Article image

Βρες ιδανικά καλύμματα καναπέ για το σαλόνι σου

writer_name
LaRedoute
19/01/2022

Ανακάλυψε πώς θα επιλέξεις τα κατάλληλα καλύμματα καναπέ για το σαλόνι σου. Βρες το ιδανικό κάλυμμα καναπέ σε διάφορα χρώματα, σχέδια & μεγέθη.

Ο καναπές αποτελεί, ίσως το πιο σημαντικό έπιπλο του σαλονιού, αφού περνάμε άπειρες ώρες εκεί, μόνοι, με την οικογένειά μας ή και με παρέα. Επειδή μπορεί να έχεις αγοράσει έναν καινούργιο καναπέ, ή να έχεις βαρεθεί το χρώμα του, ή ακόμα μπορεί να έχει φθαρεί, αναζητάς μια οικονομική και εύκολη λύση. Επιπλέον, αποτελεί ένα statement κομμάτι για ένα σαλόνι, ένα γραφείο, ή οποιoνδήποτε άλλον χώρο. Στη La Redoute, μπορείς να βρεις άπειρες επιλογές για το σπίτι, από έπιπλα, αλλά και τα πάντα που αφορούν στην διακόσμηση του χώρου σου.

Τα καλύμματα καναπέ και τα ριχτάρια, αποτελούν τον ιδανικό τρόπο για να αλλάξεις την εικόνα του. Ακόμη, αποτελούν και ένα βασικό στοιχείο διακόσμησης. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που θα πρέπει να έχεις κατά νου, πριν αγοράσεις το κατάλληλο.

Οι παράγοντες που πρέπει να σε οδηγήσουν στην επιλογή του καλύμματος:

Budget

Το οικονομικό κομμάτι είναι σημαντικό, οπότε θα πρέπει να έχεις υπολογίσει πόσα έχεις να διαθέσεις για κάτι τέτοιο. Το κλασικό κάλυμμα για καναπέ με μπράτσα, που αγκαλιάζει το σχήμα του, είναι ιδανικό, καθώς υπάρχει και σε τρία μεγέθη, για μονοθέσιο, διθέσιο, ή και τριθέσιο. Το ίδιο ισχύει και για το κάλυμμα χωρίς μπράτσα. Η έρευνα αγοράς σου θα πρέπει να έχει ως φίλτρο και την τιμή.

Κάλυμμα πολυθρόνας ή καναπέ

Χρώμα

Σημαντικό ζήτημα, αποτελεί σίγουρα το χρώμα που θα επιλέξεις. Θα είναι το ίδιο με αυτό που έχει ήδη ο καναπές, ή θέλεις να του δώσεις άλλη εικόνα; Βρίσκεται στο σαλόνι, ή στο γραφείο; Τι χρώμα είναι ο τοίχος και τα χαλιά; Αν είναι σκούρο το χρώμα του καναπέ σου και θες κάτι πιο ανοιχτό, μπορείς να επιλέξεις ακόμα και ένα λευκό κάλυμμα, που όταν θα λερώνεται μπορείς να το βγάλεις και να το πλύνεις πολύ εύκολα.

Κάλυμμα καναπέ JIMI λευκό

Αν θέλεις μια σίγουρη λύση που θα δείχνει στυλάτη και δεν θα φαίνονται οι λεκέδες, επίλεξε ένα γκρι κάλυμμα, που ταιριάζει σε διαφορετικούς χώρους και συνδυάζεται εύκολα με τα άλλα έπιπλα.

Κάλυμμα βάσης για καναπέ χωρίς μπράτσα

Αν θέλεις να δώσεις ζωντάνια στον χώρο και πιο παιχνιδιάρικο, ίσως και νεανικό ύφος, η καλύτερη επιλογή θα ήταν ένα κάλυμμα σε έντονο χρώμα όπως το μπορντώ.

Κάλυμμα καναπέ BRIDGY

Θα πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα σε μονόχρωμο κάλυμμα ή αν προτιμάς κάποιο με print.

Κάλυμμα για καναπέ-κρεβάτι με print

Έτσι, θα αλλάξεις ουσιαστικά την εικόνα του δωματίου που έχεις τοποθετήσει τον καναπέ. Θα σε βοηθήσει να ανανεώσεις τον χώρο σου, χωρίς καθόλου κόπο και τεράστιο κόστος. Είναι σίγουρα πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος, από το να αλλάξεις ολόκληρο τον καναπέ. Μπορείς να επιλέξεις και το ίδιο ή διαφορετικό κάλυμμα πολυθρόνας, για να το συνδυάσεις με τον καναπέ, ή να δημιουργήσεις αντίθεση.

Κάλυμμα πολυθρόνας JIMI

Τύπος υφάσματος

Το ύφασμα που θα επιλέξεις, εξαρτάται από την χρήση και την τοποθεσία του. Επιπλέον, συνδέεται άμεσα και με τον τρόπο ζωής σου, αλλά και το γούστο σου. Αν σου αρέσουν τα πιο μαλακά και φουσκωτά υφάσματα, μπορείς να επιλέξεις ένα καπιτονέ κάλυμμα

Καπιτονέ κάλυμμα καναπέ BZ SCENARIO

Έχεις κατοικίδια, ή μικρά παιδιά; Μήπως τρως συχνά στον καναπέ και φοβάσαι μην τον λεκιάσεις; Τότε θα πρέπει να επιλέξεις ένα αδιάβροχο κάλυμμα καναπέ, ή αλέκιαστο κάλυμμα, ή κάποιο που να βγαίνει πολύ εύκολα, ώστε να το βάζεις για πλύσιμο πιο συχνά. Να έχεις κατά νου ότι τα ελαστικά καλύμματα καναπέ είναι πιο εύκολα στην εφαρμογή.

Κάλυμμα καναπέ- κρεβάτι clic-clac

Μέγεθος και σχήμα

Φυσικά, το μέγεθος και το σχήμα του καναπέ σου, θα πρέπει να είναι προτεραιότητα στην επιλογή του καλύμματος. Φρόντισε να τον μετρήσεις σωστά, ώστε να αναζητήσεις το κατάλληλο για εσένα. Αν πρόκειται για γωνιακό καναπέ, θα χρειαστείς διαφορετικό, από έναν απλώς διθέσιο. Αν δεν έχει μπράτσα, θα βρεις πολλές επιλογές σε καλύμματα, όπως και αν είναι καναπές που γίνεται κρεβάτι, όπου θέλεις ένα κλασικό κάλυμμα που θα εφαρμόζει σωστά.

Κάλυμμα για καναπέ- κρεβάτι ASARET

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα