Article image

Parisian Style: Αντίγραψε το iconic στιλ των Γαλλίδων!

writer_name
LaRedoute
08/10/2021

Μπορείς κι εσύ να αποκτήσεις παρισινό αέρα με αυτά τα κομμάτια-«κλειδιά».

Τις λατρεύουμε και τις θαυμάζουμε για την ανεπιτήδευτη κομψότητά τους. Ο λόγος για τις Γαλλίδες, που μοιάζουν να έχουν έμφυτη πια την έννοια του στιλ. Δεν είναι τυχαίο ότι εκατομμύρια γυναίκες αναζητούν το διάσημο πια “je ne sais quoi”, την απροσδιόριστη γοητεία που  προκύπτει αβίαστα σε κάθε τους στιλιστική επιλογή, από τις πιο formal μέχρι τις πιο απλές, καθημερινές εμφανίσεις τους.

Catherine Deneuve, Francoise Hardy, Anna Karina, Brigitte Bardot, Vanessa Paradis, Charlotte Gainsbourg και πολλές ακόμα διάσημες Γαλλίδες έχουν αφήσει το δικό τους «αποτύπωμα» στη μόδα και έχουν λατρευτεί για την υπέροχη προσωπικότητά τους. Άλλωστε για τις Γαλλίδες, ντύσιμο και προσωπικότητα πάνε μαζί, αφού το στιλ που ακολουθείς εκπέμπει αυτό που είσαι.

Η Caroline de Maigret, μία από τις πιο cool εκπροσώπους του καθαρόαιμου γαλλικού στιλ και fashion icon παγκόσμιας εμβέλειας, αποκαλύπτει κάποια από τα «μυστικά» του γαλλικού elegance  μέσα από το βιβλίο της και best seller best seller “How to be Parisian: Wherever you are” . Όπως αποκαλύπτεται μέσα από το βιβλίο, απαράβατος κανόνας των Γαλλίδων είναι να αποφεύγουν οποιαδήποτε υπερβολή αφορά τα ρούχα, τα αξεσουάρ αλλά και τα μαλλιά και το μακιγιάζ.  Oι Γαλλίδες αφήνουν πάντα την εντύπωση ότι έχουν ετοιμαστεί σε δέκα μόλις λεπτά, επιτυγχάνοντας το ιδανικό επιμελώς ατημέλητο look, σαν να μην έχουν προσπαθήσει πολύ πριν βγουν από το σπίτι.

Caroline de Maigret 

Για τα French girls υπάρχουν κάποια διαχρονικά κομμάτια-«κλειδιά», που δε φεύγουν ποτέ από την ντουλάπα τους και τα συνδυάζουν με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, δημιουργώντας μοναδικά outfits που δεν είναι ποτέ out of fashion.

Πάμε να δούμε πώς μπορείς κι εσύ να υιοθετήσεις το αυθεντικό Parisian look αυτή τη σεζόν -και κάθε σεζόν- ακόμα κι αν δε σκοπεύεις να επισκεφθείς σύντομα τα παρισινά σοκάκια.

ΚΟΜΜΑΤΙΑ «ΚΛΕΙΔΙΑ» ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΑΛΛΙΔΑ:

1.Η μαρινιέρα

Το κομμάτι που έχει ταυτιστεί περισσότερο απ’ όλα με το κλασικό γαλλικό στυλ, θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες κάθε εποχή, συνδυασμένο με τζιν, chino παντελόνι ή και φούστα.

μπλούζα μαρινιέρα από τη La Redoute

2.Το λευκό πουκάμισο

Από τα πιο απαραίτητα, ευκολοσυνδύαστα και διαχρονικά ντουλάπια σε μια γυναικεία ντουλάπα, το λευκό πουκάμισο μπορεί να φορεθεί από το πρωί μέχρι και το βράδυ με μικρές προσθήκες. Φορέστε το με μία φλοράλ φούστα για ένα ρομαντικό look, με ένα μαύρο βελούδινο blazer για το απόλυτο office style ή ακόμα και σκέτο σε oversized γραμμή με οπάκ καλσόν και αρβυλάκια. Οι εκδοχές πολλές και δημιουργικές!

3.Το καλοραμμένο πανωφόρι

Οι Γαλλίδες δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο outerwear και εντυπωσιάζουν πάντα με τα πανωφόρια που επιλέγουν, που και σε αυτή την περίπτωση δεν είναι κάτι extra flashy. Μια κλασική μπεζ καμπαρντίνα ένα καλοραμμένο καρό παλτό, ένα oversized denim μπουφάν και φυσικά πολλά και διαφορετικά blazers, είναι κομμάτια που θα βρείτε με βεβαιότητα στη ντουλάπα κάθε Παριζιάνας. Συνήθως η γήινη παλέτα είναι εκείνη που κυριαρχεί.

καρό παλτό από τη La Redoute

καμπαρντίνα από τη La Redoute

4.Το φλοράλ φόρεμα

Το φλοράλ φόρεμα αποτελεί πάντα την πιο safe επιλογή για μία Γαλλίδα. Κι αν το έχεις στο μυαλό σου σαν ένα κομμάτι που αποπνέει αποκλειστικά ρομαντισμό, σου προτείνουμε να το δοκιμάσεις με μαύρο οπάκ καλσόν, δερμάτινο τζάκετ και αρβυλάκια ή ακόμη και με over-the-knee μπότα. Μήπως άλλαξες γνώμη;

φλοραλ φόρεμα από τη La Redoute

5.Το κεντητό λευκό top

Ένα κομμάτι που ταιριάζει τόσο με τζιν όσο και με φούστες, αναδεικνύοντας τη ρομαντική και αθώα πλευρά μας. Δώσε του ένταση με ένα πανωφόρι σε bold απόχρωση, για ένα δημιουργικό contrast.

6.To πλεκτό γιλέκο

Γνωστό και ως καζάκα, το πλεκτό γιλέκο παραπέμπει στο καθαρόαιμο κολεγιακό στυλ της Σορβόννης, και μπορεί να φορεθεί πάνω από πουκάμισα και μονόχρωμες μπλούζες. Τα ζακάρ και γεωμετρικά σχέδια είναι η απόλυτη τάση για τον φετινό χειμώνα.

7.Το πλεκτό με στρογγυλό γιακά

Ακόμα μία μεγάλη τάση για φέτος, την οποία οι Γαλλίδες φαίνεται να έχουν υιοθετήσει εδώ και χρόνια.Το απόλυτο κομμάτι ενός σωστού preppy look, τα πλεκτά με τους στρογγυλούς λευκούς γιακάδες που παραπέμπουν στην ντουλάπα της γιαγιάς, θα φορεθεί φέτος με τα πάντα!

 8.Τα σωστά αξεσουάρ

Ο κανόνας του less is more εξακολουθεί να ισχύει για ένα σωστό frenchy look ακόμα και στο κομμάτι των αξεσουάρ. Ένα μεταξωτό φουλάρι δεμένο στο λαιμό, ένας μπερές ή ένα μάλλινο καπέλο με φαρδύ γείσο, μπορούν να δώσουν μεμιάς χαρακτήρα σε ένα μονοχρωματικό σύνολο, ενώ μια εντυπωσιακή ζώνη μπορεί να αναβαθμίσει ένα τζιν παντελόνι Στα plus τα χρυσά κοσμήματα σε minimal γραμμή αλλά και ένα ρολόι vintage αισθητικής.

χρυσό δαχτυλίδι από τη La Redoute

9.Τσάντα και παπούτσια

Εκτός από τα πανωφόρια, οι τσάντες και τα παπούτσια αποτελούν μία ακόμα «εμμονή» των Γαλλίδων, επιλέγοντας ως βασικό υλικό το καλό δέρμα. Σε ό,τι αφορά στα παπούτσια τα ψηλά τακούνια δεν υπάρχουν στον χάρτη τους, δίνοντας τη θέση τους σε άνετα loafers, Oxfords και φυσικά… στις μπαλαρίνες, το παπούτσι που έχει ταυτιστεί με τη γαλλική κομψότητα. Μία καλή δερμάτινη τσάντα, συνήθως pouch bag (πουγκί), είναι μία συνήθης επιλογή των Γαλλίδων.

7+1 Γαλλίδες instagrammers για να ακολουθήσετε

Caroline de Maigret : @carolinedemaigret

Jeanne Damas: @jeannedamas

Daphne Moreau: @daphnemodeandthecity

Leia Sfez : @leiasfez

Monica de La Villardiere : @monicaainleydlv

Anne-Laure Mais : @annelauremais

Monica de La Villardie?re: @monicaainleydlv

Camille Charriere: @camillecharriere

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα