Article image

Φωτιστικά Οροφής: Βρες τα ιδανικά για το σπίτι

writer_name
Dea Ibrahimi
18/07/2023

Δώσε λάμψη και φως στον χώρο σου! Ανακάλυψε τα ιδανικά φωτιστικά οροφής για κάθε χώρο του σπιτιού σου στο e-shop της La Redoute. Επίλεξε ανάμεσα στη μεγάλη ποικιλία σε διαθέσιμα φωτιστικά!

Στην La Redoute πιστεύουμε πως ο φωτισμός του χώρου σου είναι συνώνυμο της υψηλής αισθητικής & διακόσμησης.
Προσθέτοντας στον χώρο σου ένα φωτιστικό σύγχρονου σχεδιασμού κάνεις παράλληλα μια στιλιστική δήλωση.
Σίγουρα εκτός από το αισθητικό κομμάτι, η χρησιμότητα του φωτιστικού είναι να φωτίζει αρμονικά τον κάθε χώρο και να δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα σε κάθε δωμάτιο. 

Φωτιστικό οροφής σαλόνι
Επομένως πριν προβείς στην αγορά του φωτιστικού οροφής που χρειάζεσαι για να αναβαθμίσεις τον χώρο σου, πρέπει να λάβεις υπόψιν πως δεν ενδείκνυται το κάθε φωτιστικό για όλα τα δωμάτια του σπιτιού σου. Το κάθε δωμάτιο έχει άλλη χρηστικότητα, για παράδειγμα θα χρειαστείς διαφορετικό φως και κατά συνέπεια διαφορετικό φωτιστικό στο υπνοδωμάτιο σου που χαλαρώνεις και διαφορετικό στο σαλόνι ή την τραπεζαρία. Αξίζει λοιπόν να εξετάσουμε ξεχωριστά τον φωτισμό αλλά και τα φωτιστικά που ταιριάζουν σε κάθε γωνιά του σπιτιού σου.

Φωτιστικά οροφής

Φωτιστικά Σαλονιού

Το σαλόνι μας αποτελεί το κέντρο του σπιτιού μας, είναι το μέρος όπου περνάμε αρκετές ώρες της ημέρας μας χαλαρώνοντας μόνοι είτε διασκεδάζοντας με τα αγαπημένα μας άτομα. Προτείνουμε να επιλέξεις για το σαλόνι σου ένα φωτιστικό που δίνει διάχυτο φωτισμό. Ένα μικρό tip που έχουμε να σου δώσουμε είναι να μην τοποθετήσεις ένα μόνο φωτιστικό στο κέντρο του σαλονιού σου καθώς θα μικρύνει αρκετά τον χώρο. Προτείνουμε λοιπόν να επιλέξεις ένα που να διαθέτει παραπάνω από έναν λαμπτήρες.

Φωτιστικό οροφής

Διαφορετικά μπορείς να τοποθετήσεις δύο παρόμοια στον ίδιο χώρο για να δείχνει μεγαλύτερος. Μεγάλο trend για φέτος είναι τα ψάθινα φωτιστικά.

ψάθινο φωτιστικό οροφής

Φωτιστικά Τραπεζαρίας

Ένα επίσης αγαπημένο μας μέρος είναι η τραπεζαρία. Σου προτείνουμε να επιλέξεις φωτιστικά άμεσου φωτισμού σε μικρή απόσταση πάνω από το τραπέζι. Αποτελεί μια μοντέρνα τάση που χρησιμοποιείται όμως και για πρακτικούς λόγους καθώς το τραπέζι φωτίζεται ομοιόμορφα χωρίς όμως να θαμπώνουν τα μάτια όσων δειπνούν στην τραπεζαρία.

Φωτιστικό οροφής

Φωτιστικά Υπνοδωματίου

Η κρεβατοκάμαρα είναι άμεση συνδεδεμένη με στιγμές απόλυτης χαλάρωσης και ξεκούρασης. Για τον λόγο αυτό, καλό θα ήταν να αποφύγεις τον υπερβολικό φωτισμό στο υπνοδωμάτιο σου. Ιδανική επιλογή αποτελεί το φωτιστικό οροφής, με λαμπτήρα θερμού φωτισμού 75-100 Watt.

Φωτιστικά οροφής

Φωτιστικά Παιδικού Δωματίου

Στο παιδικό δωμάτιο κρίνουμε πως σίγουρα δεν θα πρέπει να επιλέξεις έντονο φωτισμό καθώς μπορεί να προκαλέσει εκνευρισμό στους μικρούς μας φίλους. Για το παιδικό δωμάτιο, ο φωτισμός πρέπει να πλησιάζει όσο γίνεται περισσότερο το φυσικό φως της ημέρας, και αυτό επιτυγχάνεται κυρίως με τους λευκούς κλασικούς λαμπτήρες που δίνουν ψυχρό φωτισμό και όχι με εκείνους που εκπέμπουν κίτρινο φως. Αυτός ο φωτισμός δεν κουράζει τα παιδιά και τους επιτρέπει να παίζουν άνετα και ευχάριστα. Όσον αφορά το φωτιστικό οροφής που θα διαλέξεις, οι επιλογές είναι πολλές, μπορείς να επιλέξεις ένα χρωματιστό φωτιστικό που να ταιριάζει με την διακόσμηση του παιδικού υπνοδωματίου ή να κινηθείς σε πιο minimal σχέδια.

παιδικό φωτιστικό οροφής

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα