλο για κάθε χώρο; Είναι αρκετά απλό, αρκεί να έχεις κατά νου μερικά tips.

Πώς θα επιλέξεις το κατάλληλο πουφ για κάθε δωμάτιο του σπιτιού:

Βρες το σωστό μέγεθος

Αρχικά πρέπει να αναρωτηθείς γιατί χρειάζεσαι το πουφ. Μήπως θέλεις περισσότερα καθίσματα στο σαλόνι; Έρχονται οι φίλοι σου και θέλεις να χωράτε γύρω από το τραπεζάκι; Τότε μέτρα πόσος κενός χώρος υπάρχει από τα άλλα έπιπλα, ώστε να μην είναι στριμωγμένα.

Το πουφ σαλονιού, είναι λειτουργικό. Μπορείς να επιλέξεις αντί για ένα, μερικά μικρότερα, ώστε να κάθονται ακόμα περισσότεροι. Επιπλέον, ενδέχεται να χωράνε ακόμα και κάτω από το τραπεζάκι σαλονιού μέσης, ώστε να τα βγάζεις μόνο κάθε φορά που τα χρειάζεσαι.

σετ τραπεζάκι και 2 πουφ

Αν ο χώρος είναι πολύ μεγάλος, ίσως είναι προτιμότερο να επιλέξεις κάτι μεγαλύτερο, που θα χρησιμοποιείται και ως βασικό κάθισμα. Ένα πουφ πολυθρόνα, ή ένα ταμπουρέ είναι κατάλληλα γι’ αυτήν τη χρήση.

ταμπουρέ

Το πουφ, εκτός από επιπλέον κάθισμα, χρησιμοποιείται και άνετα ως υποπόδιο. Δηλαδή, στο σαλόνι σου έχει διπλή χρήση, ξεκουράζεις και τα πόδια σου. 

Διάλεξε το κατάλληλο σχέδιο και ύφασμα

Εκτός από την προφανή χρήση του ως έπιπλο, λειτουργεί και ως διακοσμητικό. Μην ξεχνάς, όλα όσα τοποθετείς στο σπίτι σου, πρέπει να σχετίζονται και να έχουν συνάφεια. Το σχέδιο και το ύφασμα, είναι δύο πολύ βασικοί παράγοντες επιλογής. Όπως είναι λογικό, ενα πουφ εξωτερικού χώρου, έχει άλλο ύφασμα και ανθεκτικότητα από ένα πουφ εσωτερικού χώρου.

Τα υφάσματα και τα χρώματα, πρέπει να τα επιλέξεις πολύ προσεκτικά, ώστε να είναι διαχρονικά και εναρμονισμένα με τον χώρο. Για παράδειγμα, αν προορίζεται για κάθισμα στο μπουντουάρ σου, ή στο δωμάτιο- ντουλάπα, τότε ένα πουφ από μπουκλέ ύφασμα, θα ολοκληρώσει τον χώρο. Εξάλλου, τα τελευταία χρόνια είναι από τις μεγαλύτερες τάσης του deco.

μπουκλε πουφ

Σε ένα boho σαλόνι, ή υπνοδωμάτιο, το πλεκτό ή το πουφ από γιούτα, θα συμπληρώσει την διακόσμηση. Από την άλλη, σε μια πιο χειμερινή διακόσμηση, vintage, ή πιο luxurious, το βελούδινο σκαμπό προσθέτει αίγλη. 

Γράψε τα χρώματα που έχει ο χώρος, δες τα καλύμματα, τις κουρτίνες, αλλά και τις υφές. Σε ένα δωμάτιο με πολύ απαλά χρώματα, είτε συνεχίζεις αυτό το μοτίβο, είτε βάζεις ένα έντονο,  statement κομμάτι που τραβάει την προσοχή. Αν δεν θέλεις αυτό να είναι το πουφ, ταιριαξέ το με τα υπόλοιπα ώστε να μην ξεχωρίζει. Υπάρχουν αρκετοί κανόνες για τα χρώματα, ποια ταιριάζουν μεταξύ τους, αλλά και ποια δημιουργούν αντιθέσεις. Κάνε μια μικρή έρευνα ώστε να δεις τι είναι καλύτερο για το σπίτι σου. Επιπλέον, προσπάθησε να ανανεώνεις τη διακόσμηση, όσο συχνά χρειάζεται με μικρές προσθήκες και αφαιρέσεις, ώστε να μη βαριέσαι.

 

 

 

 

 

 

 

 

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα