Article image

Μαρινιέρα: πως θα φορέσεις το must have κομμάτι της άνοιξης

writer_name
LaRedoute
17/03/2022
Συνδύασε τη μαρινιέρα, ένα από τα must κομμάτια της άνοιξης, που θα βρεις στη La Redoute.

Η μαρινιέρα είναι ένα από τα πιο διαχρονικά ρούχα όλων των εποχών. Για την ακρίβεια, πρόκειται για ένα ανδρικό ρούχο, τη μπλούζα των ψαράδων του 1800, με τις οριζόντιες ρίγες. Προέρχεται από τη λέξη marine, που σημαίνει ναυτικός. Εκείνα τα χρόνια ήταν βαμβακερή και διέθετε 21 λευκές και 21 μπλέ ρίγες. Μάλιστα, οι ρίγες βοηθούσαν για τον εντοπισμό των ανθρώπων μέσα στη θάλασσα.

Η γνωστή μαρινιέρα ανδρική, υιοθετήθηκε από τις γυναίκες χάρη στην Coco Chanel, που παρουσίασε το γυναικείο navy look. Ακόμη, θυμόμαστε χαρακτηριστικά εικόνες από τη δεκαετία του 80, όπου η μπλούζα μαρινιέρα αποτέλεσε το σύμβολο του σχεδιαστή Jean Paul Gaultier.

Η αγαπημένη ριγέ μπλούζα πολλών γυναικών, είναι chic και efortless και φοριέται σχεδόν με τα πάντα. Οι γαλλίδες την έχουν στη ντουλάπα τους, είτε σε πλεκτή μπλούζα, είτε σε t-shirt. Πλέον, μπορούμε να τη βρούμε σε αρκετούς χρωματικούς συνδυασμούς εκτός από λευκό και μπλε. Στη La Redoute, η μπλούζα μαρινιέρα γυναικεία, υπάρχει σε πολύ μεγάλη ποικιλία.

Πως θα συνδυάσεις τη μαρινιέρα:

Με το κλασικό ντένιμ

Ριγέ μπλούζα γυναικεία και τζιν παντελόνι, είναι ένας από τους πιο διαχρονικούς συνδυασμούς. Μπορείς να επιλέξεις το κλασικό πουλόβερ μαρινιέρα, ή μαρινιέρα από οργανικό βαμβάκι και να τη φορέσεις με το slim τζιν σου και μπαλαρίνες για french style outfit.

Πλεκτή μαρινιέρα από οργανικό βαμβάκι

Slim τζιν

Δερμάτινες φλατ μπαλαρίνες με καπιτονέ σχέδιο

Αν στο σύνολο προσθέσεις και μια μπεζ καπαρντίνα, τότε πιο γαλλικό je ne sais quoi στυλ δεν θα μπορούσες να έχεις.

Μίντι καμπαρντίνα

Με παντελόνι

Το υφασμάτινο παντελόνι, δεν είναι μόνο για τις μέρες σου στο γραφείο, καθώς πλέον φοριέται παντού και σε πιο casual περιστάσεις. Η μαρινιέρα με λαιμόκοψη, είναι πολύ chic επιλογή μαζί με το λευκό φαρδύ παντελόνι.

Μακρυμάνικη ριγέ μπλούζα με λαιμόκοψη χαμόγελο

Φαρδύ παντελόνι με κοντό μήκος

Μπορείς ακόμα να ενσωματώσεις και μια πολύ μεγάλη τάση στο look, που δεν είναι άλλη από τα κλασικά μοκασίνια.

Μοκασίνια με αλυσίδα

Με ολόσωμη φόρμα

Ένα ταίριασμα που ίσως να μην είχες σκεφτεί, είναι η μπλούζα μαρινιέρα με την ολόσωμη φόρμα. Μπορείς να επιλέξεις ένα λεπτό τοπ με μανίκια 3/4 και να το φορέσεις μέσα από την ολόσωμη ντένιμ φόρμα που θα αφήσεις ξεκούμπωτα τα πάνω κουμπιά.

Μαρινιέρα με μανίκια 3|4

Ολόσωμη φόρμα από ντένιμ

Με μίντι φούστα

Με μαρινιέρα γυναικεία με έντονα μανίκια και μίντι λευκή φούστα μπορείς να πας από το γραφείο μέχρι και για ποτό.

Μακρυμάνικη ριγέ μπλούζα με στρογγυλή λαιμόκοψη

Μίντι πλισέ φούστα με ρίγες

Αν προτιμάς το πιο casual και άνετο στυλ, τότε διάλεξε λευκά sneakers. Αλλιώς, τα πέδιλα λουστρίνι με χοντρό τακούνι θα είναι τέλεια επιλογή.

Σπορ παπούτσια με κορδόνια

Πέδιλα με φαρδύ τακούνι

Mix and Match

Τα τελευταία χρόνια, μας αρέσει όλο και περισσότερο να πειραματιζόμαστε με τα χρώματα και τους συνδυασμούς των patterns. Μη φοβηθείς, λοιπόν, να δοκιμάσεις ριγέ μπλούζες με καρό φούστες ή και άλλα patterns. Μπορεί να ακούγεται πιο έξω από τα συνηθισμένα, αλλά είναι hot συνδυασμός.

Κοντομάνικη ριγέ μπλούζα με στρογγυλή λαιμόκοψη

Μακριά εβαζέ φούστα με μικρά καρό

Με σαλοπέτα

Η σαλοπέτα έχει επανέλθει στο προσκήνιο, καθώς είναι βολική και ταιριάζει σχεδόν με όλα. Φόρεσε ένα φούτερ σε στυλ μαρινιέρας με την αγαπημένη σου ντένιμ σαλοπέτα.

Φούτερ σε στυλ μαρινιέρας

Σαλοπέτα από ντένιμ

Με κοστούμι

Μια μπλούζα πλεκτή λεπτή θα δώσει σε ένα κοστούμι άλλη πνοή. Μπορείς να φορέσεις μια λευκή πλέκτή μαρινιέρα μαζί με ένα μπλε σκούρο φαρδύ παντελόνι και το αντίστοιχο blazer.

Πλεκτή μαρινιέρα σε λεπτή πλέξη

Φαρδύ παντελόνι

Σακάκι μπλέιζερ

Τα παπούτσια που θα δώσουν χρώμα στο outfit και θα το κάνουν πιο καθημερινό, είναι τα χρωματιστά αθλητικά. Εννοείται ότι μπορείς να τα φορέσεις και στη νυχτερινή σου έξοδο.

Πολύχρωμα παπούτσια με κορδόνια

Ζακέτα μαρινιέρα

Η πλεκτή μπλούζα με ρίγες, μπορεί να αντικατασταθεί και με μια πλεκτή ζακέτα μαρινιέρα. Φοριέται είτε σαν τοπ, ή και σαν πανωφόρι την άνοιξη, πάνω από το μπλουζάκι σου, ή το λευκό καλοκαιρινό φόρεμα.

Ζακέτα με ρίγες και κουμπιά

Μάξι φόρεμα με κουμπιά από οργανικό βαμβάκι

Τα mules, είναι από τα πιο δημοφιλή παπούτσια φέτος και θα τα φορέσεις άνετα με αυτόν τον συνδυασμό.

Μιούλ με αγκράφα

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα