Article image

Καρέκλες τραπεζαρίας: Ανακάλυψε τις ιδανικές

writer_name
Dea Ibrahimi
27/07/2023

Ανακάλυψε τις ιδανικές καρέκλες τραπεζαρίας στο e-shop της La Redoute! Επίλεξε μέσα από την μεγάλη μας γκάμα ξύλινες, υφασμάτινες, μοντέρνες ή vintage καρέκλες που ταιριάζουν με την αισθητική του χώρου σου και με την τραπεζαρία σου.

Η τραπεζαρία δεν αποτελεί ένα απλό έπιπλο στον χώρο του σπιτιού μας. Είναι το μέρος που έχουμε περάσει δειπνώντας και διασκεδάζοντας με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Είναι όλες εκείνες οι στιγμές που έχουμε απολαύσει με την οικογένεια και τους φίλους μας, είναι οι γιορτές και τα γενέθλια μας. Για όλους αυτούς τους λόγους δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στο έπιπλο αυτό.

τραπεζαρία

Εάν έχεις αποφασίσει για το τραπέζι και θέλεις να επιλέξεις τις ιδανικές καρέκλες τότε σίγουρα αυτό το άρθρο είναι για εσένα. Οι κατάλληλες καρέκλες θα αναδείξουν την τραπεζαρία σου και θα ολοκληρώσουν την διακόσμηση του χώρου. Καλό θα ήταν να τονίσουμε πως δεν είναι απαραίτητο να αγοράσεις τις καρέκλες που πάνε σετ με την τραπεζαρία. Μπορείς να επιλέξεις όποιες εσύ θεωρείς άνετες και όποιες ταιριάζουν με το στιλ και την αισθητική του σπιτιού σου.

Εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε να διαλέξεις τις ιδανικές καρέκλες τραπεζαρίας!

Αρχικά αυτό που έχεις να κάνεις είναι να αξιολογήσεις το μέγεθος και το σχήμα του τραπεζιού αλλά και του δωματίου. Αυτό είναι που θα σε βοηθήσει να αποφασίσεις πόσες καρέκλες χρειάζεσαι και πόσες πραγματικά χωράνε στον χώρο. Είναι γνωστό πως τα τραπέζια που δεν έχουν γωνίες χωρούν περισσότερα άτομα ενώ τα ορθογώνια ή τετράγωνα χωρούν 4 με 6 άτομα. Σε κάθε ενδεχόμενο πρέπει να μετρήσεις το ύψος του τραπεζιού, το πάχος της επιφάνειας του και τα πόδια του. Γνωρίζοντας λοιπόν τις διαστάσεις αυτές, αλλά και έχοντας υπόψιν πως ο ένας καλεσμένος με τον άλλον που θα δειπνήσει στην τραπεζαρία πρέπει να έχει μια απόσταση για να υπάρχει μεγαλύτερη άνεση, τότε μπορείς πολύ εύκολα να αποφασίσεις για τον αριθμό των καρεκλών που χρειάζεσαι αλλά και να αναγνωρίσεις ποιο είναι το μέγεθος που σε εξυπηρετεί.

καρέκλες τραπεζαρίας

Αφού λοιπόν έκανες όλες τις απαραίτητες μετρήσεις, περνάμε τώρα στο πιο δημιουργικό κομμάτι που είναι το στιλ των καρεκλών.

Καρέκλες ξύλινες

Μια διαχρονική επιλογή είναι οι ξύλινες καρέκλες τραπεζαρίας. Το ξύλο δημιουργεί μια ζεστή ατμόσφαιρα στον χώρο και δίνει μια vintage στιλιστική πινελιά. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα των ξύλινων τραπεζιών είναι σίγουρα η ανθεκτικότητα τους στον χρόνο αλλά και το γεγονός ότι καθαρίζουν αρκετά εύκολα.

καρέκλες τραπεζαρίας ξύλινες κλασικές

Καρέκλες υφασμάτινες

Μια άλλη πρόταση είναι οι υφασμάτινες καρέκλες. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε διάφορα υφάσματα, ανάλογα με την υφή που σου αρέσει, αλλά και να παίξεις με τα χρώματα. Εμείς σου προτείνουμε να τολμήσεις την επιλογή διαφορετικών χρωμάτων στις καρέκλες σου, είμαστε σίγουροι πως η προσθήκη χρώματος θα σου φτιάξει την διάθεση & θα δώσει ένα μοντέρνο ύφος στην διακόσμηση!

καρέκλες τραπεζαρίας μοντέρνες με ύφασμα

Πολυθρόνες

Για εσένα που το βασικό πράγμα που αναζητάς είναι η άνεση τότε οι πολυθρόνες είναι αυτό που χρειάζεσαι. Είναι τόσο άνετες που δεν θα θέλεις να σηκωθείς από το τραπέζι.

πολυθρόνες τραπεζαρίας

Σκαμπό

Στην περίπτωση που θέλεις να έχεις back up κάποια καρέκλα αλλά δεν θέλεις να φορτώσεις την τραπεζαρία σου, μια πολύ καλή λύση είναι τα σκαμπό καθώς ούτε πολύ χώρο πιάνουν και σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμα μέσα στο σπίτι.

σκαμπό

Πάγκοι

Τέλος, αν κάνεις μαζώξεις με πολλά άτομα στο σπίτι σου και πάντα καταλήγεις να προσθέτεις καρέκλες διαφορετικού τύπου στην τραπεζαρία σου τότε must για εσένα είναι ένας πάγκος.

πάγκος τραπεζαρίας

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα