Article image

Τραπέζια κήπου: Πως θα επιλέξεις το κατάλληλο για τον χώρο σου

writer_name
LaRedoute
16/03/2022

Την πιο μεγάλη ποικιλία σε τραπέζια κήπου θα τα βρεις στη La Redoute.

Ο καιρός ανοίγει, η μέρα μεγαλώνει, η άνοιξη έφτασε για τα καλά. Σιγά σιγά θα ανέβει η θερμοκρασία και θα περνάμε περισσότερη ώρα έξω, στο μπαλκόνι μας, στον κήπο ή το εξοχικό μας. Είναι ιδανική εποχή να ψάξεις έπιπλα κήπου και στη La Redoute οι επιλογές είναι πολλές και διαφορετικές, ώστε να καλύπτουν κάθε γούστο και ανάγκη.

Είτε πρόκειται για το σπίτι σου, είτε για το εξοχικό σου, τα έπιπλα που θα αγοράσεις είναι μια επένδυση. Πρόκειται να τα κρατήσεις αρκετό καιρό, οπότε σίγουρα πρέπει να βρεις το κατάλληλο για τον χώρο που διαθέτεις, στην τιμή που έχεις υπολογίσει. Το τραπέζι κήπου, είναι το πιο σημαντικό από τα έπιπλα εξωτερικού χώρου, καθώς εκεί φιλοξενείς τα τραπέζια με φίλους, πίνεις τον καφέ σου το πρωί και το ποτό σου τα βράδια έξω.

Τα κριτήρια για να επιλέξεις το ιδανικό τραπέζι κήπου:

Χώρος και μέγεθος

Όπως πάντα, το σημαντικότερο είναι να ξέρεις το ακριβές σημείο που θα τοποθετήσεις το τραπέζι σου. Πρόκειται για ένα μπαλκόνι, ή μια βεράντα, ή έχεις έναν μεγάλο κήπο; Μέτρα τον χώρο και υπολόγισε αν θέλεις μεγάλο ή μικρό τραπέζι.

Για παράδειγμα, υπάρχουν τραπέζια κήπου ξύλινα πτυσσόμενα, που μπορείς να χρησιμοποιήσεις αν δεν έχεις χώρο, ή θέλεις να το μεταφέρεις συχνά. Έτσι, μπορείς να το ανοίγεις κάθε φορά που θα το χρησιμοποιείς.

Αναδιπλούμενο τραπέζι 6 ατόμων από ακακία Spritz

Σε περίπτωση που διαθέτεις μικρό μπαλκόνι, το πτυσσόμενο τραπέζι με τις δύο καρέκλες, είναι κατάλληλο για σένα.

Πτυσσόμενο σετ κήπου 3 τεμαχίων Garden

Αν ο χώρος που έχεις είναι πιο μεγάλος, είναι ωραίο να χωράει περισσότερους φίλους αυτό το επιμηκές τραπέζι.

Choe διάτρητο επίμηκες μεταλλικό τραπέζι

Υλικό

Το υλικό παίζει, επίσης, σημαντικό ρόλο στην αγορά που θα κάνεις. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε τραπέζια κήπου αλουμινίου, ή τραπέζια κήπου μεταλλικά, αν θέλεις ανθεκτικότητα στις καιρικές συνθήκες.

Τραπέζι κήπου από αλουμίνιο Tuha

Πτυσσόμενο μεταλλικό ορθογώνιο τραπέζι OZEVAN

Σε αντίθεση με τα άλλα υλικά που προαναφέραμε, τα ξύλινα τραπέζια κήπου είναι πιο “ζεστά” και πολλοί τα προτιμούν για ένα πιο boho ή κλασικό vibe.

Τραπέζι κήπου από ξύλο ευκαλύπτου FSC Walu

Το ρατάν σε συνδυασμό με το γυαλί, αποτελεί μια πολύ ωραία επιλογή για τους λάτρεις του deco.

Στρογγυλό χαμηλό τραπεζάκι από ρατάν

Η ρητίνη οπτικά δείχνει να μοιάζει με το ρατάν, αλλά είναι πολύ ανθεκτική και ελαφριά. Επομένως, μπορείς να επιλέξεις ένα τραπεζάκι απο ρητίνη, καθώς είναι πιο ανθεκτικό στις εξωτερικές συνθήκες.

Χαμηλό τραπεζάκι κήπου από ρητίνη Kafi

Το μαρμάρινο τραπέζι, αποτελεί διαχρονική και chic επιλογή για όσες θέλουν πιο minimal χρώματα και επιλογές.

Τραπεζάκι κήπου με μαρμάρινη επιφάνεια

Χρήση

Η χρήση του τραπεζιού, έχει συνάφεια και με τον χώρο που θα το βάλεις. Όπως είπαμε και πιο πάνω, θα πρέπει να υπολογίσεις που ακριβώς θα μπει. Αν για παράδειγμα το θέλεις για δίπλα ή μπροστά στον καναπέ σου, το τραπεζάκι κήπου θα είναι μικρότερο και χαμηλό.

Ένα ορθογώνιο ξύλινο τραπέζι κήπου, ταιριάζει τόσο με καναπέ, όσο και με πολυθρόνες εξωτερικού χώρου, αλλά και ξαπλώστρα.

Χαμηλό τραπεζάκι κήπου από ξύλο ακακίας

Ένα ξύλινο τραπέζι κήπου με ροδάκια, μεταφέρεται πολύ εύκολα σε όποιο σημείο θέλεις.

Τραπέζι κήπου για καφέ Adriel

Ωστόσο, υπάρχει και η επιλογή του στρογγυλού τραπεζιού και σε συνδυασμό ξύλου και λευκού, για να δώσει ένα διαφορετικό touch στον χώρο.

Χαμηλό τραπέζι από ξύλο ακακίας

Βεβαίως, το ψηλό τραπέζι φαγητού, είναι συνήθως η πιο δημοφιλής επιλογή, ειδικά για τις βεράντες και τα μπαλκόνια. Ένα τετράγωνο τραπέζι, χωράει ακόμα και σε μικρότερους χώρους.

Τετράγωνο διάτρητο μεταλλικό τραπέζι

Budget

Τα χρήματα που διαθέτεις για μια τέτοια αγορά, είναι σημαντικός παράγοντας. Θα πρέπει να σκεφτείς τι θέλεις και να διαλέξεις αυτό που θα κρατήσεις περισσότερα χρόνια.

Η πιο value for money αγορά είναι τα σετ τραπέζια κήπου, καθώς αν τα αγοράσεις ένα ένα, μπορεί να σου βγει πολύ ακριβότερα.

Το σετ 3 κομματιών, είναι ιδανικό για 2 άτομα και πιο μικρούς χώρους.

Σετ κήπου 3 κομματιών Dudena

Ενώ το σετ με τις χαμηλές καρέκλες, ταιριάζει στον κήπο, στο γκαζόν για να κάθεσαι να απολαμβάνεις τον ήλιο.

Σετ κήπου από ακακία 3 τεμάχια Oparon

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα