Article image

Καλοκαιρινά φορέματα, για το στιλ και τον σωματότυπο σου!

writer_name
LaRedoute
05/07/2021

Βρες πώς να επιλέξεις καλοκαιρινά φορέματα για ξεχωριστές εμφανίσεις, κολακεύοντας τον σωματότυπό σου και αναδεικνύοντας το στιλ σου!

Ανήκουν στα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά ρούχα μιας γυναίκας και έχουν τον τρόπο να μας βγάζουν ασπροπρόσωπες σε κάθε περίσταση, από την καθημερινή μας δουλειά, μια απογευματινή βόλτα ή ένα βραδινό ποτό, μέχρι και μια γαμήλια περίσταση. Τα καλοκαιρινά φορέματα της La Redoute έχουν ακριβώς αυτόν τον στόχο, να μας χαρίσουν μια άψογη εμφάνιση πάντα και παντού. Είναι το κομμάτι της ντουλάπας μας. που θα βάλουμε πρώτο στη βαλίτσα των διακοπών μας, δημιουργώντας outfits που σίγουρα δε θα περάσουν απαρατήρητα.

Aς δούμε μερικές από τις επιλογές που μπορείς να αναζητήσεις, ανάμεσα σε μια τεράστια γκάμα από φορέματα, που κολακεύουν το γυναικείο σώμα και προσφέρουν άνεση και στιλ σε καθημερινές και βραδινές εμφανίσεις, ακολουθώντας πάντα τις τάσεις της νέας σεζόν.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΦΟΡΕΜΑΤΑ:Τα μάξι φορέματα, πάντα κομψά και διαχρονικά, κολακεύουν τους περισσότερους σωματότυπους, ενώ μπορούν να φορεθούν από το πρωί ως το βράδυ. Είτε αμάνικα είτε με κοντό μανίκι ή ακόμα και με μανίκι 3/4 για εσένα που θεωρείς ότι η περιοχή του μπράτσου δεν είναι το δυνατό σου σημείο, τα μακριά φορέματα θα αναδείξουν στο μέγιστο το στιλ σου. 

Ποιες είναι, όμως, οι τάσεις στα καλοκαιρινά φορέματα και πώς μπορούμε να τις εντάξουμε στη δική μας γκαρνταρόμπα;

ΚΕΦΑΛΑΙΟ PRINTS: Τα φορέματα με φλοράλ μοτίβα είναι η απόλυτη τάση για το φετινό καλοκαίρι και είμαστε έτοιμες να υιοθετήσουμε το πιο ρομαντικό trend. Μικρά και μεγάλα λουλούδια “ανθίζουν” επάνω σε ανοιχτόχρωμες αλλά και σκουρόχρωμες βάσεις, δημιουργώντας girlie-chic σύνολα, που απογειώνουν τις καλοκαιρινές μας εμφανίσεις.

Κι αν πίστευες ότι τα μοτίβα δεν αναδεικνύουν ιδιαιτέρως τους σωματότυπους με καμπύλες, η La Redoute έρχεται να σου αποδείξει το εντελώς αντίθετο, αφού διαθέτει φορέματα για μεγάλα μεγέθη που ακολουθούν τα hot fashion trends της σεζόν. Ένα φλοράλ φόρεμα, με βολάν,  σε γραμμή φακέλου και κρουαζέ ντεκολτέ, χαρίζει μοναδική θηλυκότητα σε κάθε σου βήμα!

Λατρεύουμε τα 60s -70s και όλη την πληθωρικότητα που φέρουν μέσα τους. Φέτος τα bold μοτίβα αυτών των δεκαετιών κάνουν δυναμικό come back, φέρνοντας την ανεμελιά εκείνης της εποχής στο σήμερα. Λατρεύουμε τα vintage φορέματα που παραπέμπουν σε μία ιδιαίτερη στιλιστική νοσταλγία. Μήπως νιώθεις κι εσείς παιδί των λουλουδιών;

Τα polka dots ή αλλιώς τα πουά μοτίβα είναι ακόμη μία τάση που θα λέγαμε ότι παραμένει διαχρονική. Ένα πουά φόρεμα με μάο γιακά και κουμπιά σε μίντι μήκος και εβαζέ γραμμή,  μπορεί να αποτελέσει μια safe και άκρως κομψή επιλογή, τόσο για τις πρωινές όσο και για τις απογευματινές σου υποχρεώσεις.

ριγέ μοτίβα παραπέμπουν φυσικά στην κλασική και πάντα αγαπημένη ναυτική μαρινιέρα, η οποία έχει συνδεθεί άμεσα με το καλοκαιρινό στιλ. Ένα ριγέ βαμβακερό φόρεμα ή ένα λινό σεμιζιέ φόρεμα συνδυασμένα με ένα ζευγάρι λευκά sneakers, είναι η τέλεια πρωινή επιλογή τόσο για τις διακοπές όσο και για urban εμφανίσεις.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΡΑΜΜΗ (ΦΟΡΜΑ): Η γραμμή (φόρμα) σε ένα φόρεμα είναι αυτή που μπορεί να κολακεύσει μια σιλουέτα ή το εντελώς αντίθετο. Μία από τις φετινές καλοκαιρινές τάσεις είναι το φόρεμα-φάκελος, που δένει στη μέση τονίζοντας τη συγκεκριμένη περιοχή και άρα κολακεύοντας κάθε σωματότυπο. Αλλά και τα εβαζέ φορέματα έχουν την ιδιότητα να “καμουφλάρουν” τις ατέλειες, κυρίως στο κάτω μέρος, πέφτοντας ανάλαφρα πάνω στο σώμα.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΥΦΑΝΣΗ: Η ύφανση σε ένα ρούχο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την επιλογή του, ειδικά όταν μιλάμε για τους καλοκαιρινούς μήνες, που η ζέστη φτάνει στα ύψη και όλες μας αναζητούμε υφάσματα φιλικά προς την επιδερμίδα μας. Δεν υπάρχει τίποτα πιο άνετο για τις καθημερινές casual εμφανίσεις σου από ένα φόρεμα από ελαστικό ριμπ ζέρσεϊ ύφασμα σε ίσια γραμμή. Δροσερό και ευκολοσυνδύαστο, μπορεί να φορεθεί όλες τις ώρες, ακόμη και το βράδυ, αν το ενισχύσεις με τα κατάλληλα αξεσουάρ. Τα λινά φορέματα αποτελούν κάθε καλοκαίρι must επιλογή, καθώς εκτός από πολύ δροσερά και άνετα, διαθέτουν ένα μοναδικό coolness ανεπιτήδευτης κομψότητας. 

KΕΦΑΛΑΙΟ ΧΡΩΜΑ: Tι κι αν έχουμε συνδέσει το μαύρο χρώμα με τους χειμερινούς μήνες; Φέτος, τα μαύρα φορέματα αποτελούν μία από τις hot καλοκαιρινές τάσεις. Το LBD (το μικρό μαύρο φόρεμα) δεν είναι ποτέ out of season και πάντα θα αποτελεί την ιδανική λύση για μία βραδινή περίσταση. 

Φυσικά, το λευκό θα είναι πάντα το κατεξοχήν καλοκαιρινό χρώμα, ιδανικό ακόμα και τις μέρες που η θερμοκρασία φτάνει στα ύψη αλλά και για αέρινα βραδινά σύνολα. Λατρεύουμε τα λευκά φορέματα,  και κυρίως τα broderie dresses, δηλαδή τα φορέματα με τις κοφτές λεπτομέρειες και τα κεντήματα, που χαρίζουν ρομαντικά vibes σε κάθε μας βήμα.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΑΜΟΣ: Αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που δεν επιθυμούν να φορέσουν το κλασικό νυφικό, μπορείς να επιλέξεις ένα νυφικό φόρεμα για αυτή την όμορφη και σημαντική μέρα της ζωής σου. Λευκό και χυτό, θα σου χαρίσει τον απαραίτητο ρομαντισμό που ζητάςσε μια τέτοια περισταση, χωρίς να σου στερήσει την άνεση και την ελευθερία κινήσεων. Φυσικά, είναι το ιδανικό φόρεμα για πολιτικό γάμο!

Πάρε έμπνευση για το δικό σαυ Mood Board από το Pinterest Account της La Redoute! Eδώ θα βρείς inspo pics για τα πιο όμορφα καλοκαιρινά φορέματα.

 

 

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα