Article image

Tips για να διαλέξεις τα κατάλληλα χαλιά για το σπίτι σου

writer_name
LaRedoute
24/11/2022

Βρες τα πιο ωραία και ξεχωριστά χαλιά μόνο στη La Redoute.

Ήρθε η εποχή που όλοι αναζητούν χαλιά. Επειδή δεν κάνει πολύ κρύο στην Ελλάδα και αρκετοί έχουν και καλοκαιρινά χαλιά, αργούν να στρώσουν. Πολλοί, επίσης, το κάνουν ακόμα και ταυτόχρονα με το στόλισμα του δέντρου. Η αναζήτησή για χαλιά πολλές φορές μπορεί να είναι χρονοβόρα. Επειδή το χαλί είναι κάτι που θα το κρατήσεις καιρό, αξίζει να κάνεις μια επένδυση. Ωστόσο, θα πρέπει να βρεις το πιο κατάλληλο χαλί για το κάθε δωμάτιο. Τα τελευταία χρόνια, τα χαλιά έχουν ανέβει πολύ στα trends της διακόσμησης. Δεν είναι, πλέον, μόνο χρηστικά, αλλά και κάτι που μπορεί να μεταμορφώσει έναν χώρο.

Στη La Redoute, τα είδη σπιτιού είναι άπειρα, τα είδη διακόσμησης και τα έπιπλα πολλά και η σειρά χαλιών εντυπωσιακή. Υπάρχουν για όλα τα γούστα και τα σπίτια και σίγουρα θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει. Για να κάνεις πιο εύκολη την αναζήτησή σου, έχουμε μερικά σημαντικά tips που πρέπει να έχεις κατά νου πριν ξεκινήσεις.

Βασικά tips για να επιλέξεις το κατάλληλο χαλί για εσένα:

Σημείωσε το budget που διαθέτεις

Όπως έχουμε πει πολλές φορές, δεν είναι αμελητέο να υπολογίσεις τα χρήματα που διαθέτεις για το σπίτι σου. Βάλε στην άκρη το bugdet για τα χαλιά και δες σε ποια θα δώσεις περισσότερα. Για παράδειγμα, στα χαλιά σαλονιού αξίζει να δώσεις περισσότερα από ένα χαλί για την κουζίνα. Αν φροντίζεις κατάλληλα το χαλί σου κάθε σεζόν, μπορείς να το κρατήσεις πραγματικά πολλά χρόνια. 

Χαλί σε στυλ berber XL Luna

Υπάρχουν χαλιά που έχουν φτιαχτεί στο χέρι με παραδοσιακό τρόπο και αξίζει να τα δεις. Στην περίπτωση που θέλεις κάτι καλό, είναι πιο διαχρονικό και θα μπορέσει να ταιριάξει με τις αλλαγές στο χώρο σου ανά τα χρόνια.

Μάλλινο χαλί δεμένο στο χέρι Imash

Δες σε ποιο δωμάτιο θα μπει

Για ποιο δωμάτιο προορίζεται το χαλί που θα αγοράσεις; Αν είναι για το καθιστικό, μπορεί να είναι κάτι ζεστό, όπως είναι τα χαλιά shaggy.

Χαλί shaggy Sany

Αν το θέλεις για την τραπεζαρία, μπορείς να επιλέξεις ένα χαλί με σχέδια, που θα δώσει χαρακτήρα στον χώρο.

Χαλί από ανακυκλωμένο βαμβάκι επίπεδης ύφανσης Mattor

Για ένα παιδικό δωμάτιο, μπορείς να βάλεις στρογγυλά χαλιά, ή ακόμα και χαλιά με σχέδια. 

Στρογγυλό παιδικό χαλί από οργανικό βαμβάκι Trikony

Παιδικό χαλί με γεωμετρικά μοτίβα από οργανικό βαμβάκι Podotak

Ωστόσο, αν πρόκειται για γραφείο, οι μοκέτες είναι αρκετά ταιριαστές. Σε κάθε περίπτωση, η χρήση συνδέεται άμεσα και με το οικονομικό κριτήριο. 

Μέτρησε τον χώρο

Στην διακόσμηση, το μέτρο είναι ο καλύτερός σου φίλος. Πάντα πρέπει να γνωρίζεις τον χώρο που διαθέτεις για οποιοδήποτε έπιπλο. Έτσι και με το χαλί. Δεν θέλεις να βρεθείς στη δυσάρεστη θέση να είναι πολύ μικρότερο το χαλί και να μην ζεσταίνει το χώρο σου, ή να περισσεύει πάρα πολύ. Στο σαλόνι, μέτρα το κενό του καναπέ και επίλεξε ένα fluffy χαλί που θα ζεσταίνει τα πόδια σου όταν κάθεσαι. Μάλιστα, θα μπορείς να κάτσεις και κάτω, δημιουργώντας μια cozy γωνιά.

Χαλί με ντεγκραντέ μοτίβο Kistan

Σχετικά με τα χαλιά κρεβατοκάμαρας, είναι λίγο πιο πολύπλοκη η κατάσταση. Πόσο χώρο έχεις γύρω από το κρεβάτι; Πρέπει να δεις αν θέλεις κάποιο μεγάλο χαλί, ή χαλιά διαδρόμους που θα είναι περιμετρικά του κρεβατιού.

Βαμβακερό χαλάκι κρεβατιού Renzo

Αποφάσισε ποια είναι διακόσμηση που σου ταιριάζει

Η διακόσμηση, παίζει πάντα σημαντικό ρόλο στο στυλ που θα επιλέξεις. Αν το σπίτι σου είναι design oriented, τότε θέλει και χαλιά μοντέρνα.

Ασύμμετρο χαλί μεγάλου μεγέθους από Tencel™ Liquir

Αν σου αρέσει το boho style ή αυτά που μπορείς να έχεις όλον τον χρόνο, τότε ένα χαλί από γιούτα θα σου ταιριάξει. Για παράδειγμα, ταιριάζει άψογα με τον χώρο που έχεις την τραπεζαρία σου.

Χαλί από γιούτα πλεγμένο σε τετράγωνα Mulfier

Όπως είπαμε και πριν, τα διαχρονικά χαλιά αξίζουν. Αν θέλεις κάτι minimal, ένα μονόχρωμο χαλί είναι ιδανικό. 

Χαλί με γεωμετρικό μοτίβο Joben

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα