Article image

Βρες την κατάλληλη καρέκλα για κάθε δωμάτιο του σπιτιού

writer_name
21/02/2023

Η σωστή καρέκλα για κάθε δωμάτιο, δεν χρειάζεται πολύ ψάξιμο. Στη La Redoute, υπάρχει μεγάλη ποικιλία και θα βρεις ο,τι θέλεις.

Πολλές φορές, σκεφτόμαστε την καρέκλα ως ένα δευτερεύον έπιπλο και όχι πρωταγωνιστικό. Δεν είναι, για παράδειγμα, όπως ένας καναπές, ή ένας μπουφές, που στα μάτια μας μπορεί ακόμα και να αλλάξουν την εικόνα ενός δωματίου. Κι όμως, οι καρέκλες, έχουν τη δυνατότητα να αποτελέσουν ένα statement κομμάτι σε οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού.

Η αναζήτηση δεν είναι δύσκολη, καθώς στη La Redoute, βρίσκεις πολλές και διαφορετικές καρέκλες, για όλα τα δωμάτια του σπιτιού. Αν έχεις αγοράσει ένα τραπέζι, ή κάποιο άλλο έπιπλο και θέλεις να κάνεις τον σωστό συνδυασμό, τότε βρες από τη μεγάλη συλλογή αυτή που σου ταιριάζει καλύτερα σύμφωνα με το γούστο σου. Πώς θα επιλέξεις την κατάλληλη για κάθε δωμάτιο; Δες αναλυτικά τις προτάσεις μας.

Πώς να επιλέξεις την κατάλληλη καρέκλα για κάθε χώρο του σπιτιού σου:

Σαλόνι- Τραπεζαρία

Σαφώς, έχει σημασία να κατηγοριοποιήσουμε τις καρέκλες ανα δωμάτιο. Ωστόσο, εννοείται ότι αυτό δεν είναι απόλυτο, καθώς πολλές ταιριάζουν και σε διαφορετικά σημεία του σπιτιού. Ενδεικτικά, ξεκινάμε από το σαλόνι, που είναι και ο χώρος που, ενδεχομένως, περνάς τον περισσότερο χρόνο σου.

Όταν αναφερόμαστε σε καρέκλες σαλονιού, εννοούμε είτε statement καρέκλες, είτε πολυθρόνες και πουφ. Αρχικά, μπορείς να δημιουργήσεις μια cozy reading γωνία με τη βιβλιοθήκη και το φωτιστικό δαπέδου. Εκεί, μπορείς να τοποθετήσεις μια πολυθρόνα που θα είναι άνετη. Αυτήν την εποχή, οι vintage πολυθρόνες είναι και πάλι στη μόδα.

Πολυθρόνα vintage Linna

Ή μπορείς να επιλέξεις μια σε έντονο χρώμα, ώστε να κάνει αντίθεση και να συμπληρώνει ταυτόχρονα, τα υπόλοιπα έπιπλα στο σαλόνι.

Πολυθρόνα από ξύλο δρυ και βελούδινη ταπετσαρία Pyla

Ακόμη, αν καλείς φίλους και θέλεις περισσότερες καρέκλες αλλά χωρίς να πιάνουν χώρο, μπορείς να πάρεις ένα ή περισσότερα πουφ. Αυτά με τη μπουκλέ ταπετσαρία είναι πολύ μεγάλη τάση και θα ανανεώσουν το σαλόνι σου.

Πουφ με μπουκλέ ταπετσαρία Pilou

Όσον αφορά στην τραπεζαρία, το συγκεκριμένο έπιπλο αποτελεί κομμάτι- κλειδί. Οι καρέκλες τραπεζαρίας, θα πρέπει να έχουν συνοχή με το τραπέζι, αλλά και τον υπόλοιπο χώρο. Έχει διαφορά αν η τραπεζαρία σου βρίσκεται σε ξεχωριστό χώρο από το σαλόνι, από το να είναι μαζί. Στην περίπτωση που είναι κοντά στον καναπέ και στα άλλα έπιπλα, θα πρέπει να έχει συνοχή και με αυτά. Αν είναι μόνη της, τότε υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία στις επιλογές σου.

Μια αρκετά safe επιλογή, είναι οι ξύλινες καρέκλες. Μπορείς να τις τοποθετήσεις στις δύο πλευρές του τραπεζιού και στις κεφαλές να χρησιμοποιήσεις πολυθρόνες τραπεζαρίας. Ή να κάνεις μια επιλογή από διαφορετικές καρέκλες με στοιχεία που τις ενώνουν.

Σετ 2 καρέκλες με μπουκλέ ταπετσαρία Brooklyn

Πολυθρόνα τραπεζαρίας από μασίφ ξύλο δρυ και ψάθα Arie

Πολύ μεγάλη ζήτηση έχουν τα τελευταία χρόνια και οι καρέκλες τραπεζαρίας μοντέρνες με ύφασμα. Ανάλογα με τα χρώματα που έχει ο χώρος, έχεις τη δυνατότητα να τις συνδυάσεις με τα υπόλοιπα κομμάτια.

Σετ 2 καρέκλες NORDIE

Ακόμα ένα mix&match στα έπιπλα, μπορεί να είναι ο συνδυασμός με τις καρέκλες και τον πάγκο. Αντί να γεμίσεις τον χώρο με καρέκλες, βάλε στη μια μεριά έναν πάγκο που να ταιριάζει.

Παγκάκι από μασίφ ξύλο πεύκου Wabi

Κουζίνα

Αν η κουζίνα σου είναι μεγάλη και έχεις χώρο για τραπέζι, ειδικά αν είναι σε χωριστό δωμάτιο, μπορείς να την διακοσμήσεις όπως όλα τα δωμάτια. Οι καρέκλες κουζίνας, μπορουν να είναι διαφορετικές από αυτό που έχεις συνηθίσει να βλέπεις ως τώρα. 

Αν ψάχνεις καρέκλες κουζίνας κλασικές, το απλό ξύλο σε συνδυασμό με την ψάθα, είναι μια πολύ καλή επιλογή. Επίλεξε κάποιο χρώμα, ώστε να γίνει πιο μοντέρνος ο χώρος.

Καρέκλα Perrine

Από την άλλη, για να κάνεις statement στον χώρο, θα μπορούσες να διαλέξεις καρέκλες κουζίνας μεταλλικές, ή με μεταλλικά στοιχεία και ύφασμα ή ξύλο. Ταιριάζουν ακόμα και με το ξύλινο τραπέζι σου.

Σετ 2 στοιβαζόμενες καρέκλες από ξύλο οξιάς και μέταλλο Loumi

Υπνοδωμάτιο

Στο υπνοδωμάτιο, η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει πάντα χώρος για κάποια καρέκλα. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχει αυτή η καρέκλα που κάθεσαι για να διαβάσεις, ή για να βάλεις τα ρούχα πάνω. Αν χωράει πολυθρόνα, θα είναι ιδανική για να κάθεσαι και να ξεκουράζεσαι σε άλλο σημείο εκτός από το κρεβάτι.

Πολυθρόνα BUISSEAU

 

Αν δεν έχεις πολύ χώρο, επίλεξε καρέκλα. Μπορεί να είναι σε έντονο χρώμα, για να κάνει αντίθεση με το κρεβάτι σου ή να δώσει μια άλλη νότα στο δωμάτιο.

Σετ 2 καρέκλες με ταπετσαρία ανάγλυφης ύφανσης Rainbow

Παιδικό δωμάτιο

Σε ένα παιδικό δωμάτιο, ενδέχεται να υπάρχει κάποια πολυθρόνα ή καρέκλα που θα κάθεται το παιδί να ζωγραφίζει ή ακόμα και να παίζει. Όλα αυτά έχουν άμεση σχέση με την ηλικία του. Η πιο συνηθισμένη χρήση της, ωστόσο, είναι για το διάβασμα. Μια καρέκλα γραφείου παιδική, διαφέρει από αυτές των ενηλίκων γιατί είναι συνήθως πιο χαμηλή. Μια πολύ ωραία πρόταση, είναι το παιδικό σχολικό vintage γραφείο.

Σχολική καρέκλα και γραφείο vintage Buton

Γραφείο

Ανάλογα με το που βρίσκεται το γραφείο και αν είναι μόνο του σε ένα δωμάτιο, μπορείς να το διακοσμήσεις και με διαφορετικό τρόπο. Αν δεν θέλεις συνηθισμένες καρέκλες γραφείου, τότε μπορείς να στραφείς προς πιο chic επιλογές. H πιο stylish επιλογή αυτή τη στιγμή, είναι αυτή με το λευκό μπουκλέ ύφασμα που βλέπεις σε όλο το pinterest.

Πολυθρόνα γραφείου με μπουκλέ ταπετσαρία Matie

 

Article Share

Inspiration

Εμπνεύσου από τα τελευταία μας posts

Δες τα όλα