Article image

Ριχτάρια καναπέ: Επίλεξε τα καλύτερα

writer_name
Dea Ibrahimi
30/06/2023

Ανανέωσε και ομόρφυνε τον χώρο σου προσθέτοντας απλώς ένα ριχτάρι στον καναπέ σου!
Ανακάλυψε στο online shop της La Redoute ριχτάρια για τον καναπέ & καλύμματα για τις καρέκλες σου σε διαφορετικά σχέδια, χρώματα & υφές και δημιούργησε την ιδανική για εσένα ατμόσφαιρα.

Τα ριχτάρια καναπέ έχουν την δυνατότητα να αλλάξουν την αισθητική του σαλονιού σου με πολύ απλό και προσιτό τρόπο. Παράλληλα αποτελούν απαραίτητο διακοσμητικό στοιχείο που πέρα από την προστασία που παρέχουν στον καναπέ σου από ανεπιθύμητους λεκέδες, ταυτόχρονα χαρίζουν μια πιο άνετη και cozy νότα στο χώρο σου.
Αξίζει επίσης να σημειώσουμε πως μια πολύ σημαντική ιδιότητα που έχουν τα ριχτάρια & τα καλύμματα είναι πέραν της αισθητικής να καλύψουν τις φθορές που έχουν τα έπιπλα μας, τα οποία είναι ακόμα χρηστικά.

Πώς θα επιλέξεις σωστά ριχτάρια για τον καναπέ σου

Ριχτάρια καναπέ

Ως πρώτη και βασική μεταβλητή για την σωστή επιλογή του ριχταριού είναι το μέγεθος του. Σε περίπτωση που επιθυμείς να καλύψεις όλο τον καναπέ θα πρέπει να έχεις μετρήσει το μήκος του καναπέ και να υπολογίσεις το σημείο που θέλεις να πέφτει το ριχτάρι στο μπράτσο του καναπέ. Αν ο καναπές σου είναι γωνιακός, σου προτείνουμε να αποφύγεις να πάρεις ένα ενιαίο κομμάτι για να καλύψεις όλο τον καναπέ, καθώς θα ξεστρώνεται πολύ εύκολα στο σημείο της ένωσης και το αποτέλεσμα δε θα είναι καλαίσθητο.

Ριχτάρια καναπέ

Από την άλλη αν θέλεις να τοποθετήσεις το ριχτάρι στον καναπέ σου απλά για διακόσμηση, χωρίς δηλαδή να καλύψεις όλη του την επιφάνεια, προτίμησε μια διάσταση μικρότερη από τη δική του. Για παράδειγμα αν ο καναπές σου είναι 3θέσιος, επίλεξε ένα ριχτάρι διθέσιου ή πολυθρόνας, αναλόγως με το πως έχεις σκεφτεί να το τοποθετήσεις.

Ριχτάρια

Επιπλέον πρέπει να λάβεις υπόψιν το χρώμα, το σχέδιο αλλά και το υλικό που είναι κατασκευασμένο το ριχτάρι.

Ριχτάρια

Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε μονόχρωμα ή patterned ριχτάρια κατασκευασμένα από βαμβάκι, λινό ή γάζα.

Ριχτάρια καναπέ

Τέλος ανάλογα με το χρώμα & το σχέδιο ριχταριού που θα επιλέξεις μπορείς να το συνδυάσεις ανάλογα με τις διακοσμητικές σου μαξιλαροθήκες ή ακόμα και τις κουρτίνες σου.

Μια άλλη πρόταση που έχουμε, εκτός από τα ριχτάρια, είναι τα καλύμματα καναπέ.

Τα καλύμματα καναπέ είναι εξίσου πρακτικά και χρήσιμα με τα ριχτάρια, αναβαθμίζουν την διακόσμηση και προστατεύουν το έπιπλο.
Την ίδια λογική μπορείς να εφαρμόσεις και για τις καρέκλες του σπιτιού σου!
Τα καλύμματα για καρέκλες μπορούν για παράδειγμα να ντύσουν ομοιόμορφα τις καρέκλες της τραπεζαρίας σου, ενώ παράλληλα μπορούν να συνδυαστούν χρωματικά με το κάλυμμα ή το ριχτάρι που έχεις επιλέξει για τον καναπέ σου και να δημιουργήσουν μια αρμονία στην διακόσμηση του χώρου σου.

Καλύμματα για καρέκλες

 

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα