Article image

Σεντόνια υπέρδιπλα & διπλά: επίλεξε τα ιδανικά

writer_name
07/07/2023

Ανακάλυψε σεντόνια υπέρδιπλά αλλά και διπλά στο online shop της La Redoute. Επίλεξε ανάμεσα στη μεγάλη ποικιλία σε σεντόνια που διαθέτουμε εδώ!

Στο υπνοδωμάτιο περνάμε τις περισσότερες ώρες, καθώς ο ύπνος αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Το κρεβάτι είναι μια επένδυση για το σπίτι, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο. Αξίζει τα χρήματα που θα δώσουμε, τόσο ο σκελετός, όσο και το στρώμα. Επιπλέον, εκτός από αυτά, έχουν μεγάλη σημασία και τα λευκά είδη.

καλοκαιρινό σεντόνι

Στη La Redoute, θα βρεις ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι για το υπνοδωμάτιό σου, αλλά και για το παιδικό, εφηβικό και βρεφικό δωμάτιο. Τα λευκά είδη είναι ποιοτικά και σε τεράστια ποικιλία σε σχέδια και χρώματα. Η ποιότητα, είναι αυτό που πρέπει να προσέξεις, γιατί παίζει μεγάλο ρόλο στον ύπνο σου. Επιπλέον, το σώμα σου ακουμπά πολλές ώρες σε αυτά και ενδέχεται τα κακής ποιότητας σεντόνια να σου προκαλέσουν ακόμα και δερματικά προβλήματα.

Πώς θα επιλέξεις τα κατάλληλα διπλά και υπέρδιπλα σεντόνια για το κρεβάτι σου:

Μέτρησε το στρώμα

Αρχικά, η πρώτη και καίρια κίνηση είναι να μετρήσεις το στρώμα σου. Χρειάζεσαι σεντόνια διπλά, ή έχεις μεγαλύτερο κρεβάτι; Στη La Redoute, θα βρεις πραγματικά όποια διάσταση ψάχνεις, ακόμα και την πιο μεγάλη. Στην περίπτωση που έχεις μεγαλύτερο στρώμα, επίλεξε σεντόνια υπέρδιπλα.

υπέρδιπλο σεντόνι

Αν ξεπερνάς και αυτήν την διάσταση, θα αγοράσεις ακόμα μεγαλύτερα. Ωστόσο, τα υπέρδιπλα σεντόνια, αν το στρώμα είναι πολύ παχύ, ενδεχομένως να σε δυσκολέψουν και να βγαίνουν από τη θέση τους την ώρα που κοιμάσαι. Για να μην βρίσκεις το κρεβάτι σου ανακατεμένο το πρωί, καλύτερα να διαλέξεις σεντόνια υπέρδιπλα με λάστιχο.

Εννοείται ότι το ίδιο μπορεί να συμβεί και με μικρότερη διάσταση, οπότε τα σεντόνια διπλά με λάστιχο, καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες σου.

Αν σε ενδιαφέρει να αγοράσεις και το πανωσέντονο, τότε ανάλογα με τις μετρήσεις που θα έχεις κάνει πάρε το αντίστοιχο.

Εξέτασε την ποιότητα

Τα σεντόνια μπορείς να τα βρεις σε διάφορες ποιότητες. Όπως αναφέραμε, το ιδανικό είναι να επιλέξεις όσο το δυνατόν καλύτερα. Ειδικά το καλοκαίρι που η θερμοκρασία ανεβαίνει, δεν είναι ευχάριστο να υπάρχει ακόμα ένας λόγος να ιδρώνεις. Τα χαμηλής ποιότητας συνθετικά υφάσματα, θα σε ζεστάνουν ακόμα περισσότερο.

καλοκαιρινά σεντόνια

Τα βαμβακερά σεντόνια, αφήνουν το σώμα να «αναπνέει». Είναι μια σταθερή επιλογή για όλον τον χρόνο και όχι μόνο για το καλοκαίρι. Το βαμβάκι είναι φυσικό προϊόν και επιτρέπει στον αέρα να περνά.

βαμβακερά σεντόνια

Ακόμα μια πολύ σημαντική επιλογή είναι το βαμβακερό περκάλι. Στην ουσία είναι μια διαφορετική ύφανση του βαμβακιού. Τα οφέλη του υφάσματος είναι ακόμα περισσότερα, καθώς είναι ακόμα πιο ανθεκτικό και εύκολο να σιδερωθεί.

σεντόνια από βαμβακερό περκάλι

Το βαμβακερό σατέν σεντόνι, είναι πολύ μαλακό και ποιοτικό επίσης. Θα το βρεις με πάνω από 200 κλωστές, και το ατού είναι ότι δεν χρειάζεται σχεδόν καθόλου σιδέρωμα.

βαμβακερό σατέν

Το προπλυμένο λινό σεντόνι, είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός αυθεντικότητας, άνεσης και κομψότητας. Είναι ελαφριά, δροσερά και ιδανικά για το καλοκαίρι. Ακόμη, έχει συνήθως ελαφρώς τσαλακωμένη όψη και έτσι δεν χρειάζεται σιδέρωμα.

προπλυμένο λινό

Τέλος, υπάρχει και το φανελένιο σεντόνι, το οποίο είναι αρκετά ζεστό και είναι κατάλληλο για τους χειμερινούς μήνες. Αποτελεί την πιο θερμή επιλογή για το κρύο του χειμώνα.

Σεντόνια από φανέλα

Υπάρχουν και άλλες επιλογές, αλλά αυτές είναι οι βασικές και πιο ανθεκτικές. Θα παρατηρήσεις ότι στα προϊόντα αναφέρεται ο αριθμός των κλωστών. Αυτό σημαίνει ότι όσο μεγαλύτερη η πυκνότητα της ύφανσης, τόσο υψηλότερη η ποιότητα. Δηλαδή όσο πιο πολλές κλωστές έχουν χρησιμοποιηθεί για να υφανθούν, τότε τόσο πιο ανθεκτικά είναι.

 

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα