Article image

Μάθε πώς ένα χαλί μπορεί να αλλάξει τον χώρο σου.

writer_name
LaRedoute
06/07/2021

Δες πως ένα χαλί μπορεί να αλλάξει τον χώρο σου και διάλεξε το ιδανικό καλοκαιρινό χαλί για κάθε δωμάτιο του σπιτιού σου από τη Laredoute!

Αυτή τη σεζόν τα χαλιά μετατρέπονται σε ένα από τα κυρίαρχα διακοσμητικά του σπιτιού μας και αναπόσπαστο κομμάτι του, ακόμα και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Κι αν αναρωτιέσαι τι γυρεύουν τα χαλιά στους χώρους σου το καλοκαίρι, είμαστε εδώ για να σου εξηγήσουμε τα πάντα.

Μέχρι και πριν λίγα χρόνια ο Μάιος ήταν ο μήνας που σήμαινε και την απόσυρση των χαλιών από κάθε χώρο του σπιτιού μας, καθώς ταυτίζονταν με την ανάγκη μας για ζεστασιά. Πλέον, τα χαλιά χωρίζονται σε χειμερινά και καλοκαιρινά, ανάλογα με την πλέξη τους και φυσικά με το πάχος του πέλους τους. Υπάρχουν φυσικά και all-season χαλιά, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

καλοκαιρινά χαλιά από τη LaRedoute

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ ΧΑΛΙΑ: Το καλοκαίρι αποζητούμε τις ελαφριές πλέξεις αλλά και τα φυσικά, οργανικά υλικά, τα οποία δίνουν στον χώρο μας τη δυνατότητα να «αναπνέει» και παράλληλα να αποπνέει cozy vibes, δηλαδή ζεστασιά και θαλπωρή, το ζητούμενο κατά τη δανέζικη θεωρία του hygge.

To σπίτι μας είναι το καταφύγιό μας και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο πρέπει να μας δίνει την αίσθηση της προστασίας και της οικειότητας. Κι αν σου ακούγεται παράξενο πως ένα χαλί μπορεί να γίνει βασικός παράγοντας του hygge, μάθε ότι όντως οι Σκανδιναβοί δίνουν ιδιαίτεροι σημασία στην ύπαρξη των χαλιών τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού τους. 

Ποια είναι όμως τα λεγόμενα καλοκαιρινά χαλιά και πώς θα τα τοποθετήσουμε στους χώρους μας;

ΧΑΛΙΑ ΑΠΟ ΓΙΟΥΤΑ: Οι ψάθες είναι τα απόλυτα must-have καλοκαιρινά χαλιά, κατάλληλα για όλους τους χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς, πολύ εύκολα στο τίναγμα και στο πλύσιμο, ελαφριά και ανθεκτικά. Συγκεκριμένα, τα χαλιά από γιούτα είναι η μεγαλύτερη deco τάση του φετινού καλοκαιριού. Η γιούτα (Jute)  είναι ένα είδος μαλακής φυτικής  ίνας που παράγεται από φυτά του γένους Corchorus, κυρίως στην Ινδία και η καλλιέργειά τους είναι εντελώς φυσική χωρίς τη χρήση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων.

Τα χαλιά από γιούτα βγαίνουν σε πολλά σχέδια, σχήματα και μεγέθη, και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο μπορείς να «παίξεις» με τη μεγάλη γκάμα τους, τοποθετώντας στον ίδιο χώρο πολλά και διαφορετικά, δημιουργώντας έτσι πρωτότυπα layerings, μία ακόμα πολύ δυνατή τάση στη διακόσμηση. Ένα χαλί από γιούτα μπορεί να δώσει μεμιάς στον χώρο σου exotic vibes, και να αποτελέσει μια καλή βάση για μία γενικότερη αλλαγή στη διακόσμησή σου.

Τώρα το καλοκαίρι η γιούτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα χαλιά σαλονιού, στα χαλιά κουζίνας αλλά και στα υπνοδωμάτια, φέρνοντας τα ανάλογα summer vibes!

χαλί από γιούτα LaRedoute

χαλί από γιούτα LaRedoute

ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΧΑΛΙΑ: Από θέμα σχήματος τα στρoγγυλά χαλιά είναι αυτά που αποτελούν το μεγαλύτερο deco trend, και ταιριάζουν εύκολα σχεδόν σε κάθε χώρο, σαν άλλα έργα τέχνης, αφού η ιδιαίτερη πλέξη τους και συχνά ο συνδυασμός των χρωμάτων τους τα καθιστούν μοναδικά.  

χαλί στρόγγυλο LaRedoute

χαλί στρόγγυλο LaRedoute

ΕΘΝΙΚ ΧΑΛΙΑ: Μία ακόμα καλοκαιρινή τάση είναι τα έθνικ χαλιά. Το συγκεκριμένο στιλ μας «ταξιδεύει» σε αρχαίους πολιτισμούς και εξωτικούς προορισμούς. Ζεστές αποχρώσεις και γεωμετρικά μοτίβα κάνουν στιλιστικό upgrade σε κάθε χώρο, και γοητεύουν με την bohemian αισθητική τους.

ΧΑΛΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΟΙ: Τα χαλιά διάδρομοι τοποθετούνται κυρίως στην είσοδο του σπιτιού, αποτελώντας την πρώτη εικόνα του σπιτιού μας, και άρα θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαιτέρως την επιλογή τους. Και εδώ τα ψάθινα χαλιά αλλά και τα τύπου berber, ταιριάζουν απόλυτα και "καλωσορίζουν" κάθε επισκέπτη σε ένα cozy σπίτι.

ΧΑΛΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ: Ένα από τα hot deco trends της σεζόν είναι η αναδιαμόρφωση των εξωτερικών μας χώρων, σαν μια προέκταση των εσωτερικών. Ως εκ τούτου, οι εξωτερικοί μας χώροι επιδέχονται έντονες διακοσμητικές παρεμβάσεις, μία από τις οποίες είναι και η προσθήκη χαλιών. Και κάπως έτσι προέκυψαν τα χαλιά εξωτερικού χώρου, συνήθως από ανθεκτικά υλικά όπως η ψάθα και η γιούτα.

ΧΑΛΑΚΙΑ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑΣ: Τόσο τον χειμώνα όσο και το καλοκαίρι αναζητούμε στο πλάι του κρεβατιού μας ένα μικρό χαλάκι, το οποίο μας επιτρέπει να πατήσουμε ξυπόλητοι, ενώ παράλληλα προσθέτει extra stylish πόντους στον χώρο. Επίλεξε ένα χαλάκι κρεβατοκάμαρας, με μίνιμαλ ή έθνικ μοτίβα και δροσερή ύφανση.

 

χαλάκι κρεβατοκάμαρας LaRedoute

ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΛΙΑ: Η ύπαρξη χαλιού στο παιδικό δωμάτιο είναι, ίσως, εκείνη που επιβάλλεται περισσότερο από κάθε άλλο χώρο, αφού οι μικροί μας φίλοι λατρεύουν να περπατούν ξυπόλυτοι χειμώνα-καλοκαίρι. Φυσικά, ένα παιδικό χαλί αποτελεί και μια όμορφη γωνιά για παιχνίδι, ενώ διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό το συμμάζεμα που ακολουθεί. Ένα στρογγυλό χαλί από βαμβάκι ή ψάθα αποτελεί την καλύτερη καλοκαιρινή εναλλακτική επιλογή.

παιδικό χαλί LaRedoute

CLEVER TIP! Τα καλοκαιρινά χαλιά αποκτούν νέο χαρακτήρα πέρα από τη χρηστική πλευρά τους, αφού μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σαν wall deco πάνω από το κρεβάτι ή τον καναπέ, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Μια άκρως πρωτότυπη διακοσμητική επιλογή, που σίγουρα κερδίζει τις εντυπώσεις!

χαλί τοίχου LaRedoute

χαλί τοίχου LaRedoute

Δες εδώ ακόμα περισσότερες φρέσκες ιδέες, γύρω από τη διακόσμηση!

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα