Article image

Έπιπλα Τηλεόρασης: Πώς θα επιλέξεις το κατάλληλο για τον χώρο σου

writer_name
07/08/2023

Βρες τα καλύτερα έπιπλα τηλεόρασης και επέλεξε το κατάλληλο για το χώρο σου στη laredoute.gr. Δες μεγάλη ποικιλία και κάνε δικό σου αυτό που επιθυμείς εδώ!  

Ανάμεσα στα πιο απαραίτητα έπιπλα του σαλονιού, μπορεί να είναι και το έπιπλο τηλεόρασης. Οι περισσότεροι έχουμε συσκευή τηλεόρασης στο σαλόνι, είτε μικρή, είτε πολύ μεγάλη. Μάλιστα, πολλοί έχουν δημιουργήσει ακόμα και home cinema, για μια πιο δυνατή εμπειρία θέασης.

έπιπλο τηλεόρασης

Επειδή το τραπεζάκι τηλεόρασης, στην ουσία συμπληρώνει αλλά και δένει αρμονικά με τα υπόλοιπα έπιπλα του σαλονιού, καλό είναι να επιλέξεις το πιο κατάλληλο. Στη La Redoute, θα βρεις ο,τι χρειάζεσαι για το σπίτι σου από έπιπλα και είδη για διακόσμηση σπιτιού, ώστε να βρεις ακριβώς αυτό που θέλεις.

Πώς θα επιλέξεις το έπιπλο τηλεόρασης που θα ταιριάξει στον χώρο σου:

Διαστάσεις

Τα έπιπλα τηλεόρασης, όπως και ο,τι άλλο τοποθετούμε στο σαλόνι μας, πρέπει να χωράνε σωστά. Αρχικά, εξετάζουμε το σημείο που θα μπει η τηλεόραση και είμαστε σίγουροι που θα τοποθετήσουμε την τηλεόραση. Μετράμε και την απόσταση από τον καναπέ μας, η οποία πρέπει να είναι ανάλογη με το μέγεθος της τηλεόρασης.

vintage έπιπλο τηλεόρασης

Επιπλέον, πρέπει σίγουρα να δούμε και ποιο είναι το ύψος του καναπέ, καθώς αν είναι ψηλό το κάθισμά του, τότε πρέπει να επιλέξουμε έπιπλο τηλεόρασης ψηλό. Αλλιώς, θα είναι το μάτι μας πολύ πιο ψηλά από την τηλεόραση.

Ωστόσο, μπορούμε να δούμε και αν χρειαζόμαστε έπιπλο τηλεόρασης κρεμαστό, ή κάποια βάση, σε περίπτωση που θέλουμε να την στερεώσουμε στον τοίχο.

Σε περίπτωση που καταλάβουμε ότι δεν χωράει στην ουσία κάποιο έπιπλο και το κατάλληλο σημείο είναι μια γωνία, για παράδειγμα, τότε ένα γωνιακό έπιπλο τηλεόρασης θα έρθει να δώσει τη λύση.

γωνιακό έπιπλο τηλεόρασης

Χρήση

Εφόσον δούμε που θα τοποθετηθεί το έπιπλο και πόσο καλά χωράει στο σημείο εκείνο, καλό είναι να σκεφτούμε τη χρήση του. Ένα τραπεζάκι για τηλεόραση, μπορεί να τοποθετηθεί και στο υπνοδωμάτιο εκτός από το σαλόνι.

Τα μοντέρνα έπιπλα TV, διαθέτουν από ράφια μέχρι και ντουλάπια και μπορείς να τα βρεις σε διαφορετικά σχήματα και διαστάσεις. Αν θέλεις να βάλεις βινύλια, τότε πρέπει να πάρεις κάποιο που θα τα χωράει. Επιπλέον, μπορείς να βρεις και έπιπλο για τηλεόραση και πικάπ.

μοντέρνο έπιπλο τηλεόρασης

Αν θέλεις να βάλεις διακοσμητικά, προτίμησε αυτά με τα ράφια, η τα πιο minimal. Αλλά, αν χρειάζεσαι extra χώρο αποθήκευσης, τότε τα έπιπλα τηλεόρασης κλασικά με ντουλάπια, θα σε σώσουν.

Διακόσμηση

Η διακόσμηση παίζει πάντα σημαντικό ρόλο στην επιλογή σου. Πώς είναι το σαλόνι σου; Είναι ανοιχτόχρωμα τα έπιπλά σου; Ένα έπιπλο τηλεόρασης λευκό, θα εναρμονιστεί με τα υπόλοιπα.

Το στυλ έχει σημασία, όπως και τα υλικά για τα έπιπλα του καθιστικού. Αν θέλεις κάποιο έπιπλο με ψάθα, ή ρατάν, δες αν ταιριάζει με την αισθητική του δωματίου. Δηλαδή, ένα επιπλο τηλεόρασης ψηλό μοντέρνο, σε ένα πιο boho σπίτι, μπορεί να μοιάζει αταίριαστο.

έπιπλο τηλεόρασης από ψάθα

Αν θέλεις καλύτερο και πιο ανθεκτικά υλικά, τότε να επιλέξεις ανάμεσα σε έπιπλα τηλεόρασης ξύλινα. Το μασίφ ξύλο πεύκου, ή δρυ είναι αρκετά συνηθισμένες επιλογές. Αν, από την άλλη σου αρέσουν ταυτόχρονα και κλασικά και μοντέρνα έπιπλα τηλεόρασης, ο συνδυασμός ξύλο με μέταλλο θα ικανοποιήσει την επιθυμία σου.

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα